Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lille Loui, som föddes i juli 2020, har förändrat livet för Sarah.
Lille Loui, som föddes i juli 2020, har förändrat livet för Sarah.
Lille Loui, som föddes i juli 2020, har förändrat livet för Sarah.
Lille Loui, som föddes i juli 2020, har förändrat livet för Sarah. Foto: Privat

”8 saker som blivit så mycket bättre sedan jag blev mamma”

Varför snackas det ofta bara om hur jobbigt mammalivet är? Influencern Sarah Tjulander har tröttnat – och delar här med sig av 8 saker som blivit så mycket bättre sedan hon blev mamma till lilla Loui.

Livet har blivit så mycket härligare sedan Loui kom till världen i juli. Sarah Tjulander, influencer och Youtuber, är fortfarande lite i chock över hur bra det känns.

”Man hör så mycket att ’sov under graviditeten för det kommer ni inte få göra sen’, ’passa på och lev innan barn’ - men jag skulle säga att jag lever mer än någonsin nu? Det känns som man nästan inte får säga så ibland...”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

För mama utvecklar mammaprofilen sina tankar:

– Det känns mer ”okej” att klaga på än att hylla livet som mamma, men jag tycker att det är så viktigt att visa båda sidorna. SJÄLVKLART är det kaos ibland och man bryter ihop, men jag tycker inte att man ska skämmas över de fina stunderna heller! 

Sarah Tjulander

Ålder: 25.

Familj: Oscar Tornell, driver The Soap Bar. Sonen Loui som föddes i juli 2020.

Bor: Kungsholmen, Stockholm.

Gör: Influencer och Network Marketing.

Aktuell med: Podcasten ”Lattemorsorna”.

Instagram: @ssarahtjulander

För mama listar Sarah Tjulander 8 saker som blivit mycket bättre sedan hon fick barn:

1. Mina relationer är bättre (nu förstår jag mamma på ett nytt sätt!)

”Jag har blivit bättre på att verkligen vara tacksam för de personer jag har i mitt liv. Jag och min mamma hade en väldigt nära relation innan jag fick barn, men den har blivit ännu djupare nu då jag förstår henne på ett annat sätt. Jag har blivit mer ödmjuk inför att alla är olika och lärt mig att alla beteenden inte har att göra med personen i fråga, utan kan bero på en viss situation till exempel. Och det har nog kommit från att jag varit med om något så stort med så mycket känslor inblandat.”

2. Jag älskar min kropp!

”Jag har fått en helt annan syn på min kropp! Jag hade en skev bild innan och vågade knappt byta om inför min sambo. Men efter graviditeten så ser jag verkligen min kropp som något mer än något som ska ’se bra ut’. Jag älskar den! Det här hade jag hört talas om tidigare, men trodde aldrig att jag själv skulle kunna komma dit. Det är jag otroligt glad över!”

Vardagslyx! Foto: Privat

3. Jag prioriterar vardagslyx och att vara snäll mot mig själv

”Glad mamma – glatt barn! Jag har blivit bättre på att ta hand om mig själv. Till exempel en så enkel sak som att förbereda kaffet dagen innan så att det bara är att gå upp och slå på. För ju bättre jag mår, desto bättre tar jag hand om Loui! Jag har alltid uppskattat det där lilla extra i vardagen, men nu är det på en annan nivå. Jag har till exempel gjort mina frisörbesök till en stående bubbel-date med mina tjejkompisar, så härligt!” 

4. Jag är mycket bättre på mitt jobb

”Jag jobbar mycket med målsättning, och mina mål i livet har blivit så mycket tydligare sedan Loui kom. Det känns mycket viktigare att till exempel kunna köpa vårt drömhus, det får fart på mig att verkligen ta tag i karriären! Sedan så tycker jag att livet har blivit så mycket roligare, och mitt jobb handlar till stor del om att dela med mig av min vardag. Det blir enklare när man uppskattar vardagen mer.”

5. Jag har blivit bättre på att hålla ordning hemma

”Jag har blivit mer pedant! Haha, innan kunde jag strunta i om något låg framme eller om det var lite disk i sinken. Nu vill jag ha allt städat och upptäckt att det är så skönt att ha ordning!”

”Ju bättre jag mår, desto bättre tar jag hand om Loui!”, säger Sara Tjulander. Foto: Privat

6. Jag har blivit mer sparsam och ekonomisk

”Innan levde jag mycket för dagen, och hade inte ens ett ordentligt sparkonto. Nu tycker jag att det är lika kul att spara i fonder som att shoppa (okej nästan!). Snacka om vuxenpoäng!”

7. Jag har blivit mer känslosam

”Innan barn grät jag aldrig, vilket jag tror var lite av en mur jag byggt upp. Nu gråter jag för minsta lilla, vilket faktiskt bara är härligt! Jag har blivit mer öppen helt enkelt.” 

8. Jag vågar säga ifrån och stå upp för mig själv

” Har man fött barn klarar man vad som helst. Tidigare var jag väldigt konflikträdd, vilket jag absolut fortfarande är – men jag har också blivit så mycket bättre på att säga ifrån. Jag vågar stå upp för mig själv helt enkelt!”
Du kanske också vill läsa vår intervju med Penny Parnevik efter mamma-kritiken: ”Hur kan vi inte finnas där för varandra?”
Eller 8 beprövade tips: ”Det här gjorde första tiden som mamma lite lättare”