18 saker ingen berättar om vad det innebär att bli förälder

Lever du i tron att föräldraskapet är en rosaskimrande dröm? Bra, för det är det… Åtminstone nääästan varje dag! ;)

1. Ditt intag av mat kommer att förändras. Du kommer äta kall mat oftare än varm, du kommer glömma bort att äta, inte hinna äta och bli en mästare på att få i dig middagen på två minuter.

2. Du kommer någon gång att råka göra illa ditt barn (klassikern är att bebisen rullar ner från sängen i ett obevakat ögonblick) och du kommer att må urdåligt över det.

3. Dina husdjur kommer att komma i andra hand. (Fastän du intalade dig själv att det inte skulle bli så.)

4. Ditt barn kommer att ta efter dina beteenden. Ibland på ett positivt sätt, ibland inte.

5. Utvecklingen går i en rasande fart och du kommer knappt att hinna med. De tar sina första steg, börjar prata – och rätt som det är är det dags för förskoleklass.

6. Att sova med bebis – inte bara mys. Det inkluderar också sparkar i ansiktet, fingrar i näsan och regelrätta luggningar.

7. Barnet kommer att ha sönder saker du älskar och förmodligen tvinga dig att tapetsera om på grund av barnet misstog vägg för målarbok.

8. Du kommer skratta mer än du någonsin gjort tidigare pga barn föds som komiker.

9. Dina drömmar kommer att förändras. De kommer att handla om att få sova.

10. Du kommer tvinga på dina vänner (både IRL och på nätet) bebisbilder. Ja, vi vet att du säger att du inte ska bli sån. Men det kommer du…

11. Är det här något du brukar göra? Well, den aktiviteten kommer du få stryka på foten.

Foto: Getty Images

12. Du tänker ”aldrig i livet”, men någon gång kommer du höra dig själv säga saker som ”Sitt inte så nära teven, det är farligt för ögonen”. Precis som dina föräldrar sa till dig.

13. Du kommer skämmas ihjäl ibland (som när barnet frågar random främlingar om de har snopp) – men som belöning får du roliga historier att berätta. Och roliga minnen.

14. Du kommer att ge efter för saker mycket oftare än vad du tror. Ty det är mycket svårare att stå emot en 3-åring än vad man kan föreställa sig.

15. Du kommer inte längre att kunna se filmer eller tv-program där barn far illa. Det går bara inte.

16. Ditt hem kommer att förfulas av plastleksaker i skrikiga färger och med högst ohärliga ljudeffekter. Även om du själv vägrar köpa liknande leksaker så kommer släkt och vänner gladeligen förse dig med dem.

18. Men trots ett förfulat hem, trasiga älsklingsprylar, sömnbrist och allt annat så kommer det vara så värt det!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hudvård & molnlampa för endast 159 kr. Köp nu!