Långtidsammande mamma på tidningsomslag upprör

Senaste numret av amerikanska Time Magazine pryds av tvåbarnsmamman Jamie Lynn Grumet - i full färd med att amma sin snart 4-åriga son. "Det är biologiskt normalt", säger Jamie som är van vid att försvara sitt ammande.

Den 26-åriga tvåbarnsmamman Jamie Lynne Grumet har orsakat en åsiktsstorm i USA. På omslaget av senaste Time Magazine ses hon amma sin snart 4-åriga son Aram. I intervjun med Time Magazine berättar Jamie att hon själv ammades av sin mamma tills hon var sex år – och att hon kommer ihåg amningen som något väldigt fint. - Det är som att omfamna sin mor, som en kram. Du känner dig tröstad, omhändertagen och mycket, mycket älskad, säger Jamie Lynn Grumet till Time Magazine.

Nu vill Jamie Lynn Grumet göra långtidsamningen till en tradition. Sonen Aram, som fyller fyra år i juni, ammar fortfarande.- Folk säger att de ska ringa socialen och att det är ett övergrepp mot barnen. Det går inte att resonera med de människorna. Men jag tycker inte att det är fel att erkänna att det får en att känna sig obekväm. Men folk måste inse att det här är biologiskt normalt.

Kritiken mot omslaget har varit massiv på amerikanska nätforum och bland bloggare, men många tar också Jamies sida. Vad tycker du? Diskutera i kommentarsfältet.

Missa inte mamas intervjuer med tre långtidsammande mammor: "Vi ammar våra förskolebarn"

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + lampa till barnrummet & kokbok för 159 kr. Köp nu!