Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Här får du bästa tipsen inför ditt köp av bärsele.
Här får du bästa tipsen inför ditt köp av bärsele.
Här får du bästa tipsen inför ditt köp av bärsele.
Här får du bästa tipsen inför ditt köp av bärsele.

Välj rätt bärsele – här är mamas favoriter och bästa tips!

Ska du köpa bärsele? Vi guidar dig till våra favoriter som både är sköna, snygga och praktiska – och ger dig 6 tips på vad du ska tänka på när du väljer bärsele.

mamaredaktionen

1. Ergobaby Omni 360 

Går att använda från nyfödd upp till 20 kg och i alla bärpositioner (bakåt- och framåtvänd, på ryggen och höften). Det breda midjebältet ger ergonomisk avlastning och ett hopvikbart huvud- och nackstöd som ger ökad komfort för bebisen. Bärselen har även en huva som skyddar mot solen med SPF 50+. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Foto: Pressbild / Ergobaby

2. Ergobaby Omni 360 Cool Air

Har samma funktioner som Ergobaby Omni 360 men är delvis gjord i meshtyg som andas och håller både dig och barnet svalt. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Foto: pressbild/babybjörn

3. Babybjörn Mini 

Är en bärsele för de allra minsta och passar bebisar från 3,2 kg/53 cm till 11 kg/75 cm. Bärselen är anpassad för att vara lätt att ta av och på, med ett öppningsbart framstycke så att du kan lägga ner bebisen när hen har somnat. Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Foto: Pressbild

4. Tula Free To Grow

Ergonomisk bärsele från Tula som växer med barnet. Kan användas från 3,2 ända up till 20 kilo. Linne-bomulls-mixen håller både dig och bebis sval i varmare väder. Flera bärpositioner. Ficka på midjebältet och avtagbar huva. Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

5. Babybjörn One

Ergonomisk bärsele som kan användas från att barnet är nyfött, och har två höjdlägen som gör att du kan ha bebisen närmare ditt ansikte. Med den här bärselen kan du bära ditt barn bakåtvänd, framåtvänd eller på ryggen fram till att barnet väger 15 kg. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

6. Babybjörn Harmony

Mjuka selen Harmony i mesh kan användas redan från födseln upp till 15 kilo (ca 3 år). Huvudstödet har tre olika lägen för att ge de allra minsta ett bra nackskydd. Det växande barnet kan sitta antingen framåtvänd på magen eller på förälderns rygg.
Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

7. Najell Original

Enkel att ta av och på, och kan fästas med endast en hand med hjälp av magnetiska spännen. Bärselen kombinerar en ergonomisk position för nyfödda med en så kallad ”hip-seat”-position där barnet från sex månader sitter aktivt själv – som på en kudde. Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

8. Lillebaby Complete

Har ett stadigt höftbälte och svankstöd och kan användas från att barnet är nyfött upp till 20 kg. Bärselen är tillverkad i mikrofibertyg som andas och har en smidig ficka med blixtlås för förvaring. Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

9. Tula Explore Coast 

Har en justerbar kroppspanel som kan breddas i takt med att barnet växer – från nyfödd upp till drygt 20 kg. Bärselen har även en justerbar nackkudde som kan användas i flera positioner för bra huvud- och nackstöd och en avtagbar huva som skyddar mot väder och vind. Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Tänk på det här när du väljer bärsele:

1. Vill du kunna använda bärselen från att bebisen är nyfödd? Det är såklart omöjligt att veta hur litet ditt barn kommer att vara när hen föds, men håll koll på från vilken vikt och längd bärselen är anpassad – eller vänta med inköpet tills barnet är fött.

2. Hur länge tror du att du kommer vilja bära ditt barn i bärselen? Titta på bärselens maxvikt så att du inte väljer en som barnet riskerar att växa ur för fort.

3. Vill du kunna bära barnet på ryggen när hen blir större? Välj då en bärsele som är anpassad för olika bärpositioner.

4. Kommer du att vara mycket aktiv med bärselen eller blir du eller ditt barn lätt varmt? Välj då en med meshtyg eller annat material som andas bättre.

5. Känner du dig svag i ryggen eller ofta får ont? Då är det kanske extra viktigt att titta på hur ergonomisk bärselen är.

6. Det kan vara smart att testa olika bärselar i butik så att du kan känna efter vilken som passar dig (och ditt barn) bäst.

Av: Caroline Borg, Sara Fridh

Du kanske även behöver ett babynest? Här är våra favoriter!