Artikeln innehåller annonslänkar

Foto: Istock

Välj rätt bärsele – här är mamas favoriter och bästa tips!

Ska du köpa bärsele? Vi guidar dig till våra favoriter som både är sköna, snygga och praktiska – och ger dig 6 tips på vad du ska tänka på när du väljer bärsele.

Ergobaby Omni 360 går att använda från nyfödd upp till 20 kg och i alla bärpositioner (bakåt- och framåtvänd, på ryggen och höften). Det breda midjebältet ger ergonomisk avlastning och ett hopvikbart huvud- och nackstöd som ger ökad komfort för bebisen. Bärselen har även en huva som skyddar mot solen med SPF 50+.

Läs mer och köp här.

Ergobaby Omni 360 Cool Air Mesh, har samma funktioner som Ergobaby Omni 360 men är delvis gjord i meshtyg som andas och håller både dig och barnet svalt.

Läs mer och köp här.

Babybjörn Mini är en bärsele för de allra minsta och passar bebisar från 3,2 kg/53 cm till 11 kg/75 cm. Bärselen är anpassad för att vara lätt att ta av och på, med ett öppningsbart framstycke så att du kan lägga ner bebisen när hen somnat.

Läs mer och köp här.

Cybex Maria Knyt är en kombination av bärsele och sjal med elastiska textilband som knyts runt midjan. Bärselen är anpassad för barn från 3,5 kg till 15 kg.

Läs mer och köp här.

Babybjörn One är en ergonomisk bärsele som kan användas från att barnet är nyfött, och har två höjdlägen som gör att du kan ha bebisen närmare ditt ansikte. Med den här bärselen kan du bära ditt barn bakåtvänd, framåtvänd eller på ryggen fram till att barnet väger 15 kg.

Läs mer och köp här.

Babybjörn One Air har samma funktioner som Babybjörn One men är tillverkad i ett luftigt meshtyg som ventilerar och håller dig och barnet svalt.

Läs mer och köp här.

Najell Original går enkelt att ta av och på, och kan fästas med endast en hand med hjälp av magnetiska spännen. Bärselen kombinerar en ergonomisk position för nyfödda med en så kallad ”hip-seat”-position där barnet från sex månader sitter aktivt själv – som på en kudde.

Läs mer och köp här.

Lillebaby Complete har ett stadigt höftbälte och svankstöd och kan användas från att barnet är nyfött upp till 20 kg. Bärselen är tillverkad i mikrofibertyg som andas och har en smidig ficka med blixtlås för förvaring.

Läs mer och köp här.

Tula Explore Coast har en justerbar kroppspanel som kan breddas i takt med att barnet växer – från nyfödd upp till drygt 20 kg. Bärselen har även en justerbar nackkudde som kan användas i flera positioner för bra huvud- och nackstöd och en avtagbar huva som skyddar mot väder och vind.

Läs mer och köp här.

Tänk på det här när du väljer bärsele:

1. Vill du kunna använda bärselen från att bebisen är nyfödd? Det är såklart omöjligt att veta hur litet ditt barn kommer att vara när hen föds, men håll koll på från vilken vikt och längd bärselen är anpassad – eller vänta med inköpet tills barnet är fött.

2. Hur länge tror du att du kommer vilja bära ditt barn i bärselen? Titta på bärselens maxvikt så att du inte väljer en som barnet riskerar att växa ur för fort.

3. Vill du kunna bära barnet på ryggen när hen blir större? Välj då en bärsele som är anpassad för olika bärpositioner.

4. Kommer du att vara mycket aktiv med bärselen eller blir du eller ditt barn lätt varmt? Välj då en med meshtyg som andas bättre.

5. Har du svag rygg eller ofta får ont? Då är det kanske extra viktigt att titta på hur ergonomisk bärselen är.

6. Det kan vara smart att testa olika bärselar i butik så att du kan känna efter vilken som passar dig (och ditt barn) bäst.

Du kanske även behöver ett babynest? Här är våra favoriter!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + Meraki body wash & lotion för 199 kr. Köp nu!