9 stadier du går igenom när du duschar med en bebis i rummet intill

Innan du fick barn kunde du duscha hur länge som helst. Som nybliven mamma ser rutinerna i badrummet liiite annorlunda ut...

1. Bebisen somnar. Du kommer på att du inte har duschat på flera dagar. NU är det perfekta tillfället. Äntligen ska du få bort smutsdoften och all... sur mjölk som runnit lite överallt!

2. Du hoppar in i duschen men kommer på att bebisen kanske JUST nu vaknar och rullar ur sängen på något sätt. Det ÄR ju inte möjligt men det spelar ingen roll. Du springer dit.

Läs också: 9 saker vi gör för våra barn (fastän vi egentligen inte vill)

3. Bebisen sover så klart, men du lägger upp lite kuddar så att den är skyddad utifall ATT den skulle lära sig rulla. Upp för kanterna. Just idag.

4. Du duschar. Åååååh vad skönt. Så lyxigt att vara mammaledig ändå. SPAAAA!

5. NU vaknade bebisen och skriker! Du måste skynda dig ut. Med schampo i håret.

6. Du stänger av vattnet. Konstigt, bebisskriken hörs inte alls?

Läs också: 8 klockrena tecken på att du är höggravid (the struggle is real)

7. Du fortsätter duscha, men börjar fundera: Det kanske är något med att den bara skriker när vattnet är igång, som att den känner sig övergiven då, som att den tror att du har åkt till ett vattenland eller poolfest och har superkul utan bebisen?

8. Du tar det säkra före det osäkra och stänger av duschen. Tänk om bebisen har slutat att andas? Mitt i ett skrik för att ingen kom dit?

9. Du springer dit och pussar på den söta lilla pannan. Då vaknar barnet. För att vatten rinner ner över hela bebisens ansikte. Men det gör inget. Såååå skönt att hen lever!

Läs också: 10 bevis på att du aldrig ska starta krig mot en småbarnsförälder