7 saker nyblivna mammor insett (som ingen utan barn förstår)

Innan vi själva fick barn kanske vi tyckte att småbarnsföräldrar kunde vara lite väl hysteriska, trötta och bajsfixerade. Med facit i hand förstår vi varför.

1. Kaffe är meningen med livet (förutom barnet förstås)
Låt oss börja med det uppenbara: Innan du fått barn TROR du att du vet vad trötthet är. Det vet du inte. Först efter de åtta första dagarna med ett spädbarn vet du.

13 tecken på att du är en kaffeberoende småbarnsförälder

2. Mammabrallor är det bästa som hänt sedan Netflix
Vadå, trodde ni att vi slutade använda mammajeansen bara för att barnet har kommit? Mammajeans är ju det perfekta giftermålet mellan mysbyxa och anständighet. Hade vi ens känt till detta FÖRE graviditeten hade vi använt dem då med.

3. Bröstvårtskräm är att jämföra med en helkroppsmassage
Hur ont kan det göra att ha en liten minimänniska som suger (eller ja, försöker suga) på ens bröst 16 timmar om dygnet? Vi som varit där kan ju informera om att det är helvetet på jorden innan amningen (eventuellt) kommit igång och de stackars såren till bröstvårtor fått läka. Tills dess är en liten stund för dig själv med en bröstvårtskräm största njutningen.

4. Landstingstrosan får hänga kvar tills den går sönder
Alltså kan man köpa fler av de där någonstans? Kanske inte det sexigaste vi burit – men helt klart det skönaste.

5. Bebisar är så sjuuukt mycket mer ömtåliga än vi föreställt oss (tror vi)
Det var typ en kvart sedan bebisen väckte oss senast, men nu är det oroväckande tyst. Bäst att vi kollar att den andas. Och okej, andra får hålla mitt barn, men AKTA NACKEN FÖR BÖVELEN! Nojigheten tar helt nya proportioner – det går helt enkelt inte att hejda.

6. Allt luktar sur mjölk eller bajs
Well, ALLT stinker. Kroppen, barnet, tröjorna, täcket, soffan… You name it! Vi har gett upp. Det får helt enkelt lukta.

7. Mitt barn ÄR sötare än genomsnittet
Ja, vi VET att vi lovade att inte posta bilder på bebisen varje dag på sociala medier. Men det var ju innan vi visste att just vårt barn skulle bli det sötaste barnet på jorden. Det måste ju ändå finnas något typ av allmänintresse i att följa gullighetsgullet no 1? Det är rimligt.

Av: Hannah Almerud 

Du kanske också vill läsa den här roliga listan: 9 stadier vi går igenom när vi plussar på stickan
Eller den här fina intervjun med Sanne Alexandra Josefson: ”Jag ger min förlossning 10 av 10 poäng!   

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!