Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Blivande tvåbarnsmamman Natali Fikas har nu kommit hem från resan till Paris med sin dotter Maika.
Blivande tvåbarnsmamman Natali Fikas har nu kommit hem från resan till Paris med sin dotter Maika.
Blivande tvåbarnsmamman Natali Fikas har nu kommit hem från resan till Paris med sin dotter Maika.
Blivande tvåbarnsmamman Natali Fikas har nu kommit hem från resan till Paris med sin dotter Maika. Foto: Privat

"Avråder från weekendresa med småbarn"

Att resa med barn kan vara alldeles, alldeles underbart.

Eller så blir det som för Natali Fikas: Ärligt talat ganska bökigt.

”Vi börjar typ mer och mer inse att vi måste testa charter och eventuellt Bamseklubben?! 😅”, funderar mamas bloggare efter en weekendresa till Paris.

”Älsklingar, vi avråder officiellt från weekendresa med litet barn! 😅 ”, skriver mamas gravida bloggare Natali Fikas ärligt efter två dagar i Paris tillsammans med maken Filip och dottern Maika, 1.

Bloggaren som tidigare rest bland annat till Thailand med barn och till släktingar i Polen, berättar att storstaden Paris var något helt annat. Så här i efterhand funderar hon om de inte bara skulle ha stannat hemma.

”Det var skitmysigt såklart, men vi tittade mer på Maika än på allt vackert omkring oss som vi rest till, skriver hon på Instagram. På bloggen utvecklar hon:

”Mycket får man bara strunta i helt. Dessutom att här i Paris behöva bära vagnen upp och ner för trappor till deras Metro är mardröm för mig som gravid. Överhuvudtaget är det många trappor här och vi måste lägga massa tid på att gå runt allt sånt! Kanske blir extra jobbigt när det är svinkallt och blåser?! 😅”.

Natali Fikas

Ålder: 34.

Familj: Maken Filip och dottern Maika, 1. Gravid med sitt andra barn.

Instagram: @natalifikas

Gör: Influncer som bloggar på mama.

Natali med maken Fille och dottern Maika på en tidigare resa: ”Paris var skitmysigt såklart, men vi tittade mer på Maika än på allt vackert omkring oss som vi rest till”. Foto: Privat

Att fokus hamnade på att umgås med dottern snarare än att uppleva staden får Natali att fundera om det då inte är bättre och mysigare att bara stanna hemma. Men å andra sidan, säger hon, kan det vara skillnad om man åker och hälsar på någon man känner.

”Då kan man hänga med sina vänner/släktingar och kanske ta någon utflykt eller någon turistgrej, inte så mycket stress och önskningar. Gärna åka till en stad man vart i tidigare så man inte har för många grejer man verkligen vill uppleva men inte kan”, tipsar hon.

För mama delar Natali Fikas med sig av fyra tips när du reser med barn:

• Planera inte in för mycket som man lätt gjorde som barnfri, räkna med att allt med barn tar MINST dubbelt så lång tid.

• Ha ett mål varje dag som ni vill uppleva och se, börja sedan dagen med att ta er dit. Allt som ni hinner eller orkar utöver den aktiviteten blir en bonus.

• Vi tycker att det funkar bästa att resa med vänner eller familj alternativt resa till en plats där man hälsar på vänner eller familj! Det tycker vi är ett lifehack. För om man får lite avlastning och delar på ansvaret så blir det lättare att slappna av.

• När vi reser bara vi tre i familjen försöker vi att ge oss vuxna lite ”egentid”, i Thailand fick jag shoppa en hel dag medan Filip dök en hel dag. På kortare resor kan det handla om att Filip får huvudansvaret när vi gör en aktivitet som jag planerat och längtat efter, till exempel ett konstmuseum och sen tar jag huvudansvaret när vi gör något som Filip sett fram emot. Annars blir det lätt att man aldrig riktigt får uppleva sakerna som man längtat efter på grund av alla blöjbyten och klämmisar som det ska meckas med.