Vi fnissar över hur dåliga vi är

"Vi fnissar över hur dåliga vi är"

Den här sommaren är inte som alla andra somrar. Förutom grillning, klippa gräs, bada, handla och laga mat, leka med barn och läsa tidningar så har vi ett hela tiden pågående aktivitet.

Vi planerar vårt bröllop. Det här kan ju låta romantiskt och spännande men om jag ska vara helt ärlig så ligger det mer som ett ok på våra axlar. Jag kan till och med tänka mig att vi ser annorlunda ut. En rynka mellan ögonbrynen, sluttande axlar och pannan har åkt ned några centimeter som om vi hade ett järnpannband runt huvudet.

Allt detta kommer inte från vårt hårda jobb utan just därför att vi inte jobbar eller planerar det här bröllopet över huvud taget. Vi muttrar, snäser åt varandra att vi måste BÖRJA planera nu, och då och då tar någon fram en dator för att skriva en “att göra lista” men stannar vid aftonbladet.se för att sedan bli avbruten av Charlie eller så.

Där befinner vi oss alltså nu. Två och en halv vecka innan vi ska ha 145 gäster på tvådagarsfest på Gotland och vi har inte gjort ett skit. Och jag tänker – är det först när man ska planera ett bröllop med någon som man vet om man är rätt för varandra. För i så fall - ett tack till den som ställer sig upp i kyrkan och protesterar innan vi säger ja till varandra.

Det här är inte så ett äktenskap ska se ut. En av dessa två människor ska vara en projektledare som gärna är intresserad av både excel och ekonomi och den andra blir automastiskt slav under den andra och gör det som den blir tillsagd.

Och när det kommer till bröllop så ska åtminstone tjejen vara så pass tjejig att hon intresserar sig för denna typ av planering. Men det verkar ha låst sig för mig. Jag bryr mig inte om något längre. Säger saker som att, “är det verkligen nödvändigt med sång i kyrkan, det är väl skönare för alla inblandade om det är en kort vigsel” och “ Det är inte så viktigt med blommor på borden, jag har aldrig tänkt på sådant när jag går på bröllop”. Vad är det med mig? Blommor och sång och andra vackra saker är det bästa jag vet.

Men vi bara fortsätter att gå här och muttra över vad vi ska göra medan dagarna går och bröllopet närmar sig. Men emellanåt så händer det som gör att jag är så säker på att jag har träffat min drömman. När Charlie har somnat så dukar vi fram våra älskade charkuterier, tänder vår fina eldkorg och tar oss ett glas vin. Då fnissar vi över hur dåliga vi är men också vilken tur det är att vi är så kära så att det inte gör något. Vi säger att vi tar allt imorgon för att ikväll vill vi bara ha det härligt. Och då struntar jag i om blommorna på bordet blir fina eller ej, det får bli som det blir för jag är ändå lycklig.
Amanda Widell
 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!