Välkommen till mamas blogg-gäng Tess merkel!
Välkommen till mamas blogg-gäng Tess merkel!

Välkommen till mamas blogg-gäng Tess Merkel!

Tess Merkel, sångerska i Alcazar sprider en härlig energi både i verkliga livet och rakt genom telefonen. Nu startar Tess blogg hos oss, och jag är säker på att den blir en energiboost den också!

Tess kommer invirvlande till redaktionen och genast förvandlas den ganska tråkiga och gråa torsdagsförmiddagen till en skön happening. Tess är här för att lära sig blogga och trots att Tess snabbt förklarar att hon är världens sämsta på teknik, så går det som en dans bokstavligt talat!

Tess spricker upp i ett stort leende när jag frågar vad vi kommer få läsa i hennes blogg, det märks att hon är taggad!

– Jag kommer blogga om mitt liv, ditten och datten, olika funderingar jag har, hur jag får ihop allt. Kanske att folk har en viss bild av mig? Men jag kommer blogga en hel del om min vardag, och den kanske inte är så glammmigt som folk tror! Jag hoppas det inte låter som jag tror jag är Madonna nu, säger Tess och häver upp ett av sina härliga garv.

Men det är ju trots allt kontrasterna som är kittlande, som vi vill veta mer av. Ena dagen glammig discodiva med Alcazar och andra dagen bävernylonkaos där hemma i hallen en mörk morgon i december.

Finns det något du inte kommer bloggar om?

– Ja det finns det ju, jag kommer ju absolut att vara personlig, men inte råprivat. Jag kommer inte blogga om sådant som bara är för mina allra närmsta.

Vilka fördelar tror du det är att blogga på mama?

– Det känns som en ganska trygg miljö, säger Tess eftertänksamt. Här finns en publik som är intresserad av andra mammors mammaliv. Jag tror det finns en respekt här och att det är ett städat forum utan pajkastning.

Läser du några favoritbloggar? 

– Jag har egentligen inte läst några bloggar alls förräns nu när jag fått det här hedersvärda uppdraget att blogga på mama. Men jag älskar Maggan Graafs blogg, hon har sån otrolig humor och det gillar jag! Sanna Lundell tycker jag också är bra. Det är kul att ni valt ett galleri av olika typer av personer på mama. Det finns någon för alla här.

Vad blir du inspirerad av? 

– Det är mycket som inspirerar mig! Jag blir inspirerad av livet på alla konstiga möjliga sätt. Livet är ju för jävligt ibland och väldigt roligt ibland, hahaha. Det är upp och ner hela tiden. Och så blir jag naturligtvis inspirerad av kraften jag får från ungarna! Samtidigt som de tar musten ur en… Mitt jobb är också inspirerande! Och Musik, bubblar Tess på i en plötslig inspirationskedja.

Vad är det bästa och sämsta med att vara mamma? 

– Att man ständigt blir påmind om att allt går ut på kärlek! Det är ju bara kärleken och att leva i nuet som gäller, och just det där är barn experter på.

– Det sämsta är tiden just nu. Perioden med galonisar, vinteroveraller, gumistövlar, barnen som inte vill ha stövlar utan sommarskor nu på vintern och det vägras och tjatas och gnälls och bråkas, rabblar Tess monotont och inte så lite frustrerad.

– Vinterperioden älskar jag inte, alltså den här hallupplevelsen på morgonen med två barn...

Du är separerad, har ni delad vårdnad?

– Ja, vi har ett eget litet upplägg som funkar för vår lilla familj. Vi har inte en bestämt vecka här och en vecka där, utan vi har ansvarar för olika veckor, och kör det ihop sig så hjälps vi åt. Vi har en tät kommunikation och ett extremt behov av våra barn. Vi bor i närhten av varandra så det är lätt att lämna och hämta hos varandra.

Har du någon mamma-förebild?

– Min-egen-mamma-är-helt-fantastisk. Punkt! Men sen så finns det så otroligt många morsor som inspirerar mig varje dag, det är så mäktigt med alla morsor tycker jag.

Kan du ge oss något mammatips? 

– Har du ett badkar? Lägg dig i badet, kasta i en doftande badbom och så stänger du barnen ute, haha! Hur lät det där då? Nej men våga ta tid för dig själv helt enkelt, och det behöver inte var mer komplicerat än så!

Vad är annars på gång i ditt liv?

– Just nu är jag och Alcazar på turne med Stjärnklart. Sen kommer vi åka till Tyskland med nya singeln, och även promota den i Sverige. Samtidigt har vi nyrelease med vårt album Disco Defenders, och så är det julgalan i Globen den 18-19 december ... Tess pustar ut. Sen är det julledigt!

Vad gör du i jul?

– Vi åker till Gotland. Barnens far är gotlänning så vi kommer fira tillsammans allihop med barnens farmor och farfar.

 Glammiga Alcazar. Lina Hedlund, Andreas Lundstedt och Tess Merkel.Vad är det bästa med att stå på scen?

– Att man får interagera med publiken, utropar Tess med lysande ögon. Jag får en sån otrolig energi av publiken och så har vi väldigt roligt tilsammans vi tre, Lina, Andreas och jag.

Vad lyssnar du själv på för musik?

– Jag lyssnar faktiskt inte på disco, jag lyssnar mest på rock, hårdrock.

Den var oväntad! Hur kommer det sig att du är med i en discogrupp?

– Jamen discon dör ju aldrig, folk behöver glamour! Disco är glad musik och man blir påmind av vardagen så mycket ändå. Vi vill göra glad musik och göra folk glada, skrattar Tess.

Välkommen till mama, Tess, DET är vi glad för!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + Meraki body wash & lotion för 199 kr. Köp nu!