Välkommen Hannah Almerud som ska blogga om varannan vecka-livet!

Nya mama-bloggaren Hannah Almerud, 28, kommer att driva bloggen Dreamteam på deltid, där hon skriver om livet med sonen Frank, snart 3, som hon har gemensam vårdnad om. "Jag separerade från Franks pappa för snart 1,5 år sedan – och livet har tagit så många vändningar under den tiden", säger hon till mama.

Välkommen till mama Hannah! Berätta lite om dig själv!

– Jag bor i en söderförort till Stockholm med min son Frank, som bor hos mig på halvtid. Frank fyller tre år i slutet av november, och jag firar min 29-årsdag i Prag nu på fredag! Andra dagar hänger jag på en mysig reklambyrå på Södermalm, där jag jobbar som content manager.

Hannah har delad vårdnad om sonen Frank, snart 3. Foto: Privat

Din blogg kommer att handla om livet som mamma med delad vårdnad. Vad vill du nå ut med i din blogg?

– Vi är så oerhört många separerade föräldrar, ”moderna familjer”, bonusmorsor, singelmammor, och allt där emellan. Ibland kan jag tycka att det snackas lite för lite om den biten av föräldraskapet. Hur folk faktiskt lever, och alla faser hjärtat kan ha behövt gå igenom för att komma dit. Det vill jag skriva om! Jag separerade från Franks pappa för snart 1,5 år sedan – och livet har tagit så många vändningar under den tiden.

Skilsmässor och delad vårdnad känns fortfarande lite tabubelagt

– Jag älskar själv att läsa bloggar och tidigare jobbade jag som webbredaktör på mama.nu, så varumärket och sajtens läsare ligger mig varmt om hjärtat redan. Det ska bli så kul att blogga just här!

Varför är det viktigt att skriva om skilsmässor och delad vårdnad?

– Skilsmässor och delad vårdnad känns fortfarande lite tabubelagt faktiskt. Bara för att livet inte riktigt blir som man tänker sig varje gång, så betyder inte det att man har misslyckats. Det känner jag är viktigt att få fram. Sedan kommer ju hela vardagen med delad vårdnad också, och det finns säkert väldigt mycket att känna igen sig i – och det är ju alltid jätteskönt som läsare.

Konflikter uppstår såklart ibland i och med delad vårdnad

Finns det fördomar om separerade föräldrar?

– Ja, det finns det garanterat. Men det är ändå rätt skönt att ärligt säga att jag inte kan ställa mig och rabbla särskilt många fördomar jag märkt av. Kanske ignorerar jag det omedvetet, eller så har jag inte märkt så mycket.

Vad kommer du inte att blogga om?

– Det finns ju många saker inom det här temat som det helt enkelt inte vore så smakfullt att skriva om. Det blir nog inte så många smaskiga detaljer om privata konflikter – för sådana uppstår ju såklart ibland i och med delad vårdnad.

Vad gör du på dina barnfria kvällar?

– Det kommer nog bli mer unn, vin och god mat än träningsbilder på bloggen de kvällar jag inte har Frank om vi säger så! Jag gillar att fortsätta lära känna Stockholm – som jag fortfarande är relativt nyinflyttad till. Men såklart… Vissa barnfria kvällar längtar jag bara hem till HBO och godisskålen också.

Här kan du börja läsa Hannahs blogg Dreamteam på deltid!

Ta mig till Varannan vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!