Välkommen till vabbträsket - här är din dag i 16 steg

Att vara hemma med sjukt barn är stundtals mysigt (tänk glass, kramar och soffhäng) och stundtals helvetet på jorden (tänk skrik, gråt och humörsvängningar deluxe). Här är en vabbdag i 16 steg.

1. Du är mitt uppe i nattningen när det blir uppenbart. De rosiga  kinderna, den svettiga pannan, de glansiga ögonen. Ett elakt virus har  intagit ditt barn.

 

2.  Förhandlingarna börjar omedelbart. Vem ska vabba den här gången? Du har  flera viktiga möten imorgon, men din partner upplyser dig om att hen ju  var hemma förra gången.

3. Du hör av dig till chefen och förklarar läget. Du hör dig själv lova att försöka få lite gjort hemifrån.

4. Fast du vet ju hur lätt det är att jobba samtidigt som du tar hand om ett sjukt, uttråkat och gnälligt barn.

 

5. Som om  det inte vore nog så kan du inte sluta oroa dig för vad dina barnlösa  kollegor tycker om ditt vabbande. De förstår väl att du inte direkt  ligger hemma och latar dig?

6. De har förmodligen ingen aning om vilken makalös energi ett barn  med 39 grader i feber kan visa. En del sjuka barn är genetiska under. De  trotsar alla naturlagar.

7. Tills de däckar av utmattning...

8... och du faktiskt får några sekunders lugn och ro.

 

9. Åtminstone innan du inser att nu har du chansen att tvätta den där tvätten, röja upp i köket och kolla jobbmejlen.

 

10. När barnet vaknat kommer du ihåg att det faktiskt finns fördelar med sjuka barn. De kan till exempel vara mer lättgosade...

 

11. .. och när du ger dem glass. Ja, då är det ju bara naturligt att du också tar en.

 

12. Då slår det dig - du har inte anmält att du vabbar till Försäkringskassan.

 

13. När du försöker logga in i appen så strular ditt mobila bank-id. Det blir till att ringa Försäkringskassan.

14. Du tänker på alla som säger att det är "mysigt att vara hemma med sjuka barn".

15. Din partner kommer hem. Du klargör att imorgon är det hens tur  att vara hemma. Du tänker på allt du ligger efter med på jobbet.

 

16. Morgonen efter vaknar du med feber, snorig näsa och raspig hals. Du har dragit den ultimata nitlotten. Nu får du stanna hemma och ta hand om ditt tillfrisknande barn som är ännu piggare i dag än igår - allt medan du själv mer och mer liknar något från Walking Dead.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!