Alexandra Rejsmar. Foto: Bauer media

Tvåbarnsmamman Alexandra jobbar i sexbutik: Så är det

Alexandra Rejsmar är tvåbarnsmamma och bloggar här hos mama. Hon driver även podden ”Alla Våra Ligg” och jobbar som sexrådgivare och produktexpert i en erotikbutik i Norrköping.

Men hur är det att jobba i en sexbutik egentligen? 

– Om jag fick en tia för varje gång jag fick den frågan hade vart rätt rik nu.

Thérèse Bilby

Sexrådgivaren och podcastprofilen Alexandra Rejsmar, 32, har sammanställt de vanligaste frågorna hon får om att arbeta i sexbutik i ett blogginlägg hos mama. Hon berättar bland annat att det verkligen är alla typer av människor som handlar i butiken, allt från yngre till äldre och alla typer av sexuella läggningar:

– Jag älskar att det är så stor spridning på kunder. Men roligast är när det kommer äldre kvinnor som precis börjat utforska sin sexualitet. Det är verkligen aldrig för sent!

Det säljer de mest i sexbutiken

Mest säljer de glidmedel, kondomer, stimulansolja, lufttryck och analpluggar – och det bästa med att jobba i butiken tycker hon är att få hjälpa människor att skapa en bra relation till sin sexualitet. Visst händer det att folk tar sig friheten att fråga väldigt privata frågor eller gör närmanden som inte är okej, men det är ändå väldigt sällan.

Alexandra Rejsmar i erotikbutiken i Norrköping. Foto: Privat

– Man har också larm om något läskigt skulle hända. Men på det stora hela tror jag det är så i alla butiker, skriver hon.

En annan vanlig fråga som Alexandra Rejsmar ofta får är om hon provat allt i butiken.

– Ja. Nej jag skoja. Vi har över 3000 produkter så det skulle bli ett jävla jobb om man skulle ta sig an den uppgiften. Jag är produktansvarig i butiken och skriver om alla produkter vi får in. Så jag känner och klämmer på allt. Det räcker tycker jag! Men jag har förmodligen prövat fler leksaker än de flesta. Jag är ganska vanilj där.

Det finns inte mer sexleksaker för kvinnor

Rejsmar skriver även om den seglivade myten att det finns så mycket leksaker till kvinnor och så lite för män.

– Det finns otroligt mycket på marknaden som är gjort för män. Dessutom kan män använda allt som är gjort för kvinnor men inte tvärtom. Tror det främst handlar om att många män inte vill handla leksaker till sig själva om de är skapade för den kvinnliga blicken.

Läs hela Alexandra Rejsmars blogginlägg här.
I bloggen kan ni även läsa mer om sex och relationer, topplistor på sexleksaker, handfasta råd, guider och egna funderingar kring ämnet och hur man får ihop livspusslet.

LÄS OCKSÅ: Sexrådgivaren Alexandra Rejsmar: ”Många mammor undrar hur de ska få tillbaka lusten”

LÄS OCKSÅ: ”Var det bra att låta min partner se bebisens huvud?” – 14 frågor till sexologen om sex efter en förlossning