Få in vardagsmotionen med Cancerfondens träningsapp

30 minuters motion om dagen minskar risken att drabbas av cancer. Därför lanserar Cancerfonden nu en träningsapp.

Fysisk aktivitet minskar risken att drabbas av cancer på flera sätt. Cellförnyelsen påverkas positivt när hjärtat får jobba, vilket medför att kroppen lättare kan hantera infektioner och inflammationer. Ämnesomsättningen ökar och renhållningsprocessen då levern och njurar ska ta hand om gifter och andra oönskade ämnen i kroppen blir effektivare. Övervikt är också en riskfaktor i sig. – Cancerfonden arbetar för att färre ska drabbas av cancer och fler ska överleva. Därför är kunskap om sambandet mellan fysik aktivitet och cancer en central fråga för oss att föra ut, säger Stefan Bergh, generalsekreterare på Cancerfonden.

Därför lanserar man nu träningsappen Vardagsworkout för iPhone och Android. Appen, som är gratis, innehåller tips på enkla övningar du kan göra hemma i vardagen för att komma upp i dina 30 minuters motion. Du får också en stegräknare och timer och hjälp att hålla reda på vilka övningar du har gjort. Du kan också köpa fler övningar - och dessa pengar går såklart till Cancerfonden. 

Här kan du ladda ned appen: 

 

Vardagsworkoue för iPhone

Vardagsworkout för Android

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hudvård från Emma S för 159 kr. Köp nu!