Annika, 42: Så funkar mammaträning hemma (på riktigt!)

Att få till träningen när man har småbarn är lättare sagt än gjort. mamaläsaren Annika Gabrielsson, 42, beskriver igenkännande hur hon får lite (med betoning på lite!) sit-ups gjorda med tre barn i huset.

Styrketräning förr (för länge sedan)

Plats: Gymmet så klart!

Annika Gabrielsson

Värmer upp med konditionsmaskin 10-15 min. Tittar under tiden i spegeln och på andra tränande människor. Låter tankarna vandra, lyssnar på min egen andning(!).

Stretchar lugnt till skön musik

Tränar systematiskt samtliga övningar 3 x 10 gånger med någon minuts vila emellan. Dricker lite vatten, småpratar med någon bekant…

Stretchar lugnt till skön musik, tänker på min andning och känner mig lugn och avslappnad.

Styrketräning nu (sedan barnen kom)

Plats: Hemma, så klart…

Skippar uppvärmningen för att inte förlora dyrbar träningstid. Kör 3 x 10 armhävningar och fortsätter med fyra dips… Minstingen Hugo klämmer fingret under hanteln och tröstas. Kör två dips till.

GÅ EN KURS: Bli din egen PT

Äldsta sonen Emil skriker att tv-spelet inte funkar. Jag ropar till honom att pappa snart kommer in och hjälper honom. Funkar inte. Hjälper till med tv-spelet ändå. Struntar i fler dips och påbörjar marklyft – Hugo bryter ihop av hunger och får mellis i soffan.

Sonen har tröttnat på sin pappa och hänger i min hästsvans

Hugo blir lite trött och kan plötsligt inte gå själv längre. Bär honom i famnen – gör tio benböj tills han tycker att det är tråkigt och börjar gråta. Tröstar. Tar en paus i ”träningen”.

Min man Calle kommer in, hjälper Emil och tar över Hugo. Jag passar på att göra två hela övningar – yes! Men vad tungt det känns…

HELGKURS MED TIDNINGEN TOPPHÄLSA: Yoga och wellness som livsstil

Hugo har tröttnat på pappa och hänger i min hästsvans. Jag avbryter för att få behålla lite av det allt tunnare håret.

Annika med Hugo, 5, och Lucas, 7. Hon är också mamma till Emil, 10.

Lägger mig ner för att i alla fall köra lite mage. Tar ett djupt andetag (hade visst glömt bort att andas överhuvudtaget på en stund). Mellankillen Lucas ropar att han vill klättra upp på legoloftet – hjälper till.

Känner mig mer stressad än före träningen, men ändå märkligt nog trött i kroppen…

Lägger mig ned igen – "whooa!". Emil springer och hoppar över mig flera gånger. Jag säger åt honom att det känns lite farligt (för mig). Han testar någon gång till, nu med en av mina hantlar i handen. Jag säger till å det bestämdaste!

WEBBKURS: Få mer tid i vardagen

Kör en sit-up. Lucas ropar att det inte är roligt på loftet. Jag hjälper honom ner. Alla tre barnen ligger nu på min mage och vill ha juice, mackor och annan uppmärksamhet. Calle undrar hur man får in radiosporten på mobilen. Jag rycker in – det är ju slutspel trots allt…

Struntar i att stretcha och går och gör mackor och juice istället. Känner mig mer stressad än före träningen, men ändå märkligt nog trött i kroppen…

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hudvård från Emma S för 159 kr. Köp nu!