Tosca de luxe.

Tosca de luxe

Pernilla Wahlgrens variant på den klassiska toscakakan, med ett extra lyxigt täcke med massor av nötter och frön.

Cirka 20 bitar.Du behöver:150 g smör1 dl mjölk4 ägg3 dl strösocker6 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 msk vaniljsockerToscatäcke:150 g smör1 dl strösocker1 dl sirap½ dl vetemjöl4 dl blandade nötter och frön, gärna mandel, valnöt, hasselnöt, pekannöt, pumpafrö och solrosfrö.

Gör så här: 

1. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Häll mjölken i smöret. Vispa ägg och socker pösigt i en burke. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt de torra ingredienserna samt smörmjölken till bunken med ägg och socker och blanda till en jämn smet.

2. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter.3. Blanda under tiden till toscasmeten. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sockret, sirap och mjöl. Låt puttra några minuter på svag värme tills smeten blivit lite simmig. Blanda i nötter och frön. Bred toscasmeten på kakan och sätt tillbaka i ugnen, nu på mitten. Grädda ytterligare cirka 10 minuter tills toscatäcket fått lite färg. Låt kakan svalna och skär sedan i bitar.

Aktuellt just nu