Chokladtårtornas chokladtårta - Torta di Pernilla!
Chokladtårtornas chokladtårta - Torta di Pernilla!

Torta di Pernilla

Pernilla Wahlgrens Torta di Pernilla är chokladtårtornas chokladtårta, med extra allt!

Cirka 20 bitar.

Du behöver: 250 g mörk choklad5 ägg1 msk vetemjöl200 smält, avsvalnat smör3 dl strösocker

Glasyr:

 

1 dl vispgrädde

 

150 g mörk choklad

 

25 g smör

 

1 dl florsocker

Gör så här:

1. Smält chokladen till tårtan i en rymlig skål över vattenbad. Ta från värmen och knäck i ett ägg i taget i skålen, rör med en sked. Blanda också försiktigt i mjöl, smör och socker och blanda till en slät, blank kräm. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25 minuter. Den ska vara kladdig i mitten, men den stelnar när den svalnar.2. Koka upp grädden till glasyren och ta från värmen. Bryt ner chokladen i grädden och klicka i smöret. Rör tills de har smält. Värm försiktigt på plattan om det behövs. Rör ner florsocker. Ställ glasyren en stund i kylen så att den får en krämig konsistens. Bred glasyre på tårtan när den är helt avsvalnad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + hudvårdskit från SENSAI för 199 kr. Köp nu!