Ta en helikoptertur - med iPhonen!
Ta en helikoptertur - med iPhonen!

Ta en helikoptertur - med iPhonen!

Svenska spelföretaget Toca Boca lanserade nyligen sina första spel för barn. Men de kallar sina produkter för leksaker eftersom det inte rör sig om traditionella spel där målet är att vinna. "Barnet får själv bestämma hur det vill leka med våra produkter", säger Björn Jeffery, vd för Toca Boca.

En amerikansk undersökning, utförd av datasäkerhetsföretaget AVG, visade nyligen att fler barn kan spela mobilspel som Angry Birds än knyta skorna. Bland 2-5-åringarna kunde 19 procent spela spel på mobilen, medan endast 9 procent kunde knyta sina skor.

Det är kanske inte så konstigt eftersom Intresset för mobilspel och spel på iPad växer sig allt större och utbudet växer i snabb takt. Förra veckan lanserade det svenska spelföretaget Toca Boca sina första spel – Helicopter Taxi för iPhone och Toca Tea Party för iPad.
- Vi kallar det faktiskt inte för spel utan för leksaker. Det är inga produkter där man vinner eller förlorar, utan man leker med dem, säger Björn Jeffery, vd för Toca Boca.
- Spel fungerar ju oftast så att du lär dig hur det fungerar och sen får barnet hålla sig inom de ramarna. Våra produkter triggar fantasin på ett annat sätt. Barnet får själv bestämma hur det vill leka.

Enligt Björn Jeffery passar Helicopter Taxi och Toca Tea Party för barn i 3-7-årsåldern. 

 


- I Helicopter Taxi använder man iPhonen som en taxi. När man ställer ned den på en plan yta så plockar den upp ett par figurer, sen skjutsar man runt dem och när man ställer ned den igen så kliver de av igen. 

 


- Toca Tea Party är ett fikaspel där man använder iPaden som bord. Du väljer duk, vilka kakor du ska servera, om ni ska dricka te eller saft. Sen kan man sätta sina mjukisdjur eller föräldrarna runt om och så äter man upp allt genom att trycka på skärmen.

Toca Tea Party förvandlar din iPad till ett fikabord.

Toca Boca har flera lanseringar framför sig. Nästa spel, Toca Doctor, kommer i april.
- Det är ett slags pussel där man får patienter och så ska man se vad som är fel på dem.

Ni satsar endast på spel för barn. Varför har ni valt just den marknaden?
- Det finns inte så många ambitiösa produkter på marknaden som vänder sig till barn. Mycket av det som finns är inriktat på att man ska vinna. Visst, det är ett sätt att leka, men det är verkligen bara ett sätt. Det finns många andra sätt och det vill vi visa.

Här kan du ladda ned Toca Tea Party för IPad! (kostnad 22 kr)

Här kan du ladda ned Helicopter Taxi för iPhone! (kostnad 7 kr)

Fler tips på roliga appar för barnen!

Elins Memo. Kul, annorlunda memoryspel där ekorren Elin lär barnen vad man ska och inte ska göra i naturen. För iPhone. Gratis.

Doodle Buddy. Ritprogram där barnen kan färglägga, rita eller stämpla. För iPhone och Android. Gratis.

Talking Tom Cat. Hysteriskt rolig och superpopulär app med en katt som härmar allt du säger. Finns för iPhone och Android. Gratis.

Balloonimals.
Genom att ändarna på ballongen över skärmen skapar barnen roliga ballongdjur. Finns för iPhone och Android. Basversionen är gratis, hela appen kostar 7 kr.

Uno. Den gamla kortspelsklassikern i app-form! Finns för iPhone och Android. Basversionen är gratis, hela appen kostar 7 kr.

Angry Birds. En klassiker vid det här laget och en av de mest populäran apparna i världen. Finns för iPhone och Android. Basversionen är gratis, hela appen kostar 7 kr. 

My First Puzzles. Enkla pussel där barnen drar och släpper pusselbitarna på vald plats. Finns för iPhone. Basversionen är gratis, hela appen kostar 15 kr.

Circus Find.

 Här gäller det att hitta clownens borttappade näsa. Spelet är på engelska, men man behöver inte kunna språket för att tycka att det är kul att spela. Finns för iPhone. Kostar 7 kr.
 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + Meraki body wash & lotion för 199 kr. Köp nu!