Svensk forskning: Vabbande pappor får sämre betalt

Föräldrar som vabbar sina barn mycket får sämre löneutveckling – och hårdast slår det på papporna, rapporterar Sveriges Radio. Detta trots att det fortfarande är kvinnor som tar ut två tredjedelar av vab-dagarna. Forskningen kommer från regeringens utvärderingsmyndighet.

Ju fler vab-dagar en förälder tar ut desto mer straffar det sig vid löneförhandlingen. Störst löneskillnad mellan vabbande och icke-vabbande föräldrar ser man bland papporna.

– En anledning kan vara att arbetsgivare inte förväntar sig att pappor ska vara borta från jobbet för att ta hand om barn, och de enskilda pappor som är borta mycket kan uppfattas som oengagerade i sitt jobb, säger sociologen Katarina Boye, till Sveriges Radio.

Studien är baserad på 23 000 personer som blev förstagångsföräldrar 1994. De män som tagit ut många vab-dagar (fler än 13,5 per år) visade sig ha två procent lägre lön än andra män efter fem år som föräldrar. Efter 13 år var löneskillnaden hela sex procent.

Löneskillnaden mellan kvinnorna var mindre, trots att det är kvinnor som tar ut den största delen av vab-dagarna.

Enligt Katarina Boye, ligger kanske lösningen på problematiken just där.

– Om kvinnor och män tog ut lika mycket vab så skulle man ju också ha mer lika förväntningar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!