Brunch med barn – går det? Jodå, vi guidar dig till huvudstadens godaste och mest barnvänliga brunchställen! Foto: Shutterstock

Stockholms bästa brunchställen med barn – 12 härliga guldkorn

Sugen på brunch med familjen men osäker på var barn är välkomna? Vi listar 12 beprövade ställen i Stockholm där kidsen är självklara gäster!

Ingen plats för barnvagnen? Känns det som att personalen inte direkt uppskattar barns närvaro? Lugn, vi vet var du kan helgbruncha med kidsen i huvudstaden – utan att känna stress och samtidigt få smarrig mat. Och, framför allt, där barn är självklara gäster. Det finns ju en risk att blodsockret är lågt (hos både förälder och barn…) när man kommer fram, så ett tips är att dubbelkolla att det finns bord innan ni åker dit.

12 brunchställen i Stockholm där barn är välkomna

En brunch för hela familjen! Foto: Unsplash

Drömmeny för barn

 Älskade traditioner Hej våffelparadiset! Matvåfflor och söta våfflor – på det här härliga retrocafét finns ALLT i våffelväg. Och dessutom: milkshakes to die for!

Adress: Södermannagatan 42

Öppettider: Helgöppet, kl 9.00-18.00T-bana: Skanstull

Lykke – Nordic Light Waterfront Här dukas det upp en nordisk helgbrunchbuffé som både gör stora och små glada. Och efterrätterna då? Hej, tårtparad! Extra plus för att barnen inte betalar fullt pris utan 15 kr per fyllda år (1-12 år).

Adress: Vasaplan 7

Öppettider, helgbrunch: kl 12.00-15.00

T-bana: T-Centralen.

Cykelcafé Le Mond Lika väl cyklisternas favoritcafé som barnens. Här står nämligen smarriga belgiska våfflor på den fasta menyn. Och på helgerna finns flera smarriga brunchalternativ som amerikanska pannkakor och smashed avacodo toast.

Adress: Folkungagatan 67

Öppettider, helgbrunch: kl 10.30-15.30

T-bana: Medborgarplatsen

Brunch med aktivitet

 Winterviken I en härlig omgivning av trädgård och vatten ligger det här stora barnanpassade cafét. Menyn är signerad stjärnkocken Markus Aujalay och när du njuter av din kaffe kan barnen varje lördag bege sig till ”barnmattan” där personal läser sagor för barnen kring gosedjur, kuddar, böcker, roliga leksaker och papper och pennor. Detta är ingen klassisk brunch, utan mer en vanlig helglunch, men lika mysig för det.

Adress: Vinterviksvägen 60

Öppettider, helg: kl 11.00-16.00T-bana: Aspudden

Boulebar Tryckeriet Här inne är det alltid sommar! Låt barnen uppleva en bit av Sydfrankrike med både boule och franska rätter med pâtisserier till dessert. Dessutom: Barn upp till 5 år äter gratis (6-15 år, 95 kr).

Adress: Liljeholmsvägen 14

Öppettider, helgbrunch: 10.30-15.00

T-bana: Liljeholmen

Campfire Grill & Bar Vad sägs om en brunch med inte bara mat (comfort food och grillat) utan även pingis, shuffleboard, brädspel och bio? Det här sköna hänget erbjuder restaurangen inne på hotellet Downtown Camper by Scandic.

Adress: Brunkebergstorg 9

Öppettider, helgbrunch: Söndagar kl 13.00-16.00

T-bana: T-Centralen

Barnvagnsvänligt

Vurma Hornstull Man gillar ju fik extra mycket när de hälsar bebisar välkomna genom att ha en barnvagnsparkering. Och det är bland annat därför det här vegovänliga cafét vid vattnet i Hornstull är så populärt för just småbarnsfamiljer.

Adress: Bergsunds strand 31

Öppettider, helg: 09.00-19.00

T-bana: Hornstull

Gamla orangeriet Mitt i Bergianska trädgården, i ett gammalt växthus, hittar du den här KRAV-certifierade restaurangen/cafét. Här finns gott om plats för barnvagnen, barnstolar och ytor för barnen.

Adress: Veit Wittrocks väg 7

Öppettider, helg 11.00-16.00

T-bana: Universitetet 

Färgfabrikens Kafé Det här barnvänliga cafét huserar i konsthallen Färgfabrikens snygga och rymliga fabriksmiljö. Och här finns inte bara smarrig brunch (pannkakor finns alltid på menyn för de små) – ibland ordnas även kul loppis på söndagar.

Adress: Lövholmsbrinken 1

Öppettider, helgbrunch 11.00-15.30

T-bana: Liljeholmen

 

Pizza- och burgar-mums

Pane Vino Hos den här italienaren är barn självklara gäster. Och vilken unge (och vuxen) tycker inte att det är himmelskt att få beställa en HEL METER pizza.

Adress: Brännkyrkagatan 93

Öppettider, helger: 12.00-01.00

T-bana: Zinkensdamm 

The Border McDonald’s i alla ära, men som vuxen vill du kanske ha en burgare gjord med lite mer kärlek. På de här två barn- och plånboksvänliga amerikansk/texmex-ställena hittar du riktigt smarriga burgare och burritos (bra vegoalternativ) samt ”Nanny burger” och goda milkshakes till barnen.

Adress: Hantverkargatan 36/Rutger Fuchsgatan 3

Öppettider, helger: kl 11.00-22.00

T-bana: Rådhuset/Skanstull

Eataly På den här italienska restaurang- och marknadsplatsen finns riktigt god pizza och pasta – alla dagar i veckan. Men vissa söndagar får barnen också möjligheten att lära sig att göra sin egen superpizza från grunden genom minikursen ”Lilla pizzabagaren: Hemlagad pizza”.

Adress: Biblioteksgatan 5

Öppettider, helger: kl 11.00-22.00

T-bana: Östermalmstorg

Läs även om 51 saker att göra med barn i Stockholm. 

 

Har du ett favoritställe som vi har missat? Tipsa gärna till minstory@mag.bonnier.se