Efter en lång gravidkamp och en tuff graviditet är nu trillingarna här. Foto: Privat

Youtube-paret Nadia och Lamberi har fått trillingar

Youtube-paret Nadia och Lamberi har fått trillingar. I gravidvecka 33 föddes två flickor och en pojke och nu vårdas de tre bebisarna på neonatal-IVA.

”Barnen börjar må bättre och det går framåt”, hälsar Nadia till mama.

Nadia och Lamberi har öppet berättat om sin krokiga väg till att bli gravida och har delat med sig av den stundtals tuffa graviditeten i Youtube-serien ”Gravid - vecka för vecka”. Nadia blev gravid på naturlig väg efter att ha genomgått hormonella behandlingar utan resultat. Nästa stora chock kom på en tidig ultraljudsundersökning: De väntade inte bara ett barn – utan tre. 

Den 17 november, i gravidvecka 33, föddes så trillingarna, en pojke och två flickor. 

”En känsla som är obeskrivlig och vi har ännu inte landat i det än, chocken kvarstår och känslorna fylls. Vi är nu mamma och pappa till 3 starka barn”, skriver Nadia på Instagram.

Bebisarna gick ner till cirka 1,3 kilo efter födseln, men nu börjar det vända: ”De har äntligen nått sin födelsevikt nu och väger runt 1,5”, berättar Nadia. Foto: Privat

Nadia och Lamberi har fått trillingar

När mama når Nadia befinner sig hela familjen på ”neo”. Under veckan hoppas de få flytta från intensiven till ett familjerum där de kan bo alla tillsammans.

– Barnen börjar må bättre och det går framåt. Men att leva på neonatal är väldigt tufft. Personalen och alla är helt fantastiska, de är verkligen i trygga händer och man känner sig trygg med att barnen är här och får professionell hjälp. Men det gör ändå ont i våra hjärtan att se hur våra barn är uppkopplade och att de går igenom denna resa. Samtidigt som man firar varje små steg framåt finner man sorg i varje bakslag. 

Tre små hjärtan. Foto: Privat

Bebisarna får hjälp och övervakning av andning och puls. Nu har de precis passerat sin födelsevikt och Nadia själv har återhämtat sig efter en infektion i livmodern.

– Det är mycket blandande känslor. Det känns som om världen där ute går runt medan våran står still inne i dessa lokaler samtidigt som våran värld går runt när barnen utvecklas. Svårt att förklara men så mycket tankar och känslor.

Familjen räknar med att stanna ytterligare några veckor på neo innan de kan åka hem som fem i familjen. Än så länge har de tre små inte fått några namn.

LÄS OCKSÅ: Marielle, 35, ville ha ett tredje barn – fick trillingar: ”Hur ska man räcka till?”