Vi har utsett Sveriges 33 mäktigaste mamas 2017!

De bossar över stora bolag, bollar med miljoner, sätter agendan, påverkar vår vardag – och har små barn. Vi har listat Sveriges 33 mäktigaste mamas 2017!

På 2017 års lista över Sveriges 33 mäktigaste mamas ser vi småbarnsmammor (med barn under tolv år) som politikern Jytte Guteland, 37,  som pendlar till Europaparlamentet i Bryssel med sonen Uno, snart 1. Vi möter IT-giganten Anna Wikland, 34, som under föräldraledigheten haffade toppjobbet som Sverige-vd för Google. Och Lina Taha, 25, grundare av Honey and the Bees – Sveriges största tjejgrupp på Facebook med över 110 000 medlemmar, som står för en helt ny sorts makt inom sociala medier.

Dessutom ser vi en tydlig trend bland årets makt-mamas, mammorna som går samman i powerduos för att boosta framgången ännu mer – och blir dubbelt så mäktiga.

Här är hela listan över Sveriges 33 mäktigaste mamas 2017, utan inbördes ordning:

1. Riskkapitalisterna: Sara Wimmercranz, 36, och Susanne Najafi, 36

Superduon Sara Wimmercranz, mamma till Erik, 4, och Anna Brita, 2, och Susanne Najafi, mamma till Élise, 2, träffades under en pokerkväll och fastnade direkt för varandra. Tillsammans grundade de riskkapitalbolaget Backing Minds som idag förändrar ekosystemet för investeringar. 

– När vi förstod att nästan allt riskkapital blev kvar i homogena, tajta nätverk i Stockholms innerstad såg vi också den stora potentialen utanför. Vi började investera i fantastiska bolag utanför de traditionella entreprenörsnätverken, inte sällan drivna av kvinnor eller entreprenörer med invandrarbakgrund, säger Susanne Najafi.

Sara: Kavaj, 3 295 kr, och byxor, 2 195 kr, Valerie. Pumps, 3 995 kr, Stina J. Halsband, 4 500 kr, Carolina Gynning. Erik: T-shirt, 249 kr, Mini Rodini. Tights, 329 kr, Gardner and the Gang. Anna: Klänning, 399 kr, Gardner and the Gang. Rosett, 50 kr, Livly. Susanne: Blus, 2 350 kr, och byxor, 1 895 kr, Mayla. Pumps, 3 995 kr, Stina J. Örhängen, 3 500 kr, Bow label. Élise (längst fram): Klänning, 599 kr, Mini Rodini. Rosett, 50 kr, Livly. Foto: Emily Dahl Foto: Emily Dahl

LÄS RESTEN AV INTERVJUN MED SARA OCH SUSANNE I MAMA NR 6! I BUTIK NU ELLER APPEN MAMA PLUS.

2. Power-paret: Anja Pärson, 36, och Filippa Rådin, 44

Alpinlegendaren Anja Pärson, 36, och företagarhustrun Filippa Rådin, 44, är en mäktig mamaduo i dubbel bemärkelse – både som affärspartnersi egna bolaget Shelike och som gifta (och bossar i företaget Familjen…). Tillsammans har de nästan 100 000 följare på Instagram och i forum som ”Let’s dance” och på röda mattan visar de att en familj kan se ut på mer än ett sätt. Både i jobbet och privat tar de ställning för jämställdhet, mångfald och rättvisa. De är förebilder för mängder av människor! Barnaskaran består av Emmi, 10, (från Filippas tidigare äktenskap), Elvis, snart 5, och Maximilian, 2.

3. Livsstilsprofilerna: Hannah Widell, 42, och Amanda Schulman, 36

Att småbarnsmammor kan göra tusen saker samtidigt bekräftasi kubik av systrarna och entreprenörsduon Hannah Widell, 42, och Amanda Schulman, 36. Förutom att vara mammor till Rosa, 13, Wilma, 6, och Wilhelm, 2,5 (Hannah) samt Charlie, snart 8, Frances, 4, och Loui, 2 månader (Amanda) har de framgångsrikt drivit produktionsbolaget Perfect Day Media. Nu satsar de på att bygga ett ”livsstilsuniversum” med salonger, e-handelssajt och ett digitalt content-magasin. Allt under namnet Daisy Grace (som vi redan är bekanta med genom supersystrarnas klädmärke).

4. Stjärnentreprenörerna Isabella Löwengrip, 26, och Ida Backlund, 32

När blogglegendaren Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 26, och stjärnentreprenören Ida Backlund, 32, (bakom löshårsimperiet Rapunzel of Sweden) slår sig samman snackar vi girlpower deluxe. I fjol gjorde de en gemensam investering i klädmärket Style Level, och i år har de satsat miljonbelopp i frisörbokningstjänsten Wavy. Redan första gången de unga affärshjärnorna träffades föddes idén till gemensamma projekt:

– Jag kommer ihåg att vi drömde oss bort till framtiden då vi hade egna investeringsbolag där vi kunde hjälpa och investera i främst kvinnor och deras idéer, har Ida, som är mamma till Milla, 7, sagt. Isabella har barnen Gillis, 3,5, och Sally, 2.

MISSA INTE HÖSTENS MEST INSPIRERANDE EVENT:

5. Stilikonerna: Ebba Kleberg von Sydow, 36, och Emilia de Poret, 40

Tv, böcker, podd, bloggar – stilsäkra mammakompisarna Ebba Kleberg von Sydow, 36, och Emilia de Poret, 40, syns överallt, och sätter spår i både våra garderober och på frukostbordet. Trots att Ebba är aktuell med både nybakt bok och bebis (Ernst, 2 månader, lillebror till Marianne, 6, och Klas, 4), säger hon att hon numera låter bli att slå knut på sig själv för att hinna allt – bra mål för alla mammor! Bästisen Emilia är mamma till Electra, 6, och Balthazar, 2,5.

6. Investerings-essen: Camilla Läckberg, 42, och Christina Saliba, 42

Två drottningar på samma tron = dubbelt så mäktigt. Och när deckarfenomenet Camilla Läckberg, 42, och pr-stjärnan och multientreprenören Christina Saliba, 42, startar investmentbolag tillsammans satsar de på kvinnor. Bolaget heter (såklart) Invest in Her.

– Vi har kunnat förändra våra egna förutsättningar, och nu ser vi att vi kan göra det för andra kvinnor i större skala än tidigare. Ytterst handlar det om att vi vill att våra döttrar och våra söner ska ha samma förutsättningar och möjligheter, oavsett kön, säger Camilla Läckberg, mamma till Wille, 15, Meja, 13, Charlie, 8, och Polly, 1. Parhästen Christinas barnheter Sebastian, 9, och Celine, 6.

MISSA INTE CAMILLA LÄCKBERGS BLOGG HÄR PÅ MAMA!

Lina: Maxiklänning, 4 250 kr, By Malina. Loafers, 1 995 kr, Flattered. Ring, 2 995 kr, Emma Israelsson. Armband, 549 kr, Ingnell Jewellery. Liyana Chanelle: T-shirt, 249 kr, och kjol, 299 kr, One we like. Halsband, 1 595 kr, Emma Israelsson. Foto: Martina Wärenfeldt Foto: Martina Wärenfeldt

7. Facebook-fenomenet: Lina Taha, 25

Lina Taha startade Facebookgruppen Honey and the Bees som ett sätt att fördriva mammaledigheten med dottern Liyana Chanelle, nu 2. I dag är den Sveriges största tjejgrupp och en frizon för över 110 000 tjejer, kvinnor och mammor. Här kan de prata om precis allt som hör livet till – och framför allt problem som tynger. Nyckeln till framgången stavas respekt,empati och systerskap.

– Mitt första syfte med gruppen var att förena tjejer från norr till söder. Men när jag började skriva om min egen historia märkte jag att det engagerade många. Jag kommer själv från Irak, och tycker att det är viktigt att prata öppet om vår kultur och traditioner. Och jag tror att många tjejer, särskilt de som kanske inte ens får gå ut för sina familjer, behöver ett forum att ha tillgång till i hemmet. Ett forum där de inte begränsas på grund av sin religion eller bakgrund, säger Lina.

LÄS RESTEN AV INTERVJUN MED LINA I MAMA NR 6! I BUTIK NU ELLER APPEN MAMA PLUS.

Jytte: Omlottkavaj, 1 999 kr, klänning, 1 999 kr, och byxor, 1 799 kr, Stylein. Pumps, 3 999 kr, Stina J. Örhängen, 995 kr, Elena Stock­holm. Ringar, 2 195 kr respektive 1 795 kr, Emma Israelsson. Truls: Tröja, 279 kr, byxor, 379 kr, och gosedjur, 149 kr, Geggamoja. Uno: Body, 229 kr, tights, 229 kr, och strumpor, 99 kr/2-pack, Geggamoja. Foto: Emily Dahl Foto: Emily Dahl

8. EU-parlamentarikern: Jytte Guteland, 37

En bebis i plenisalen? Jo, men självklart ska lille Uno, snart 1,  kunna få vara med i de politiska finrummen när det är just barnens framtid det handlar om! För Europaparlamentariker, som Unos och storebror Truls ,4, mamma Jytte Guteland, finns ingen föräldraledighet. Därför har Uno pendlat med sin mamma mellan Stockholm och Bryssel och parlamentssessionerna i Strasbourg, sedan han var två månader gammal.

[adSpace placement="manual"]

– Folk har tyckt att det var lite ovanligt att se en bebis i de stora politiska rummen, men jag tror att det också har väckt nyfikenhet – och att det bidrar till en förändring, att det kan väcka en tanke om att föräldrar kan vara representerade i politiken även på den internationella arenan. Speciellt när det kommer till män som har småbarn – de synligggörs inte alls! Vi skulle behöva ett mer jämställt Europaparlament.

LÄS RESTEN AV INTERVJUN MED JYTTE I MAMA NR 6! I BUTIK NU ELLER APPEN MAMA PLUS.

9. Tv-bossen: Hanna Stjärne, 48

Hanna Stjärne, 48, är mamma till en 11-årig dotter, och som vd på Sveriges Television förmodligen mäktigast i Kultursverige. Här chefar hon över allt från snabba nyheter till viktiga dokumentärer och välgjort drama – och så klart över flaggskeppet inom public service för kids: Barnkanalen.

10. Barnrättskämpen: Elaine Eksvärd, 35

– Där barn blir utsatta, där står jag och krigar för dem. Så kommerdet alltid att vara, säger retorikexperten och mama-bloggaren Elaine Eksvärd, 35, mamma till Matheo, 5, Evelyn, 2, och en bebis i magen. Och som hon kämpar! I organisationen Tre ska bli noll jobbar hon stenhårt för att förebygga och motverka sexuella övergrepp mot barn och bygga barnens integritet. Med sin kampanj Inte så konstigt vill hon lyfta fram alla barn med funktionsvariationer, och se till att de får ta precis lika mycket plats i samhället som typiska barn. mama älskar det hon gör och hejar alltid högst på Elaine – och på barnen.

FÖLJ ELAINES KAMP PÅ HENNES MAMA-BLOGG!

11. Modeanalytikern: Elin Frendberg, 40

Om någon vet hur du kommer att vara klädd under de närmaste åren är det omvärldsanalytikern och hållbarhetskämpen Elin Frendberg, mamma till tvillingpojkarna Horace och Spencer, 7. Som vd för Sveriges främsta organ för mode – Swedish Fashion Council – följer hon branschens utveckling och engagerar sig i framtidens smarta, tekniska mode.

12. Rättviseförmedlaren: Lina Thomsgård, 39

Det finns de som funderar över hur man ska överbrygga orättvisor – och så finns det de som faktiskt agerar. När Lina, som fick lilla Max, nu 1 månad, i maj, fick höra att ”det finns inga kvinnliga dj:s” från en nattklubbschef gjorde hon en efterlysning på Facebook. Morgonen därpå lämnade hon över en lista på 130 tjejer som kan spela skivor. Så grundades Rättviseförmedlingen, som idag är en etablerad organisation och ett nätverk av 87 000 tipsare som tillsammans jobbar bort skevheter i allt från dj-bås till bolagsstyrelser. Nyligen kom också Linas bok ”En annan historia”, som korrigerar världsbilden och lyfter fram kvinnor som borde ha varit med i alla historieböcker.

13. Influencern: Rachel ”Yoga Girl” Brathen, 28

Foto: Michel Widenius Foto: Michel Widenius

Makt kan se ut på många olika sätt. Den kan vara politisk, ekonomisk, medfödd… Den kan också vara 2,1 miljoner följare på Instagram. Influencern Yoga Girl, mamma till Lea Luna, 3 månader, har på kort tid yogat sig rakt in i hjärtat på sina följare. Nu använder hon sin makt till att hylla mammakroppen: ”Det här är en kropp som har levt, en kropp som har gett liv. Som har burit smärta och glädje och allting däremellan. En kropp som ger ett barn mat! Den bryr sig inte så mycket om att balansera upp-och-ner – för första gången är världen tvärtom helt rättvänd”.

GÅ EN KURS: YOGA OCH WELLNESS SOM LIVSSTIL

14. Maktutmanaren: Anna Kinberg Batra, 47

Få blev förvånade när hon valdes som ny partiledare för Moderaterna efter Fredrik Reinfeldt. Som ledare för Alliansen vill hon utmana Stefan Löfven om statsministerposten i kommande val, och hon håller fast vid sina ståndpunkter även när hon får mothugg i det egna partiet. Dottern Elvira, 10, som hon har tillsammans med komikermaken David Batra, 44, kom till efter fyra års kamp att bli med barn samt en svår graviditet.

15. IT-giganten: Anna Wikland, 34

Inte alla kan skryta med att landa ett toppjobb under sin föräldraledighet, men när Anna var hemma med minstingen Albert, 1,5, lillebror till Winston, 5, rekryterades hon till posten som Sverige-vd för Google – ett av världens största och mest inflytelserika företag. Under Annas ledning har det svenska teamet blivit känt för sitt innovativa tänkande, och skapar idéer som sprider sig ända till moderskeppet i Silicon Valley.

16. Inredningsproffset: Frida Ramstedt, 37

När succébloggaren, mamma till Max, 4, och Oscar, 2 månader, blev gravid kom de negativt laddade kommentarerna. Hur skulle hon, som egenföretagare och kvinna, klara av att både driva företag och ta hand om ett barn? Fyra år senare är hennes blogg trendenser.se större än någonsin, och följarskaran på Instagram bara växer och växer (123 000 följare i skrivande stund!).

WEBBKURS: Inred med färg hemma

17. Tronarvingen: HKH Kronprinsessan Victoria, 39

HKH kronprinsessan Victoria, 39, må inte ha någon formell politisk makt, men genomslaget för allt hon gör och säger är svårmätt. Vi kollar hennes kläder (gärna svenska designers eller varför inte mamma Silvias avlagda 70-talskreationer?,) engagerar oss i prinsessan Estelles, 5, och prins Oscars, 1, uppväxt, och hänger på hennes miljöengagemang. En mer lättälskad monark får man leta länge efter.

Bonnie: Klänning, 2 499 kr, linne, 1 199 kr, byxor, 1 999 kr, och ballerinaskor, 1 999 kr, Rodebjer. Örhängen, 1 900 kr, och ring, 16 500 kr, Efva Attling. Jackie: Klänning, 699 kr, och Rosett, 50 kr, Livly. Halsband, 499  kr, Ingnell Jewellery. Charlie: Klänning, 999 kr, och rosett, 50 kr, Livly. Armband, 399 kr, Ingnell Jewellery. Foto: Emily Dahl Foto: Emily Dahl

18. Tech-maman: Bonnie Roupe, 41

När Bonnie Roupé, 41, var gravid med sin andra dotter Charlie, nu 7 och lillasyster till Jackie, 8, började hon plötsligt må väldigt dåligt och känna en stor smärta i kroppen. Hon googlade symtomen men kunde inte hitta anledningen till varför hon hade så ont och varför hennes ansikte hade svullnat upp. Eftersom hon inte hittade några svar tänkte hon att det helt enkelt hörde till graviditeten. Men när Bonnies faster, som är sjuksköterska, fick höra hur hon mådde så rådde hon Bonnie att åka in till akuten på en gång, eftersom det lät som en havandeskapsförgiftning.

– Jag åkte in till akuten och det visade sig att det var just en havandeskapsförgiftning jag fått. Jag var i vecka 38 och förlossningen sattes igång på en gång. Allt gick bra, trots allt, men efter det här började jag tänka på hur konstigt det var att det inte fanns någon trovärdig information om detta på nätet, säger Bonnie.

Det här blev Bonnies mission: Om man inte ens kan hitta information om problem vid graviditeten i moderna Sverige, hur är det dåi andra länder? Nu, sju år senare, har Bonnie hjälpt miljoner andra mammor för att de inte ska behöva hamna i samma situation som hon – främst i Kina där det varken är självklart att få hjälp av läkare eller av barnmorskor under graviditet och småbarnsår. Genom Bonnies prisade företag Bonzun – en sajt och app som fungerar som en vårdguide med medicinsk information granskad av läkare och forskare – får gravida kvinnor i Kina den hjälp de annars kanske aldrig hade fått. I dag har hennes app över 1,3 miljoner användare!

LÄS RESTEN AV INTERVJUN MED BONNIE I MAMA NR 6! I BUTIK NU ELLER APPEN MAMA PLUS.

[adSpace placement="auto"]

19. Genusdebattören: Natashja ”Lady Dahmer” Blomberg, 40

Varje gång en diskussion om barn och genus har blossat upp på nätet under de senaste tio åren har den här ladyn, mamma till Ninja, 9, Tamlin, 7, och Juno, 1, varit där och tagit debatten. Med lugn ton och tydliga argument lägger hon fram sina åsikter: Att barn ska få vara barn och slippa trista könsstereotyper.

20. Barnmodedrottningen: Cassandra Rhodin, 38

Ett kvitto på att man verkligen har lyckats är att andra inspireras av det du gör. Vi misstänker att vi har illustratören och Mini Rodini-grundaren Cassandra (mamma till Zed, 14, Don Louie, 11, och Florence Dolores, 2) att tacka för att allt fler modemärken – både kedjorna och de lite mindre – satsar på coola, roliga och hållbara kläder för barn.

21. Youtuber-bossen: Stina Bergfors, 45

Stina Bergfors, 45, tidigare vd på Google och Youtube Sverige, har inte bara sina två barn under sina vingar. För fyra år sedan grundade hon framgångsrika Youtube-nätverket United Screens, som samarbetar med över 550 profiler, däribland superstjärnor som Therese Lindgren och Sp4zie. Hon är också styrelseledamot i både Ikea och H&M.

22. Ministern: Alice Bah Kuhnke, 45

När hela familjen går gratis på museum är det kultur- och demokratiministern ni kan tacka – hon som drev igenom en kulturbudget-höjning på 359 miljoner. Sedan Alice Bah Kuhnke tillträdde har hon hamnat i ett och annat blåsväder och fått ta en hel del stryk – men vem är bättre rustad för prövningar än en mamma som kräkts nästan ända in i mål under graviditeten? Hemma är det ordning och reda som gäller, ”Jag är en mother-bitch-from-hell”, har Alice sagt om sig själv. Döttrarna Billie, 13, Bessie, 9, och Nina, 4, håller säkert inte med.

23.  Nätaktivisten: Mina Dennert, 41

Mina Dennert, 41, bevisade tydligt att man blir mäktigare om man agerar tillsammans, när hon förra året drog igång initiativet #jagärhär. Det är lika enkelt som effektivt: Genom att mobilisera sig kan gruppens nästan 70 000 medlemmar slå tillbaka mot rasism, sexism och hat i kommentarsfält runtom på nätet. Mina är mamma till Miriam, 15, Mark, 8, och bonusdottern Meandra, 15.

24. Partiledaren: Ebba Busch Thor, 30

Foto: Karl Nordlund

”Kd-Ebba” blev partiledare och födde sitt första barn Birger, nu 2, nästan samtidigt. Den här powermaman, som vet allt om att gravidkräkas under budgetförhandlingar och amma i Almedalen, har sagt att moderskapet kan få henne att känna sig oövervinnerlig. Hon är röststark i debatten, inte minst när det gäller familjefrågor, och hon räknar kallt med att vara med och ge regeringen en match under kommande valrörelse. I februari kom familjens andra barn – Elise.

25. Arvtagerskan: Cristina Stenbeck, 39

Cristina Stenbeck, 39, har tagit ett kliv in i kulisserna för att kunna ägna mer tid åt barnen – dottern Mary, 9, två 7-åriga tvillingflickor och en 8 månader gammal son – men är fortfarande drottning i Stenbeck-imperiet och huvudägare i investmentbolaget Kinnevik. Sveriges främsta näringslivsmama är nu ännu mera mamma.

26. Forskarhjälten: Nina Rawal, 37

Nina Rawal, 37, har en magisterexamen i biomedicin, en doktorsexamen i molekylär neurobiologi – och en ny liten Arvind, 2 månader, samt bonusbarnen Johanna, 15, och Jonatan, 10. Som ansvarig för investeringsteamet inom ”life science” på Industrifonden är hon med och lägger grunden för hur både vården och folkhälsan kommer att se ut i framtiden. Nyligen blev hon utsedd till en av världens mest lovande unga ledare av World Economic Forum.

27. Gejming-mamman: Paula Fenjima Manrique, 34 

Har du koll på vad dina kids spelar på datorn? Det har Paula! Många av våra barn tillbringar timme efter timme i de världar som tv-spelen erbjuder, och gudarna ska veta att det inte alltid handlar om några drömvärldar. Som influencer och expert i TV4:s morgonsoffa kämpar den här gejmern, mamma till Liam, 10, och Kalia, 5, mot sexismen och rasismen i spelen. Hon vill också se fler kvinnor i spelbranschen, och startade därför spelstudion Happy Graveyard som ska rekrytera minst hälften kvinnor. En riktig framtidsmama!

28. Partiledaren: Annie Lööf, 33

Centerpartiledaren har vind i seglen: Rekordstort stöd i alla opinionsmätningar och den partiledare som får störst förtroende från väljarna. Esters, 1,5, mamma uppfattas som tydlig och principfast, en ledare som följer upp ord med handling.

29. P-revolutionären: Elina Berglund, 33

Att upptäcka Higgspartikeln räckte inte för den här smartmaman, mammatill Alba, 3. Så snart den svenska kärnfysikern hade sett det som i 50 år bara varit en teori började hon fundera över vad hon skulle upptäcka härnäst. Fyra år senare är hennes Natural Cycles världens första certifierade preventiv-app – lika effektiv som p-piller, och helt hormonfri. Halleluja!

30. Välgörenhetshjälten: Diana Amini, 42

Mamman till Matteo, 11, och Mario, 9, har vigt sitt yrkesliv åt att förbättra livet för dem som behöver det allra mest. Som global chef på H&M Foundation har hon den svenska klädjätten i ryggen när hon kämpar för att alla barn ska få gå i skolan, att alla ska få rent vatten, att kvinnor över hela världen ska få samma möjligheter som män och att vår planet ska skyddas.En megauppgift!

31. Ministern: Annika Strandhäll, 41

Om någon har makt över hur våra liv ser ut under småbarnsåren är det socialförsäkringsministern, mamma  till Felicia, 13, Ebba, 7, och bonussonen Simon, 22. Hon styr över reglerna för föräldraledighet och hon släpper aldrig jämställdhetstänket. Det är henne vi har att tacka för den tredje pappamånaden som infördes förra året, och hon jobbar ständigt för en mer jämlik fördelning av föräldraledigheten.

32. Maktskiftaren: Anna Stenberg, 37

Antalet börs-vd:ar i Sverige som heter Johan är fler än antalet börs-vd:ar med snippa. Så kan vi ju inte ha det! En som jobbar för att ändra den skeva könsfördelningen är Anna, vd och grundare av Women Executive Search. 80 procent av de ledare de rekryterar är kvinnor, vilket hjälper till att förändra företagsklimatet i hela landet. Förutom att driva det egna företaget sitter Anna i en rad bolagsstyrelser och är mamma tillAlice, 7, och Frank, 5.

33. Akademiledamoten: Sara Stridsberg, 44 

I december tog författaren, dramatikern och tvåbarnsmamman stol nummer 13 i Sveriges främsta kulturborg – Svenska akademien. Hon gjorde det som första invalda 70-talist, och dessutom med inställningen ”Jag är beredd på att ifrågasätta allt”. Vi ser fram emot en feministisk bråkstake bland de aderton.

Text: Annika Leone, Nina Hampusson, Maija Mårtensgård, Malin Lundberg AguileraStyling: Annika NormanHår och makeup: Filippa Smedhagen/Agent Bauer, Tahmina Faizi (Lina Taha)

Stort tack till Berns i Stockholm!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!