Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
”Unga föräldrar”-profilerna Kerstin, Siri och Alice berättar att realityserien har gett dem vänner för livet.”Unga föräldrar”-profilerna Kerstin, Siri och Alice berättar att realityserien har gett dem vänner för livet.”Unga föräldrar”-profilerna Kerstin, Siri och Alice berättar att realityserien har gett dem vänner för livet.
”Unga föräldrar”-profilerna Kerstin, Siri och Alice berättar att realityserien har gett dem vänner för livet.

Unga mammornas fina vänskap efter realityserien: ”För livet”

Vi har lärt känna sex nya familjer i årets säsong av realityserien ”Unga föräldrar”.  För flera av deltagarna har inspelningen också inneburit att de fått vänner för livet – och en ständigt aktiv Snapchat-grupp. 

– Det är så skönt att hela tiden kunna prata med någon som också går igenom samma sak som vi, berättar Alice, 22.

Kerstin Erlandsson, 18, Siri Adawi, 19, och Alice Andersson, 22, bildade alla familj lite tidigare än de flesta andra. De är några av mammorna vi fått följa under säsongen ”Unga föräldrar”. Under programmets gång har även deltagarna lärt känna varandra privat.

– Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att vi skulle få så bra kontakt med alla deltagare. Vi har fått vänner för livet och jag vet att vi alltid kommer stötta varandra oavsett vad, berättar Alice, 22, som har ettårige sonen Hugo tillsammans med sin partner Sebastian.

Även 18-åriga Kerstin, som blev gravid med Hampus när de båda gick på gymnasiet och nu har ettåriga dottern Bianca , är tacksam för de nya vännerna.

– Vi klickade direkt och hade så mycket att prata om. Sedan dess har vi haft daglig kontakt och skrivit om allt möjligt. De är dom första mammakompisarna jag har så jag är väldigt tacksam för dem, berättar hon.

Att plugga på gymnasiet som småbarnsmamma är inte enkelt alla gånger. Kerstin, 18, vet.Att plugga på gymnasiet som småbarnsmamma är inte enkelt alla gånger. Kerstin, 18, vet.Att plugga på gymnasiet som småbarnsmamma är inte enkelt alla gånger. Kerstin, 18, vet.
Att plugga på gymnasiet som småbarnsmamma är inte enkelt alla gånger. Kerstin, 18, vet. Foto: Privat

Träffades under pressfotograferingen

Första gången deltagarna träffades i riktiga livet var i december under en fotografering inför tv-programmet. Siri, som har dotter Bella, 2, tillsammans med pojkvännen Adam, började snart prata med Alice och Kerstin. De tre unga mammorna fann varann direkt och avhandlade snart allt från barn och partners till förlossningar. De startade även en Instagram och en Snapchat-grupp där de fortfarande pratar med varandra varje dag.

Kerstin trodde inte alls att hon skulle få så bra kontakt med familjerna från programmet och menar att nya vänskaperna verkligen är en stor bonus. 

Alice håller med, och menar att det varit skönt att kunna prata med någon som gått igenom samma sak.

Graviditeten med Hugo var inte planerad. Men välkommen! ”Jag hade längtat så efter att bli mamma”, berättar Alice.Graviditeten med Hugo var inte planerad. Men välkommen! ”Jag hade längtat så efter att bli mamma”, berättar Alice.Graviditeten med Hugo var inte planerad. Men välkommen! ”Jag hade längtat så efter att bli mamma”, berättar Alice.
Graviditeten med Hugo var inte planerad. Men välkommen! ”Jag hade längtat så efter att bli mamma”, berättar Alice. Foto: Privat

– Eftersom vi då ännu inte fick berätta för allmänheten att vi medverkade i programmet, kunde vi prata med varandra om inspelningen och allt som hörde till. Vi pratar verkligen om allt och det är oerhört skönt att inte behöva förklara sig, för alla förstår redan, förklarar hon.

Alice, Siri och Kerstin har även umgåtts med familjerna helt utanför programmet. Bland annat så har de varit på en helgdejt i Örebo, där de shoppade, åt på restaurang – och gick på lekland.

– Vi hade verkligen så roligt den helgen och det kändes som att vi hade känt varandra hela livet, säger Alice. 

Siri Adawi var 16 år och gick på gymnasiet när hon blev gravid. Tillsammans med pojkvännen Adam har hon dottern Bella, 2.Siri Adawi var 16 år och gick på gymnasiet när hon blev gravid. Tillsammans med pojkvännen Adam har hon dottern Bella, 2.Siri Adawi var 16 år och gick på gymnasiet när hon blev gravid. Tillsammans med pojkvännen Adam har hon dottern Bella, 2.
Siri Adawi var 16 år och gick på gymnasiet när hon blev gravid. Tillsammans med pojkvännen Adam har hon dottern Bella, 2. Foto: TV4

Kerstin: ”Alla är väldigt roliga att hänga med”

– Det var länge sedan jag skrattade så mycket som under de två dygnen. Vi är ganska olika på en del saker, men tack vare att vi alla tre är unga mammor så har vi mycket gemensamt och vi förstår varandra på ett helt annat sätt, än vänner som inte har barn, säger Kerstin.  

De unga föräldrarna planerar redan att träffas igen och snart åker Alice, Sebastian och Hugo till Göteborg för att umgås med Siri och Kerstin med deras familjer.  

– Alla är fantastiska föräldrar och väldigt roliga att hänga med, menar Kerstin.   

Det sista avsnittet och hela säsongen av ”Unga Föräldrar” finns nu på TV4 Play.

LÄS ÄVEN: ”Unga föräldrar”-familjens sjukdomsbesked: ”Allt vi vill är att vår älskade Milan blir frisk” 

LÄS ÄVEN: Frida blev mamma vid 21: ”Jag var först ut med att få barn bland mina kompisar”

LÄS ÄVEN: Kerstin, 18, tar med sig dottern Bianca, 1, till skolan: ”Inte alltid varit lätt”