Niffi Sjöberg och Linn Andersson är några av de mammor som varit med i tv-programmet ”Unga mammor”. Men hur lever de i dag? Vi reder ut.

”Unga mammor”-profilernas livsändringar – så lever de i dag

I flera säsonger har vi kunnat se mammor som fått barn ovanligt tidigt i tv-serien ”Unga mammor”. Så här gick det sedan för tv-profilerna och så lever de i dag!

Thérèse Bilby

Niffi Sjöberg

Niffi Sjöberg var med i ”Unga mammor” säsong 6 och hon väckte stor uppmärksamhet med sin unika historia. Hennes tvillingar Ludwig och Wilma har nämligen olika biologiska pappor. I mama har hon berättat om hon hur det blev så att tvillingarna fick olika biologiska pappor. 

Det var i mars 2016 som Niffi just gjort slut med sin pojkvän Jesper. Några veckor senare träffade hon en kille som hette Jonatan hemma hos en kompis och de sågs några gånger men blev inte ett par.

– Sedan hördes inte jag och Jonatan på ett tag och Jesper ville ha tillbaka mig. Det ville inte jag, men vi hade sex en gång till.

Några dagar efter det träffade hon Jonatan igen och tillbringade en natt även med honom.

– Det är inte optimalt att ligga med två personer på kort tid. Inte överhuvudtaget. Det är jävligt korkat ärligt talat, säger hon krasst och syftar på det som hände sedan.

Niffi Sjöberg är mamma till tvillingarna Wilma och Ludwig – men tvillingarna har olika pappor. I ”Unga mammor” visade hon upp livet med sin lite ovanliga familj. Foto: TV3

Exakt hur det kommer sig att Niffi fick tvillingar med olika biologiska pappor vet ingen, inte ens läkarna.

– Under samma ägglossning har två ägg blivit befruktade vid olika tillfällen. Det ena har väl blivit befruktat först och så har det andra legat och väntat, gissar jag. De som gjorde DNA-testet trodde ju inte ens på det, berättade Niffi för mama.

Familjen består i dag av Niffi, Jonathan (som under programmet var hennes partner) och de två barnen Ludwig och Wilma, och de bor nu i hus tillsammans.

https://www.instagram.com/p/CYJ8Q-6sChp/

Julia Bergman

Under fyra säsonger charmades vi av Julia Bergman och sonen Milans kärleksfulla relation i ”Unga mammor”. Sedan fick radarparet den alldeles egna serien ”Julia och Milan”, där vi även får fick känna nytillskottet Zelda

Julia Bergman med barnen Milan och Ilse. Foto: Isabell N Wedin / Isabell N Wedin/BMB

Nu är Julia ihop med kärleken och hockeyspelaren Dennis Everberg och tillsammans har de dottern Ilse. I flera inlägg på sociala medier har hon även uppmärksammat att hon fått flera missfall.

I en tidigare intervju med mama har Julia berättat om sina största utmaningar som mamma:

– Jag är inte en orolig mamma när det gäller mina barns mående. Jag fick tidigt lära mig att vara i stunden och fokusera på det positiva, att chilla. Det tog ju fyra år för Milan att börja gå. Det stressade mig inte, utan jag lärde mig att tänka: ”Det kommer när det kommer”. Jag känner mina barn och om något av dem mår dåligt kommer jag se det. 

När samtalet kom in på Julias sambo, hockeyproffset Dennis Everberg, förklarade hon:

– Vi är ett sådant bra team, vi är bra på att hålla kärleken uppe och att stötta varandra. Dennis är den bästa pappan och bonuspappan som inte gör någon som helst skillnad på barnen. 

https://www.instagram.com/p/Cd5IEq5OnF8/

Ellinor Bjurström

Ellinor Bjurström 2016. Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Ellinor Bjurström sågs först i tv 2014 då hon tävlade om att bli nästa stora modell i Top model Sverige. Senare fortsatte hon i samma kanal – men i rollen som mamma i tv-programmet ”Unga mammor”. Där fick tittarna följa Ellinors liv tillsammans med sambon och youtubern Jimmy Olsson och sonen Aron, som föddes i augusti 2018.  I augusti 2021 fick paret en dotter, Novali Noraa.

För mama har Ellinor berättat om att hon mått väldigt dåligt både under graviditeten och efter förlossningen – och efter första barnet kunde hon först inte tänka sig fler biologiska barn. Istället ställde hon in sig på att bli familjehem.

– De gånger jag har uttryckt högt att jag mått dåligt som gravid har jag fått höra att jag ska vara glad att jag är gravid överhuvudtaget. Att jag borde vara tacksam. Det är så dumt.

Den före detta ”Top model”-deltagaren har även pratat öppet om att hon lider av den kroniska hudsjukdomen psoriasis.

https://www.instagram.com/p/CeInIYWuONc/

Linn Andersson

1 AV 2
Linn ”Tiingelinn” Andersson.
Foto: NENT
2 AV 2
Linn ”Tiingelinn” Andersson och dottern Tindra.
Foto: JOHNNY WOHLIN / TV3

Tittarfavoriten Linn ”Tiingelinn” Andersson har synts i 3 säsonger av ”Unga mammor”. När programmet började hade hon precis blivit mamma till Tindra som då var tre månader. I april i år blev Linn Andersson blivit mamma igen, till lilla Belle. Belle är Linn Andersson och Simon Brännvalls första gemensamma barn. Tv-profilen har förutom Tindra och Belle även dottern Juvelia som kom till världen 2020.

https://www.instagram.com/p/CeJlzPgtZuO/

Alla deltagarna

Säsong 1

* Julia Bergman

* Lina Lundmark

* Madde Stigberg

* Natalie Eklind (född Grip)

Säsong 2

* Julia Bergman

* Julia Mindell

* Lina Lundmark

* Lovejoy Bäcklund

* Natalie Eklind (född Grip)

Säsong 3

* Fayme Elmén

* Julia Bergman

* Linn Andersson

* Natalie Eklind (född Grip)

Säsong 4

* Julia Bergman

* Linn Andersson

* Natalie Eklind (född Grip)

* Nicole Elizabeths

* Sophie Bernadotte Andersen

Säsong 5

* Ellinor Bjurström

* Fayme Elmén

* Luma Alalawi

* Natalie Eklind (född Grip)

* Niffi Sjöberg

* Sonia Kamikazi

Säsong 6

* Ellinor Bjurström

* Fayme Elmén

* Izabell Soldati

* Luma Alalawi

* Natalie Eklind (född Grip)

* Sonia Kamikazi

LÄS MER: ”Unga föräldrar”-familjens sjukdomsbesked: ”Allt vi vill är att vår älskade Milan blir frisk”

LÄS MER: Unga mammornas fina vänskap efter realityserien: ”För livet”