Gravida Elena Belle, tidigare Natacha Peyre, från Svenska Hollywoodfruar.
Gravida Elena Belle, tidigare Natacha Peyre, från Svenska Hollywoodfruar. Foto: Susanne Kindt

Svenska Hollywoodfrun Elena Belle: ”Jag kommer att äta moderkakan”

Ingen detalj lämnas åt slumpen när Elena Belle (som tidigare hette Natacha Peyre, om ni minns?) från ”Svenska Hollywoodfruar” ska föda barn: Kylväska för moderkakan, Chanel-nappflaska, nattsköterska, kirurg för underlivet och stöttande svärmor – allt finns på plats.

Lilla Luna, som fortfarande ligger i sin mamma Elena Belles, 32, mage, äger redan en Range Rover och har Chanel-nappflaskor redo att börja användas i sitt sedan länge inredda sovrum, med utsikt över hillsen i Hollywood.

Elena Belle väntar sitt första barn

Ett barns förutsättningar kan helt klart se olika ut, men den där oron över hur bebisen mår, hur det ska gå med förlossningen och om man verkligen kommer att räcka till som förälder, delar förstagångsmammor världen över, oavsett bakgrund eller storlek på bankkontot.

Nu är den där Range Rovern visserligen en leksaksmodell ska tilläggas, men en sådan där stor variant som har batteri och som lilla Luna så småningom ska kunna sitta i och köra själv.

Michael ville väldigt gärna ha barn, nästan mer än jag

– Ja, det är Michael alltså, han har verkligen gått upp i det här med bebisen, skrattar Elena Belle och klappar försiktigt på magen.

Luna, som blev till på själva bröllopsnatten när Elena och hennes man Michael, som är manager i musikbranschen, gifte sig på ön Bora Bora kring nyår, har redan ett eget Instagramkonto som sköts av hennes förväntansfulla far.

– Michael ville väldigt gärna ha barn, nästan mer än jag. Jag hade nog räknat med att det skulle ta ett tag att bli gravid, men sedan gick det visst på första försöket, och jag märkte ganska så snabbt att något var annorlunda med min kropp. Vi åkte och köpte tre graviditetstester och alla visade glasklart att jag var gravid. Det var lite av en chock faktiskt.

”Jag har fått höra hur jag bara kommer sitta där med min skrikande unge medan mina kompisar är ute och har kul”

Elena Belle, som tidigare hette Natacha Peyre, var uppmärksammad modell i Sverige och medverkade i ”Paradise Hotel”, bor sedan nästan tio år i Los Angeles. För ett drygt år sedan flyttade hon och maken in i ett modernt hus på toppen av Santa Monica-bergen, med utsikt norrut mot det som LA-borna kallar The Valley, och söderut mot stimmet i Hollywood. Den som följer ”Svenska Hollywoodfruar” känner igen huset, för Elena är just nu aktuell som deltagare i sin andra säsong av programmet.

Elena Belle går i väntans tider. Foto: Susanne Kindt

Hur har din graviditet varit?
– Bra, egentligen. De första veckorna blödde jag otroligt mycket näsblod, det bara forsade. Och så var jag otroligt trött och somnade precis överallt. Men annars har jag inte haft några större problem. Det är väl mer att det varit lite jobbigt mentalt i sådana fall…

Hur menar du?
– Jo, men jag är ju liksom van att ha kontroll över min kropp, van att ha magrutor och så. Det där spökade i mitt huvud i början. Dessutom har inga av mina kompisar barn, och jag har fått höra hur jag bara kommer sitta där med min skrikande unge medan de är ute och har kul. Det har verkligen hänt att jag frågat mig vad jag har gjort egentligen. Är det liksom slut på allt roligt nu? Ska jag bara sitta här som en oompa loompa och amma medan andra har kvar sina spännande liv?

– Samtidigt fattar jag ju att det där inte har någonting med kärleken till barnet att göra, utan bara är jag som håller på att anpassa mig till den här stora förändringen. Vissa dagar är jobbiga, andra känner jag mig helcool. Att jag har accepterat läget och att det finns all tid i världen att komma i form sedan. Jag försöker se det här året som ett litet break från mitt vanliga liv, och passar på att göra sådant som jag inte riktigt haft tid att prioritera annars. Som att satsa på mitt företag till exempel.

Elena Belle gifte sig med Michael Theanne vid årsskiftet, och samma natt blev Luna till. Foto: Privat

När det kommer till förlossningen finns det däremot ingen tvekan mellan nervigt eller helcoolt för Elena.

– Ärligt talat är jag faktiskt LIVRÄDD. Jag vill föda vaginalt, men tar gärna all bedövning jag kan få. Sedan har jag ju gjort den där klassiska tabben och hamnat på forum där jag läst andras förlossningshistorier om hur saker och ting gått fel, och det gör mig ju inte mindre orolig precis. Jag måste verkligen sluta med det där.

– Jag är inte rädd för själva smärtan, utan mer det där sjuka i att jag faktiskt ska pressa ut henne ur min kropp. Men när det väl händer finns ju ingen återvändo, och man blir väl tuff när man måste hoppas jag.

”Jag har pratat med en läkare om ett kirurgiskt ingrepp jag kanske gör efter förlossningen, för att återställa mig där nere”

Har du förberett dig på något vis?
– Min mamma har fött tre barn utan bedövning, hon är så cool, och hon kommer att vara i Los Angeles runt tiden när det är dags att föda. Jag hoppas bebisen prickar in det så att mamma kan vara med på förlossningen. Men annars har jag gjort vartenda test som går att göra, för att vara säker på att bebisen är frisk och mår bra. Och jag har också pratat med en läkare om ett kirurgiskt ingrepp jag kanske gör efter förlossningen, för att återställa mig där nere och krympa tillbaka om musklerna skulle bli uttänjda.

– Och så har vi köpt en speciell kylväska som vi ska spara moderkakan i efter förlossningen, för att sedan skicka den vidare på torkning och göra piller av den. Jag har hört att det ska vara jättebra att äta moderkakan, alla andra djur gör ju det, så det känns ju rimligt på något vis. Jag har verkligen tänkt på allt, om något händer så vet jag vad det är och har lösningen.

Det låter som att du är den där sortens människa som mår bra av att ha koll?
– Ja, men så är det!

I Elena Belles mage ligger dottern Luna! Foto: Susanne Kindt

Elena har inrett barnrummet på detaljnivå i vecka 20 – i en byrå finns en hel garderob små strumpor och underkläder prydligt ihopvikta, skötbordet står förberett och redo med allt man kan behöva och lite till. Här finns en bröstpump, lilla Luna har egen matstol, leksaker och gosedjur och en bäddad säng står uppställd. På golvet finns en gunghäst, och blöjhinken är redo att börja användas.

Hur har du mer förberett dig på den första tiden med en liten bebis hemma?
– Jag ser så mycket fram emot att få träffa henne, och jag hoppas att jag blir en cool mamma, men jag tror att jag kommer vara väldigt överbeskyddande, jag är sådan med våra hundar och kommer säkert känna likadant för barnet. Vi har blivit rekommenderade att ha en nattsköterska hos oss de tre första månaderna, så det ska vi ha, det känns tryggt.

– I början tänkte jag att vi skulle anställa en hel armé av nannys också, men nu vet jag inte riktigt. Det kanske är bättre att känna efter lite själv och se vad som passar oss. Jag tänker i alla fall intervjua olika nannys och ha en lista med namn redo om det skulle kännas som att vi behöver den hjälpen. Och så ska Michaels mamma komma och bo med oss de första två månaderna. När bebisen är åtta veckor tänker jag sätta igång och hårdträna för att komma i form igen, det längtar jag efter!

”Det är alltid så stökigt med våra två hundar, så jag tänker att de har gjort oss vana vid kaos”

Men sedan går ju förstås inte allt att planera och förbereda sig på, hur mycket man än försöker…
– Nej, det är ju sant. Men jag tänker att det är lika bra att utgå från att det kommer bli ganska så jobbigt och krävande, så behöver jag i alla fall inte vara chockad om det sedan skulle kännas så. I bästa fall går ju allt jättebra, och då blir ju det en positiv överraskning! Dessutom är det alltid så jäkla stökigt med våra två hundar, så jag tänker att de har gjort oss vana vid kaos. Så bring it on, liksom!

Lunas garderob har stått färdig sedan vecka 20. Foto: Susanne Kindt

Ah, den där taktiken använder jag mig ofta av också. Hur tänker du kring amning då? Det är ju inte alltid det går så där bara av sig självt?
– Nej, min läkare har sagt att jag kanske inte kommer att kunna amma, på grund av medicinerna jag äter för min allergi. Det vore ju jättetråkigt om det skulle hända, men så hoppas jag att det inte blir. Jag vill gärna amma, tre månader blir nog lagom, jag tycker att det känns lite jobbigt och som att man blir lite fastlåst hemma liksom, så det får räcka så.

– Jag har inget problem med andra som ammar offentligt, men själv känner jag mig inte bekväm med att slänga fram ett jättestort bröst.

Elena visar runt i det ljusa huset med stora fönster i alla väderstreck.

– Jag gillar det här huset, men när Luna blir något år större kommer vi nog att flytta. Jag kan längta efter att bo lite mer Svensson, i en stadsdel med grannar och andra barnfamiljer. Eller så flyttar vi till Ibiza, både Michael och jag har spanskt påbrå, och det vore härligt att bo närmare familjen.

Tänker du dig att ni ska skaffa fler barn?
– Ja, jag har alltid sett mig ha en stor familj. Jag måste nog bara glömma det här med att vara gravid först. I värsta fall får vi kanske ha en surrogatmamma om det ska bli några syskon, jag trivs verkligen inte med att vara gravid, eller om det blir så att jag blir helt skräckslagen efter förlossningen.

Text: Cecilia Blankens  
Foto: Susanne Kindt 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!