Familjen Carter: Rumi, Jay-Z, Beyoncé, Sir och Blue Ivy. Foto: RUBA / TT NYHETSBYRÅN

Superstjärna och trebarnsmamma – här är ditt mammaliv Beyoncé!

Beyoncé är känd för att inte göra några längre intervjuer, speciellt inte om sitt privatliv. Men lite har vi lyckats nosa upp kring hennes mammaliv. Hur hon uppfostrar sina barn, lite skandaler och en massa världsrekord! Här är ditt mammaliv Beyoncé!

Queen Bey, B, Yoncé, Sasha Fierce – kärt barn har många namn. Beyoncé Giselle Knowles Carter föddes 1981 i Texas, och fick sitt tilltalsnamn efter mamma Tinas flicknamn Beyonce. Genom sina föräldrar och avlägsna anor är hon av en imponerande börd: Afroamerikanskt, franskt, judiskt, spanskt, kinesiskt samt indonesiskt blod rinner genom superstjärnans kropp, vilket också präglar hennes moderskap på många olika sätt.

”Som mamma till två flickor är det viktigt för mig att de kan känna igen sig själv i böcker och filmer, att de ser sig själva som vd:ar, chefer, och att de vet att de kan skapa sina egna liv – att de kan göra sin röst hörd och att det är högt i tak. De behöver inte bli en viss typ eller passa in i en viss kategori. De behöver inte vara politiskt korrekta, så länge de är äkta, respektfulla, medkännande och empatiska. De kan utforska vilken religion som helst, och älska vem som helst. Jag vill detsamma för min son. Jag vill att han ska veta att han kan vara stark och modig men att han också kan vara känslig och snäll. Jag vill att min son ska ha ett högt emotionellt IQ som gör honom omtänksam, sanningsenlig och ärlig. Det är allt som en kvinna vill ha hos en man, och ändå lär vi inte våra pojkar just det.”

Beyoncé Giselle Knowles Carter

Ålder: 39.

Familj: Maken Shawn Corey Carter (Jay-Z), 51, och barnen Blue Ivy, 10, Rumi och Sir, 4.

Bor: Bel Air, Los Angeles.

Gör: Mångsidig artist.

1. ”Jay-Z Feat. Beyoncé 03' Bonnie & Clyde”

Musikbranschens absoluta ”it-par” träffades i början av 2000-talet och det behövdes inte mycket för att spekulationerna kring huruvida Beyoncé och Jay-Z dejtade eller inte skulle starta. En låt behövdes, ”03' Bonnie & Clyde”, samt en musikvideo till sagda låt, där de två spelar ett par. Men det skulle dröja ända till den 4 april 2008 innan de gifte sig, helt hemligt i Jay-Z:s våning i New York.

https://www.instagram.com/p/mZKRjpPww0/?utm_source=ig_web_copy_link

2. Drabbades av missfall

Runt 2010 och 2011 drabbades Beyoncé av ett missfall som hon beskriver som det värsta som någonsin hänt henne. ”Heartbeat” är en av sångerna hon skrev om händelsen.

This love wasn't enough for us to survive

I swear, I swear, I swear I tried

You took the life right out of me

I'm so unlucky I can't breath

You took the life right out of me

I'm longing for your heartbeat

Heartbeat, heartbeat

3. Paris, baby!

Det här med att Paris alltid en en bra idé, stämde verkligen för paret Carter, som lite överraskande (enligt egen utsago) blev gravida när de var på jobb i den franska huvudstaden i april 2011. Fyra månader senare uppträdde Beyoncé på MTV Video Music Awards och valde att avslöja graviditeten under sitt uppträdande. MTV VMA fick de högsta tittarsiffrorna någonsin (12,4 miljoner tittare), 8 868 tweets i sekunden gick ut med budskapet om graviditeten och ”Beyoncé pregnant” blev den mest googlade frasen i augusti det året.  

I en intervju i Harper's Bazaar berättar hon: ”Jag tänkte mycket på hur jag ville avslöja graviditeten. Det var viktigt för mig att jag skulle göra det själv. Jag var extremt nervös. Det var den tuffaste röda mattan jag någonsin gått på ... Jag bestämde mig för att inte säga någonting, utan att bara låta magen tala.”

Beyoncés fans kallar sig Beyhives, och gör allt för sin drottning. Foto: MARIO ANZUONI / TT NYHETSBYRÅN

4. Fejkad graviditet?

Hösten 2011 medverkade Beyoncé i en australiensisk tv-show. Det fick världen att vibrera av rykten om att hon inte var gravid på riktigt utan använde en fejkmage. I showen är hon klädd i en tajt, röd klänning med väl synlig mage och när hon satte sig i stolen framför kameran ”veks” magen ihop och plattades ut. Själv dementerade hon ryktena om att hon inte skulle ha varit gravid som ”galna”. ”Det var befängt. Det var inte elakt, det var bara absurt. Hur kom de på det här?”

5. Blue Ivy Carter gör entré

Blue Ivy Carter föddes i New York den 7 januari 2012 och två dagar senare dubbade Time magazine barnet till ”The most famous baby in the world”. Ett tungt epitet att axla för ett nyfött barn, men hon har sedan dess hunnit med att ta emot ett gäng prominenta priser, bland annat en Grammy för bästa musikvideo (Brown Skin Girl) som den näst yngsta personen någonsin (9 år).

Om Blue Ivy säger mamma Bey att hon är mycket smart. ”När jag säger att jag är stolt över henne, så svarar hon att hon är stolt över mig och att jag gör ett bra jobb. Mitt hjärta smälter för henne. Det bästa sättet att lära sina barn, är att själv vara ett bra exempel.”

https://www.instagram.com/p/CPZgpZgjYHv/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

 

6. Hyllat album efter otroheten

”När livet ger dig citroner – gör lemonad”

Det som The Met Gala 2016 kommer att vara mest ihågkommen för, är den otrohetsskandal kring Jay-Z som blev väldigt offentlig under åren som följde (googla ”elevator Jay-Z”). Inga uttalanden kom dock, varken för att dementera eller bekräfta otrohet. Inte heller någon skilsmässa, Beyoncé stod troget vid sin mans sida. Sedan släppte hon det, albumet som skulle komma att bli hennes mest hyllade produktion, Lemonade (2016) där hon genom mycket utlämnande låttexter förklarar exakt vad hon varit med om, och exakt vilken jäkla skit Jay-Z var (är..?).

https://www.instagram.com/p/npCSFmPwwn/?utm_source=ig_web_copy_link

7. Instarekord efter tvillingbesked

Men man kan väl lugnt säga att paret vände blad och gick vidare ganska snabbt. Den första februari 2017 slog nästa bomb ner. Beyoncé postade en bild på Instagram där hon berättade att hon väntade tvillingar och inom åtta timmar hade hon fått över sex miljoner likes, vilket då var världsrekord på en Instagrampost. Bilden analyserades ner till minsta pixel av olika konstexperter och skribenter som alla kom fram till att bilden är fullsmockad med religiös symbolik, där den blivande mamman jämförs med allt från Jungfru Maria till Afrodite.

https://www.instagram.com/p/BP-rXUGBPJa/?utm_source=ig_web_copy_link

8. Jobbig graviditet

Den 13 juni 2017 landade tvillingarna Sir och Rumi i den Carterska familjen och tre blev fem. I en intervju i Harper's Bazaar berättar hon om tiden efter förlossningen. 

”Jag vägde 98 kilo den dagen jag födde Rumi och Sir. Jag hade havandeskapsförgiftning och hade varit sängliggande i över en månad. Min hälsa och mina barns hälsa var i fara, och jag blev förlöst med akutsnitt. Jag behövde tid för att läka och för att återhämta mig.”

Men redan efter sex månader började hon förbereda sig för ett stort uppträdande på musikfestivalen Coachella. 

”Jag blev tillfälligt vegan, slutade med kaffe, alkohol och alla fruktdrycker. Men jag hade tålamod och trivdes med min kurvigare kropp.”

https://www.instagram.com/p/BWg8ZWyghFy/?utm_source=ig_web_copy_link

9. Mode – räddningen under pandemin

Vi har alla haft olika metoder för att klara oss igenom dagar av mer eller mindre isolering på grund av Covid-19. Beyoncé använder sin (förmodligen extremt välfyllda) garderob för att sysselsätta sig själv och barnen berättar hon i en ny och sällsynt intervju i Vogue.

”Under tiden vi satt i karantän var mode en räddning för mig. Mina barn och jag började med 'fashion friday'. Varje fredag ​​klädde vi ut oss i mina kläder eller gjorde egna kläder tillsammans och så fotograferade vi varandra. Det blev en ritual för oss och en möjlighet att hantera det här galna året tillsammans.”

https://www.instagram.com/p/COx2ioMLvON/?hidecaption=true

10. Queen Bee

Drottningens ”Beyhives” gjorde förmodligen vågen när de lästa om popdivans bikupor i Vogue förra året!

”Jag vet att det kanske låter knasigt, men jag har två riktiga bikupor”, berättar hon. ”Jag har haft dem hemma ett tag nu. Jag har runt 80 000 bin och vi gör hundratals burkar honung om året. Jag startade bikuporna för att mina döttrar, Blue och Rumi, har fruktansvärda allergier och honung har många läkande egenskaper.”

https://www.instagram.com/p/zGaboJvw0X/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

Källor: Wikipedia, Elle.com, vogue.co.uk, vogue.com, brides.com, Harpersbazaar.com