Supermodellen Gigi Hadid berättar för första gången om sin dotter. Tidigare har hon varit väldigt hemlig om allt som rör 2-åriga Khai. Foto: MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Supermodellen Gigi Hadid om att vara mamma till 2-åriga Khai: ”Blir bara roligare”

Supermodellen Gigi Hadid har tidigare varit väldigt hemlighetsfull om allt som rör dottern Khai, 2 år. Men i en ny tv-intervju avslöjar hon detaljer och öppnar upp kring sitt moderskap.

– Jag tror att hon är ett geni. Men jag tror att det är vad alla säger om sitt barn, säger hon i programmet.

Thérèse Bilby

Gigi Hadid älskar att vara mamma, berättar hon i en sällsynt intervju där hon öppnar upp om moderskapet och den lilla dottern Khai. 27-åriga modellen har 2-åriga Khai tillsammans med exet, artisten Zayn Malik. De har båda tidigare varit väldigt privata om dottern och valt att inte visa hennes ansikte på Instagram – där Gigi har över 75 miljoner följare. 

I ett öppet brev vädjade också Hadid till paparazzis, medier och fanclub-konton i sociala medier att de skulle värna om dotterns privatliv. Så när Hadid gästade ”Sunday Today with Willie Geist” och pratade om det nya livet blev många överraskade. 

I tv-showen berättar bland annat Hadid att dottern Khai är ett ”geni” som är på väg in i tvåårstrotsen. Hon berättar även att dottern är väldigt aktiv.

– Så aktiv, från så tidigt på morgonen. Så aktiv. Hoppar ned från saker. Väldigt modigt, vilket är bra, men du vet… 

Hadid säger att de tillsammans övar på att göra ”farliga” saker, och hon bestämt sig för att det är så hon ska hantera det. Hon fortsätter:

– Jag tror att hon är ett geni. Men jag tror att det är vad alla säger om sitt barn. Det är så roligt. Ju mer hon pratar, förstår och minns, det blir bara roligare och roligare. Och hon är en välsignelse.

https://www.instagram.com/p/COp5Gywn-Tb/

Hadid och Malik välkomnade dottern Khai tillsammans i september 2020, vid en hemförlossning i deras bostad i Bucks County, Pennsylvania. Gigi Hadid hade planerat att föda på ett sjukhus i New York, enligt en intervju i Vogue. Men hon och Malik ändrade sig efter att de sett en dokumentär om de amerikanska sjukvårdssystemen, och eftersom covid-restriktionerna då hade inneburit att hennes mamma, Yolanda Hadid, och syster, Bella Hadid, inte skulle kunna vara med. 

Modellen valde bort bedövning under den 14 timmar långa förlossningen och i Vogue-intervjun förklarar hon: 

– Jag visste att det skulle bli den galnaste smärtan i mitt liv, men du måste överlämna dig till den och tänka ”Det här är vad det är”. 

Efteråt tillkännagav Hadid nya dotterns födelse i ett uttalande på sociala medier, och delade en svartvit bild där Malik och deras dotter håller varandra i hand. ”Vår flicka kom till oss på jorden den här helgen och hon har redan förändrat vår värld. Så kär”, skrev hon och avslutade med kärleksfulla emojis. Bilden har sedan dess gillats över 13 miljoner gånger. 

Gigi Hadid och Zayn Malik gick förra hösten skilda vägar. 

– Gigi och Zayn är inte tillsammans just nu. Men de är båda bra föräldrar. Just nu delar de på ansvaret över dottern, sa en källa till TMZ då.

Gigi Hadid och exet Zayn Malik. Foto: EDUARDO MUNOZ / REUTERS TT NYHETSBYRÅN
https://www.instagram.com/p/CFgSR7mHV7y/

LÄS OCKSÅ: Serena Williams slutar med tennis – satsar på familjen

LÄS OCKSÅ: Alicia Vikander om familjelivet: ”Vi har ett barn nu, men det tog tid”