Vi är vana att se Soraya Lavasani som programledare för ”Nyhetsmorgon”. Just nu är hon föräldraledig med lille Winston, fem månader. Foto: Instagram/Kajsa Göransson (montage)

Sorayas klockrena bild från bebislivet: ”Vi är många som kämpar på...”

Ni vet känslan. Bebisen har tvättats, fått ny blöja och rena (vita) kläder. Då kommer den: Bajsblöjornas bajsblöja. Tack Soraya Lavasani för att du delar med dig av den klockrena bilden!

Att vara hemma med bebis låter måhända lyxigt. Men den som en gång testat på vet att allt inte är vagnspromenader i krispig höstluft och kaffe latte med föräldragruppen. 

Tvåbarnsmamman Soraya Lavasani är just nu föräldraledig från jobbet som programledare för TV4:s ”Nyhetsmorgon”. På Instagram delar hon med sig av livet hemma med lilla Winston, 5 månader. Och det är också där hon delat med sig av bilden som engagerat hennes följare.

”Jag har skrattat gott åt mina följares bajshistorier”

Bland kommentarerna får Soraya, som också är mamma till Bianca, 3, massvis med tips - och många delar med sig av sina egna dråpliga bajshistorier. 

”Jag har skrattat gott åt mina följares bajshistorier och tagit åt mig av all pepp och att vi är många som kämpar på, haha”, skriver Soraya till mama.

Kämpar du med samma bajskaos där hemma? Då kanske du kan få hjälp av Sorayas följare! Här är de bästa tipsen från hennes kommentarsflöde.

Så undviker du bebisens bajsläckage

Gå upp en storlek i kläderna. ”Hände alltid här med, men fick höra att jag hade för små bodies som tryckte på”, skriver en följare.
Vik in blöjkanten. Ett tips som återkommer är att att vika in den bakre kanten på blöjan mot ryggslutet. Kanske räddar åtminstone några oönskade situationer?
Bomull i blöjan. ”Läste i ett Insta-inlägg om någon som lade lite bomull i slutet av springan på rumpan för att förhindra läckage”, hälsar en av Sorayas följare.
Byt märke på blöjan. Många vittnar om att olika blöjmärken funkar vid olika åldrar. Testa dig fram!
Potträna tidigt. ”Vi började med babypottning för att undvika detta, och från och med 5 månader kunde man räkna antalet bajsblöjor på en hand per månad!”, skriver en följare.
Undvik babysittern. Eller baby-shitern, som en följare skämtsamt kallar den. Trycket från ryggstödet skapar en riktig bajsraket!
Använd plagg i gula nyanser. Då blir plaggen åtminstone inte förstörda om bajskaoset inträffar. Tur att senapsgult är en riktig trendfärg just nu!
Om olyckan är framme: galltvål och solljus. ”Galltvål räddade alla lillebrors kläder när han var mindre!”, skriver en följare.

Du kanske också vill läsa om mama-läsarnas smarta knep: ”Så fick vi mer sömn under småbarnsåren”.
Eller: 15 roliga saker vi mammor gjort och sagt under förlossningen (hörde vi lustgas?)

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hudvård & molnlampa för endast 159 kr. Köp nu!