Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sigrid Bernson och Robin Bengtsson har precis fått sitt första barn tillsammans.Sigrid Bernson och Robin Bengtsson har precis fått sitt första barn tillsammans.Sigrid Bernson och Robin Bengtsson har precis fått sitt första barn tillsammans.
Sigrid Bernson och Robin Bengtsson har precis fått sitt första barn tillsammans. Foto: Olle Sporrong

Sigrid Bernson om första dagarna med sonen: ”Lite blödig och gråter ibland”

Sigrid Bernson, 33, och Robin Bengtsson, 32, fick för några dagar sedan sitt första barn tillsammans. Nu visar mamma Sigrid upp bilder från sonens första dagar – och avslöjar namnet. På Instagram får bebisen berätta:

”Min mamma är lite blödig och gråter ibland för att hon tycker att jag är så söt.”

Det var i våras som artisten Robin Bengtsson och ”Let's dance”-stjärnan Sigrid Bernsson kom med nyheten att de väntade barn. 

”En bulle verkar ta lite längre tid än de andra... I september blir Wille storebror och vi alla längtar tills vi får träffa den lille i magen”, skrev de till bilden på Instagram där Sigrid Bernson visar gravidmagen. I en längre intervju med mama berättade sedan Sigrid mer om gravidlyckan, ljuset i tunneln efter utmattningsdimman, nyårsafton när det blev plus på stickan – och om starka kärleken till bonussonen.

I lördags meddelade så paret att bebisen äntligen fötts. De visste på förhand inte om det skulle bli en pojke eller flicka – men i sitt inlägg på Instagram med en bild med den lille nyfödde sonen på bröstet förklarade pappa Robin Bengtsson:

”16/9 tidigt på morgonen så kom den här goa lilla killen ut. Vi är ju så klart tokkära i honom redan och hemma väntar en väldigt nöjd och mallig storebrorsa. Tacksamma och fyllda av kärlek”, skrev Robin Bengtsson på sin Instagram.

https://www.instagram.com/p/CimkZTNI4Kx/

”Let's Dance”-stjärnan Sigrid Bernson visade också upp nyfödda sonen i sin famn.  ”Vi är helt tagna av vårt lilla mirakel och njuter av bebisbubblan”, skrev hon i sitt inlägg. 

https://www.instagram.com/p/CimkZX9Nysk/

Nu några dagar senare visar hon ännu fler bilder från de första dagarna med sonen – och avslöjar också hans namn i inlägget:

”Hej allihopa! 👋🏼 Viggo heter jag och jag ville bara säga hej.☺️❤️ Här kommer några bilder från mina första dagar hemma. Jag älskar att mysa med min storebror och med mina föräldrar.❤️ Min mamma är lite blödig och gråter ibland för att hon tycker att jag är så söt.”

https://www.instagram.com/p/Ciz2N2jtHZ8/?hl=en

2021 föddes 277 barn som fick tilltalsnamnet Viggo. Namnet var som populärast år 2009 då det hamnade på plats 25 på Namntoppen, listan över de vanligaste tilltalsnamnen på nyfödda under det gånga året.

Plussade på nyårsafton

Nyblivna mamman Sigrid har tidigare berättat för mama om när hon fick reda på att hon var gravid – på självaste nyårsafton.

– Det var lite kul, vi var uppe och skulle göra en gemensam spelning på nyårsafton i Vemdalen. Tidigare hade vi varit i Trysil och på vägen därifrån sa jag att nu måste vi stanna på ett apotek och köpa ett test. Sedan testade vi på nyårsafton bara timmar innan vi skulle upp på scen båda två. När det blev positivt blev det lite svårt att fokusera på showen om man säger så!

Sigrid Bernson och Robin Bengtsson träffades under inspelningarna av Let's Dance 2019. Då tävlade paret tillsammans. 

LÄS OCKSÅ: Sigrid Bernson: ”Jag mår bättre mentalt när jag är gravid”

LÄS OCKSÅ: Sofia ”Taco-paret” Lindhe om förlossningen: ”Helt övertygad om att jag skulle dö”