Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Här spelar Sarah Jessica Parker in en scen i ”And just like that…” säsong 2 (uppföljaren till "Sex and the City") i november 2022 i New York.
Här spelar Sarah Jessica Parker in en scen i ”And just like that…” säsong 2 (uppföljaren till "Sex and the City") i november 2022 i New York.
Här spelar Sarah Jessica Parker in en scen i ”And just like that…” säsong 2 (uppföljaren till "Sex and the City") i november 2022 i New York.
1 AV 2
Skådespelaren har tre barn med maken Matthew Broderick
2 AV 2
Här spelar Sarah Jessica Parker in en scen i ”And just like that…” säsong 2 (uppföljaren till "Sex and the City") i november 2022 i New York.
Foto: James Devaney / GC Images

Sarah Jessica Parkers barn har vuxit upp – se fina bilden

Sarah Jessica Parker och Matthew Brodericks tre barn har vuxit upp. Nyligen gick hela familjen ut på en en premiär och lät sig fotas tillsammans. 

Spana in ”Sex and the city”-stjärnans fina familj här! 

Skådespelarparet Sarah Jessica Parker, 57, och Matthew Broderick, 60, har varit gifta sedan 1997 och de har tre barn tillsammans. Den förstfödda sonen James Wilkie har hunnit fylla 20, och tvillingdöttrarna, Tabitha Hodge och Marion Loretta Elwell, är 13. Syskonskaran har sällan synts i offentliga sammanhang med sina kända föräldrar, men i december 2022 valde hela familjen att posera tillsammans på en premiärvisning på Broadway i hemstaden New York. 

Sarah Jessica Parker, Matthew Broderick (som slog igenom som skådespelare på 80-talet genom ungdomsfilmen Wargames), Tabitha Hodge Broderick, James Wilkie Broderick och Marion Loretta Elwell Broderick på premiärvisningen av musikalen ”Some Like It Hot!” på Broadway, 11 december 2022, New York. Foto: Bruce Glikas / WireImage

När Sarah Jessica Parker var gravid med äldsta sonen under 2002 var hon 37 år och spelade in säsong 5 av ”Sex and the city”, där gravidmagen doldes under kreativa outfits. Man valde även att avsluta inspelningarna tidigare det året, och i oktober föddes sonen i New York. 

”Jag fick bara genomgå en förlossning. Jag skulle föda barn så ofta jag kunde, om jag kunde”, har hon sagt till Edit magazine, och syftar på svårigheterna hon hade att bli gravid en andra gång. 

Tvillingdöttrarna föddes till slut via surrogatmödrarskap 2009 i Ohio, och Sarah Jessica Parker var trebarnmamma vid 44 års ålder. 

”Vi har försökt att utvidga vår familj under flera år, och vi har undersökt många olika möjligheter, sa Sarah Jessica Parker i tv-showen ”Access Hollywood” året efter. 

”Det här var ett av alternativen vi diskuterade på allvar där vi också hade chans att lyckas.” 

”Vi visste att man skulle ifrågasätta det här beslutet, ´varför valde ni inte att adoptera?´,  ´Varför gjorde ni inte si eller så?´ Ärligt talat så uteslöt vi ingenting och det här var tillvägagångssättet som fungerade först.”

Surrogatmoderskap

Surrogatmoderskap innebär att en kvinna bär och föder ett barn med den uttalade avsikten att lämna över barnet till någon annan så snart barnet är fött. Den kvinnan brukar kallas för surrogatmoder. De som anlitar en surrogatmoder brukar kallas för de avsedda eller tilltänkta föräldrarna.  Det är de som registreras som barnets föräldrar och som sedan uppfostrar barnet.

Vid surrogatmoderskap kan man använda parets egna könsceller (ägg och/eller spermier) eller könsceller från någon annan än de blivande föräldrarna. Surrogatmoderskap är inte tillåtet i Sverige.

Etiska frågor som aktualiseras vid surrogatmoderskap är exempelvis om det är acceptabelt att använda någon annans kropp för att skaffa egna barn, hur surrogatmodern respektive barnet påverkas och om det finns en risk att kvinnor och barn kan komma att betraktas som handelsvaror.

Källa: Statens Medicinsk-etiska råd 

Nu har flickorna blivit tonåringar och har helt skilda intressen, har Sarah Jessica Parker berättat för tidningen People. 

”De har ett starkt band till varandra men de behöver också tid på varsitt håll. Tabitha kan leka själv i flera timmar, Loretta vill mer sällskap. De går i olika skolor, vilket var Tabithas idé.” 

James läser på Brown University och skriver på sin instagramprofil att han är musiker. 

Låt oss tjuvkika på några outfits… Här spelar Cynthia Nixon (”Miranda”) och Sarah Jessica Parker (”Carrie”) in en scen i ”And just like that”, i november 2022. På den andra bilden är det Kristin Davis (”Charlotte”) och Sarah Jessica Parker som är ute på en flärdfull promenad i New York. Foto: Jose Perez/Bauer-Griffin / GC Images/James Devaney / GC Images

 

Under 2023 kommer säsong 2 av ”And just like that”, med Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon och Kristin Davis tillbaka som ”Carrie”, ”Miranda” och ”Charlotte” på HBO. Tyvärr får vi inte se Kim Cattrall (som spelade ”Samantha” i Sex and the city), men däremot kommer John Corbett som spelade ”Aidan” att dyka upp. 

 

LÄS OCKSÅ: Kändisarna som blivit mammor som unga

LÄS OCKSÅ: 6 kändisar som har bytt namn på sina barn