Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sanna och John Guidetti bor tillfälligt i tyska Hannover med barnen Nellie och Mason.Sanna och John Guidetti bor tillfälligt i tyska Hannover med barnen Nellie och Mason.Sanna och John Guidetti bor tillfälligt i tyska Hannover med barnen Nellie och Mason.
Sanna och John Guidetti bor tillfälligt i tyska Hannover med barnen Nellie och Mason. Foto: Privat

Sanna Guidettis corona-vardag i Tyskland: ”Vi längtar hem till Sverige!”

Hur påverkar corona svenska mammor ute i världen? mama har pratat med ett gäng mamas om hur vardagen förändrats där de bor. ”Barnen förstår inte varför ingen i familjen har hälsat på,” säger Sanna Guidetti.

Influencern Sanna Guidetti bor i Hannover, Tyskland, med sin fotbollsspelande make John Guidetti och två barn.

Sanna Guidetti

Ålder: 27.

Familj: Maken John Guidetti, fotbollsspelare, dotter, Nellie, 3, och sonen Mason, 2.

Bor: Tillfälligt i Hannover, Tyskland.

Gör: Influencer.

Vad är den största skillnaden i din mammavardag till följd av corona?
– Förskolorna är endast öppna för ”emergency care” vilket betyder att endast de barn som har föräldrar som jobbar inom vården får gå, så våra barn har varit hemma i snart sju veckor med mig. Skillnaden för oss allihop är att vi tillbringar varje timme på dygnet ihop. Nu har min dotters skola precis börjat med undervisning via Zoom tre gånger per dag, som vi försöker vara med på så gott det går. Det kan bli komplicerat då lärarna ibland pratar tyska som varken jag eller barnen förstår.

”Vi har familjemedlemmar som är i riskgrupp”

Vad oroar du dig mest över?
– Just nu oroar jag mig mest för mina medmänniskor. Vi har familjemedlemmar som är i riskgrupp och jag känner även folk som har haft viruset. En kirurg vi känner i England berättade lite skräckhistorier som får en att bli lite orolig för sig själv, trots att ingen av oss är i riskgrupp. Det skrämmer mig att det troligtvis kommer en andra våg.

Hur reagerar dina barn på allt det här?
– Barnen saknar skolan och Sverige framför allt. De förstår inte varför lekplatserna fortfarande är stängda och varför de inte får träffa sina kompisar. Varför ingen i familjen har hälsat på har de också reagerat på och de säger till alla vi pratar med via FaceTime att det är dags att komma nu.

Barnen har varit hemma med Sanna i sju veckor hittills.Barnen har varit hemma med Sanna i sju veckor hittills.Barnen har varit hemma med Sanna i sju veckor hittills.
Barnen har varit hemma med Sanna i sju veckor hittills. Foto: Privat

Vad pratar man om borta hos, relaterat till corona?
– Just nu pratar vi om hur länge kontaktsförbudet ska gälla. Just nu får vi bara träffa en annan person om vi håller avstånd på två meter. Vi får heller inte ha folk hemma hos oss. Idag när jag skriver detta är det lag på att ha masker på sig när man är i butiker, på tåg och på bussar.

Får du som svensk några kommentarer kring hur vi hanterar corona här i Sverige?
– Ja lite grann. Många som inte tror på Sveriges system har skrivit kommentarer, men jag vill inte uttala mig om vad som är rätt och fel då jag inte har någon kunskap. Det är klart att det känns märkligt att länderna har olika regler, men det är ju så för att forskarna har olika teorier. Jag tror verkligen att jag är i ett land som har hanterat detta bra, vi är mest glada att vi inte är i Spanien (där John vanligtvis spelar, reds anm) just nu…

”Jag försöker bidra med så god stämning som möjligt i mina sociala kanaler”

Har du känt att du har kunnat ”bidra” i krisen på något sätt?
– Nej det skulle jag inte säga. Men jag försöker nog bidra med så god stämning som möjligt i mina sociala kanaler. Många fler är inne och skrollar nu och jag tror att folk behöver lite glädje och corona-fria inlägg.

Vad längtar du mest efter att göra när det är över?
– Åka till Sverige, träffa familj och vänner, vara på landet. Hela året brukar vi drömma om svensk sommar och nu vet vi inte om vi kommer att få det i år. Men jag längtar så mycket efter våra nära och kära.

Och vad längtar dina barn mest efter?
– Samma som vi vuxna; Sverige framför allt. Och att leka med andra barn.

Här kan du läsa om fler svenska mammor i världen, och deras syn på corona
Och här finns tips på hur du ordnar barnkalas i corona-tider!