Foto: Sandra Myhrberg/The New agency

Sanna Bråding: "Jag fick en chock över att bli ensamstående tvåbarnsmamma"

I omslagsintervjun med mama berättar Sanna Bråding bland annat om hur hon reagerade när hon fick veta att hon väntade barn nummer två. "Hur kunde jag sätta mig själv i den här situationen?"

Sanna Bråding, 37, har ifrågasatts i sitt föräldraskap ända sedan äldsta sonen låg i magen.

– När jag väntade Kane-Lee, 3, var det många som sa åt mig att jag behövde ändra stil. Att barnet skulle bli rädd för mig på grund av hur jag såg ut. Men vad ger jag mina barn för världsbild om jag ger vika för människor som i sin tur är formade av en norm skapad av andra? Jag tycker att man ständigt ska ifrågasätta de här normerna och jag har alltid varit noga med att låta vardagen kretsa naturligt runt barnens behov. Som att jag exempelvis har låtit Kane-Lee amma fram till tre års ålder. För mig är det viktigt att lyssna till varje individ och dennas behov.

Det är Kane-Lee, Sanna och Lakkie-Bee mot världen! Foto: Sandra Myhrberg/The New agency

Nu får Kane-Lee dela mammas bröst med lillebror Lakkie-Bee, 6 månader. Pappa till båda sönerna är Sannas expojkvän British Mbumba, som hon separerade från när Kane-Lee låg i magen.

– Med Kane-Lee var jag redo. Han kom när han skulle. Men med Lakkie fick jag en chock. Hur kunde jag sätta mig själv i den här situationen? Skulle jag på allvar bli ensamstående tvåbarnsmamma nu? Jag bröt ihop och grät någon timme på köksgolvet. Men när jag sedan stod i duschen och började tänka så insåg jag: Om ett barn kommer till mig på det här sättet så är det meningen. Jag vände på situationen. I stället såg jag det fantastiska i att två bröder skulle dela samma pappa. För British är en jättefin människa i grunden, han är bara inte riktigt klar med sig själv, säger Sanna.

Sanna kallar sin familj för sin klan. Foto: Sandra Myhrberg/The New agency

Även om Sanna kan längta efter en kärleksrelation och en axel att luta sig mot är det livet som ensamstående mamma som gäller just nu.

– Jag vet att det kommer och jag har en sådan tillit till livet. Det går inte att styra för livet blir till slut ändå som det vill vara.

Detta är en rewrite av omslagsintervjun i mama nr 10, som finns i butik nu. Där kan du läsa mer om Sannas syn på långtidsamning, tiden i fängelset och hennes förlossningar. Originaltext av Therese Lukic.

Passa på att teckna en prenumeration på mama och få fina premier!

Oktober är rosa månaden – glöm inte att kolla brösten ofta! 💕