Så firar mamas bloggare påsk

Vilken av mamas bloggare påskpyntar med en fasansfullt ful papptupp? Vem hoppas hitta biljetter till Karibien i påskägget? Vi tog reda på hur våra populära vip-bloggare ska fira påsken.

Cecilia Blankens, 33, mamma till Bonnie, 3, och Rio, 1,5:

1. Hur ska du fira påsk?

- Vi kommer att komma hem från en lång Miami-vistelse just innan påsk, så det ska bli skönt att bara vara hemma. På påskdagen blir det kanske påskmiddag med Stockholms-släkten.

2. Vilken är din påskfavorit på matbordet?

- Eftersom jag inte äter sill håller jag mig till äggen? Eller vad äter man annars till påsk egentligen? Vi har nog inte så starka påsktraditioner i min familj. Jo! Min svärmor brukar ordna med frågesport vid påsk. Som jag brukar vinna! Fast det är ju inget man kan äta i och för sig.

3. Vad vill du hitta i ett påskägg?

- Eh…. Godis? Finns det de som får annat än godis? I såna fall vill jag hitta fred och frihet och kärlek åt alla människor på jorden.

4. Påskpyntar du och i sådant fall hur? 

- Nej. Tyvärr. Kanske, kanske att man skulle slå till på ett påskris i år? Enda grejen är väl i såna fall en fasansfullt ful papptupp som min man gjorde när han var sju. Den brukar få hänga någonstans. Hans mormor hade den uppe året om när hon levde, så den är liksom en.... grej i familjen.

5. Kommer du att påskpyssla med Bonnie och Rio? 

- Nej, men nu när du säger det så börjar de kanske bli så stora att det är dags för mig att bli en seriös förälder som fixar sånt.

#br

Karin Jihde, 38, mamma till Alice, 3, och Amanda, 1, samt bonusdottern Mollie, 8:

1. Hur ska du fira påsk?

- I år är vi hemma i stan då Peter jobbar under påskhelgen. Annars är vi gärna i vårt hus på Gotland.

2. Vilken är din påskfavorit på matbordet?

- Lamm, gotländskt helst. Heminlagd sill och nubbe. Älskar allt hemlagat men helst av någon annan, haha.

3. Vad vill du hitta i ett påskägg?

- Biljetter till Karibien.

4. Påskpyntar du och i sådant fall hur? 

- Nej, inte mycket. Tulpaner, kanske påskris, finduk på bordet. Plockar undan leksaker, räknas det?5. Kommer du att påskpyssla med barnen?

- Barnen har klistrat små harar på blompinnar och satt fjädrar på garnkycklingar - fanns nästan-färdiga pysselkit på Panduro som passar vår ambitionsnivå perfekt.

#br

Malin Wollin, 33, mamma till Astrid, 9, Saga, 7,5 och Arvid, 3:

1. Hur ska du fira påsk?

- Det blir lite släktmiddagar och lite kompismiddagar. Middagar alltså. På skärtorsdagen går barnen påskakärringar i närområdet, det är rysligt sött.

2. Vilken är din påskfavorit på matbordet?

- Ägghalvorna med majonnäs och den lilla räkan och dillkvisten. Jag skulle kunna äta arton sådana och ingenting annat. 

3. Vad vill du hitta i ett påskägg?

- Chokladdragerade mandlar med färgad utsida. Herregud så besviken man blir när man tuggar på en sådan och så är det mjukt segt socker inuti. Vilken dåre tyckte att det godiset var en god idé?4. Påskpyntar du och i sådant fall hur? 

- Jag brukar göra ett sparsmakat ris och det räcker. Sedan kommer min fru Joachim hem och drar upp en flyttkartong med hans påskpynt. Jesus hjälp mig, brukar jag tänka då men han har ju fullt upp med att lida på korset. 

5. Kommer du att påskpyssla med barnen? 

- Ja, vi ska måla ägg tillsammans. Det kommer sluta med gråt och tandagnisslan men tanken är som alltid god.

#br

Hanna Hedlund, 37, mamma till Ida och Love och blir vilken dag som helst mamma till ett barn till: 

1. Hur ska ni fira påsk?

- Förhoppningsvis föder jag barn, men förmodligen myser jag med familjen helt planlöst. Ser fram emot att inte ha det så uppbokat faktiskt. 2. Vilken är din påskfavorit på matbordet?

- Jag gillar lax i all former och sparris, det är väl lite "påskigt".

3. Vad vill du hitta i ett påskägg?

- Lyxig choklad och en nässpray mot "gravidtäppan".

4. Påskpyntar du och i så fall hur?

- Mina barn är riktiga pysslisar så det blir en hel del pyssel i fönstren och på väggarna, påskris med glttriga ägg och färgglada fjädrar har vi också.

5. Kommer du att påskpyssla med barnen?

- Det kommer jag, vi har redan börjat, och vi kommer ha ett par pysselkvällar med vänner och middag också.

#br

Anitha Schulman, 33, mamma till Penny, snart 1:

1. Hur ska du fira påsk? 

- Förmodligen i sommarstugan med familjen.

2. Vilken är din påskfavorit på matbordet? 

- Jag gillar röror. Har en rackare med stenbitsrom, creme fraiche och charlottenlök på franska bagateller som är en favorit. Kanske inte finns på traditionella påskbuffér men i min finns den.3. Vad vill du hitta i ett påskägg? 

- En härlig weekendresa några timmar bort.4. Påskpyntar du och i sådant fall hur? 

- Usel! Tycker egentligen att påsken är en mer estetisk högtid rent färgmässigt än julen så jag borde ju gå all in. Men jag ska göra ett ris med vide, rosa ginst och lyxiga fjädrar. Kanske måla lite ägg så de ser ut som som små fabergéägg.5.Kommer du att påskpyssla med Penny? 

- Nja vi får nog vänta till nästa år. Hon kommer nog gå all in på att sprida pyntet över hela lägenheten i år. Hon gillar när jag pysslar så det kommer hon få med sig i livet och det tycker jag är kul. Mina bloggläsare vet ju att jag är sjukt pysslig. Just nu håller jag på att klä om en fåtölj och Penny befinner sig mestadels mellan möbelhammaren och fåtöljen så det går inte så fort som jag kanske önskar.

#br

Linnea Woolfson, 32, mamma till Zac, 5,5, och Joshie, 2,5:

1. Hur ska du fira påsk?

- Här i Storbritannien ordnas det egg hunts (äggjakter) lite överallt. De vuxna gömmer ägg och barnen letar i hus och trädgårdar. Vi är långlediga och firar med att träffa vänner och familj, äta kilovis med choklad, samt snoka runt under soffor och i buskar efter gömda ägg.

2. Vilken är din påskfavorit på matbordet?

- Min moster Eva lagar världens godaste påskbakelse som ser ut som en ägghalva och är enkel att göra. Skär upp en bit rulltårta, täck med grädde och lägg på en inlagd persikohalva. Klart!

3. Vad vill du hitta i ett påskägg?

- När jag var liten fick jag ett årskort på Liseberg bland allt smågodis. Lisebergskort med några flygbiljetter hade varit drömmen!

 4. Påskpyntar du och i sådant fall hur?

- Jag byter inte gardiner och lägger fram påskdukar men gillar färska snittblommor, gärna tulpaner och planterade pärlhyasinter för rätta vårkänslan.5. Kommer du att påskpyssla med barnen

- Nej tack! De får de göra i skola, på dagis och med barnflickan! Jag har inte pysslat sedan Bengt Alsterlinds barnprogram Hajk. 

#br

Carola Wetterholm
, mamma till Janelle, 18, Patricia, 16, Robert, snart 12, Corrinda, snart 12, Novalie, snart 9, Trixie, 6, Lovelia, 4, Jordan, 2, och Jamie, 8 månader:

1. Hur ska du fira påsk?

- I år blir det lite annorlunda, för Corrinda, vår 11-åring  ska spela nordiska mästerskapen i basket. Hela skärtorsdag, långfredag  och påskafton går bort till det. Kul, men känns lite knepigt att vi inte  blir full skara som åker till mina föräldrar på påskafton för middag som alltid. Sen blir det en middag hos svärfar och hans fru, där vi även träffar gammelmormor, 97 år ung. Annars firar vi inte påsk på nåt speciellt vis, utan vi brukar träffa släkten bara.

 

2. Vilken är din påskfavorit på  matbordet?

- Mammas sardinrullar! Man lindar bacon  runt sardiner och rullar i ströbröd. låter sådär, men är supergott! Lax i alla former kommer på en god andraplats.3. Vad vill du hitta i ett påskägg?

- Fin dyr choklad! Eller en miljon!4. Påskpyntar du och i sådant fall hur?

- Vi brukar ha påskris med lite pynt i, som katterna sen river ner och  några tuppar och hönor ställer vi fram, men inte så mycket mer, det ska ju  bort så fort igen. Blommor brukar jag dock köpa massor, både tulpaner  och lökväxter som krokus, till exempel. Fint och vårigt. Påskliljor får stå ute  för de luktar så illa. Barnens pynt de gör i skolan får såklart stå  framme också.5. Kommer du att påskpyssla med barnen?

- Vi har pysslat lite redan, och vi kommer göra lite påskkort som de delar ut när de går påskkärringar, och så målar vi  ägg.

#br

Laila Bagge Wahlgren, 38, mamma till Liam, 8, och Kit, 5 månader:1. Hur ska du fira påsk? 

- Det här året firar jag inte påsk för jag åker med Unicef till Bangladesh. 

2. Vilken är din påskfavorit på matbordet? 

- Härligt hemmamålade ägg av barnen till frukost.3. Vad vill du hitta i ett påskägg? 

- Salt godis!4. Påskpyntar du och i sådant fall hur? 

- Ja, med Liams hemmagjorda påskpynt.5. Kommer du att påskpyssla med Liam? 

- Inte det här året då jag kommer vara borta, men Liam har redan gjort massa påskpynt i skolan som vi ska använda.

#br

Anine Bing, 29, mamma till Bianca, 1:1. Hur ska du fira påsk?

- Vi ska på kalas då. Biancas kompis fyller år. Så det blir påskkalas.2. Vilken är din påskfavorit på matbordet?

- Mat? Jag älskar påskgodis. Jag är som ett barn när det kommer till påsk. Jag vill ha påskägg!

3. Vad vill du hitta i ett påskägg?

- Massa gott lösgodis.

4. Påskpyntar du och i sådant fall hur? 

- Jag köper lite fina blommor, men påskpyntar väntar jag med till Bianca blir lite äldre och kan vara med och göra påskpynt ihop med mig. Nästa år kommer vi nog att måla ägg och annat kul.

5. Kommer du att påskpyssla med Bianca? 

- Inte i år, men absolut när hon blir äldre. Älskade själv att pyssla med min mamma och mina syskon när vi växte upp. Min mamma var verkligen bra på sånt.

#br

Andrea Engsäll, 35, mamma till Diana, 5, och Ivar, 3:

1. Hur ska du fira påsk? 

- Med mina barn och min familj. 

2. Vilken är din påskfavorit på matbordet? 

- Lammet! 3. Vad vill du hitta i ett påskägg? 

- Smågodis och lite choklad. 4. Påskpyntar du och i sådant fall hur? 

- Ja det blir påskris, några kycklingar och lite gula detaljer här och där, men jag är ingen stor påskpyntare. 5. Kommer du att påskpyssla med barnen?
 

- Absolut, vi målar ägg och sedan går vi på äggjakt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!