Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Superstjärnan Rihanna talar ut om den oplanerade men välkomna graviditeten.Superstjärnan Rihanna talar ut om den oplanerade men välkomna graviditeten.Superstjärnan Rihanna talar ut om den oplanerade men välkomna graviditeten.
Superstjärnan Rihanna talar ut om den oplanerade men välkomna graviditeten. Foto: NGRE / TT NYHETSBYRÅN

Rihannas fråga till sin doktor: ”Är jag en dålig mamma?”

Rihanna öppnar upp om graviditeten, vad hon längtar efter och vad som skrämmer henne mest: förlossningsdepression. 

– Kommer jag tappa kontrollen över mina känslor? 

I slutet av januari kom nyheten att Robyn Rihanna Fenty, 34, och hennes partner Rakim Athelaston Mayers, mer känd under sitt artistnamn A$AP Rocky, 33, väntar sitt första barn tillsammans.
Sedan dess har Rihanna visat upp sin gravidmage på världens röda mattor och satt en ny standard för hur gravidmode kan se ut

https://www.instagram.com/p/CcQBg-UOIU4/?hidecaption=true

I en intervju med Vogue berättar nu Rihanna om graviditeten, som var välkomnad men inte direkt planerad.
– Jag vet inte när jag har ägglossning eller något sånt där. Vi hade bara kul, säger hon till Vogue.

Hennes mamma led av graviditetsillamående under sina graviditeter, så Rihanna var nervös att det skulle hända henne också. Men hittills har hon mått bra. Även humörsvängningarna har varit enklare att hantera än hon hade räknat med.
– Jag förberedde mig på någonting helt galet för jag visste att jag inte skulle ha min vanliga coping-strategi (sätt att hantera, reds. anm.) jag kan liksom inte gå och röka en joint nu, säger hon.
– Men jag är positivt överraskad att jag har klarat det.

På frågan vad som skrämmer henne mest är svaret tydligt.
– Förlossningsdepression. Kommer jag tappa kontrollen över mina känslor? När jag hör andra kvinnor berätta om det blir jag rädd.

Rihanna och A$AP Rocky väntar sitt första barn tillsammans.Rihanna och A$AP Rocky väntar sitt första barn tillsammans.Rihanna och A$AP Rocky väntar sitt första barn tillsammans.
Rihanna och A$AP Rocky väntar sitt första barn tillsammans. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Rihanna frågade sin doktor: ”Är det något fel på mig?”

När superstjärnan blev gravid visste hon direkt att det fanns ett flertal saker hon inte ville göra eller ha. Hon skulle inte bära gravidjeans. Hon ville inte ha en baby shower. Och hon ville inte heller ha ett gender reveal-party, en fest där man tillsammans med vänner och familj avslöjar könet på bebisen i magen. Hon menar att dessa fester kan vara fantastiskt för vissa personer, och hon har till och med planerat flera baby showers, men det är ingenting för henne. 

– Jag frågade min doktor: Är det något fel på mig som inte vill ha det här? För folk fortsätter att fråga mig. Är jag en dålig mamma? När vi är redo att berätta för världen, kommer vi bara att berätta. 

Vem det än är i hennes mage, vet hon i alla fall att det är någon som har en helt egen personlighet. Hon berättar i intervjun med Vogue att det hon längtar efter mest av allt är att se världen genom barnets ögon.

Och de nyfikna tankarna som alla gravida mammor har, har även Rihanna: Vem är det där inne egentligen? Vem kommer bebisen bli? 

https://www.instagram.com/p/CcQASuZOMV9/?hidecaption=true

Rihanna pryder tidningen Vogues senaste omslag.

Är du gravid? Grattis! Här kan du prenumerera på mamas gravidnyhetsbrev!

LÄS MER: Rihannas uppfriskande gravidstil: ”Vägrar mammakläder”
LÄS MER:
Professorns råd: Det viktigaste ni som föräldrar kan göra för ert barn