Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Rebecca Stella, 37, blir tvåbarnsmamma i slutet av augusti. För mama berättar hon om om uppväxten, flytten till LA, kärleken till Manny, mammalivet, IVF-resan och tankar inför den kommande förlossningen på Cedars Sinai.Rebecca Stella, 37, blir tvåbarnsmamma i slutet av augusti. För mama berättar hon om om uppväxten, flytten till LA, kärleken till Manny, mammalivet, IVF-resan och tankar inför den kommande förlossningen på Cedars Sinai.Rebecca Stella, 37, blir tvåbarnsmamma i slutet av augusti. För mama berättar hon om om uppväxten, flytten till LA, kärleken till Manny, mammalivet, IVF-resan och tankar inför den kommande förlossningen på Cedars Sinai.
1 AV 2
”Jag fokuserar på att vara gravid och leva i nuet”
2 AV 2
Rebecca Stella, 37, blir tvåbarnsmamma i slutet av augusti. För mama berättar hon om om uppväxten, flytten till LA, kärleken till Manny, mammalivet, IVF-resan och tankar inför den kommande förlossningen på Cedars Sinai.
Foto: Patricia Recourt / Expressen Lifestyle

Rebecca Stellas gravidresa: ”Vi har försökt så länge”

Multientreprenören Rebecca Stella, 37, blir snart tvåbarnsmamma. Men vägen dit har inte varit enkel, berättar hon för mama. Hon har öppet delat med sig om hormoner, insemination och IVF, för att andra ska känna att de inte är ensamma och att fertilitetsproblem inte är något att skämmas över.

– Det kändes utlämnande, men det kändes bra utlämnande.

Sena nätter på stimmiga nattklubbar på Stureplan där hon bestämde vem som fick komma in. Jorden runt-turné med dansgruppen Sunblock iklädd bikini. Högljudd modebloggare med girlpower som främsta budskap. Artist, glamourmodell, programledare, kläddesigner, egna sminkkollektioner, poddare… Att försöka sammanfatta eller rama in Rebecca Stella Dions karriär, eller Stellz som hon själv kallar sig, är inte det lättaste. Inte ens för Rebecca själv.

Rebecca Stella ser fram emot att bli tvåbarnsmamma. Men hon undrar samtidigt vad hon gett sig in i.Rebecca Stella ser fram emot att bli tvåbarnsmamma. Men hon undrar samtidigt vad hon gett sig in i.Rebecca Stella ser fram emot att bli tvåbarnsmamma. Men hon undrar samtidigt vad hon gett sig in i.
Rebecca Stella ser fram emot att bli tvåbarnsmamma. Men hon undrar samtidigt vad hon gett sig in i. Foto: Patricia Recourt / Expressen Lifestyle

Rebecca Stella Dionisopoulos

Ålder: 37

Familj: Manny Dion, 43, sonen Dion, 5, och bebis i magen

Bor: Los Angeles

Gör: Poddare, programledare, entreprenör, creative director

BF: 28 augusti

– Det känns som att jag blev en ny person varje år. Helt plötsligt var jag en sångerska, sen var jag programledare och så nattklubbsdrottning. När jag går in i någonting går jag in i det så helhjärtat att jag blir den rollen och den personen. Och nu är jag mamma till Dion, bor i LA och är entreprenör och har jag gått in i den rollen. Så god knows vad som händer nästa år…

Gissningsvis är hon mitt uppe i småbarnsliv, för i slutet av augusti blir hon tvåbarnsförälder tillsammans med sin man, musikproducenten och managern Manny Dion. Precis hemkommen från Palm Springs, där hon har fotats för omslaget till mama, berättar Rebecca (med vart femte ord på engelska) att hon är halvvägs in i graviditeten. Hon ser fram emot den nya rollen, men undrar samtidigt vad hon har gett sig in i.

– Jag är ingen supersuper-småbarnsmamma. Jag älskar när de blir toddlers. Min favoritålder är två år! Då är jag en jättebra förälder som älskar livet. Men de här tre första månaderna, det handlar ju mer om att överleva än att tycka det är så mysigt, för min del i alla fall. Men vi får se, jag kanske är mycket mer avslappnad den här gången?

Sonen Dions namn var självklart. Hans pappa Manny kallades ofta just Dion som yngre, en förkortning på efternamnet Dionisopoulos. Så det blev en Dion junior-variant.Sonen Dions namn var självklart. Hans pappa Manny kallades ofta just Dion som yngre, en förkortning på efternamnet Dionisopoulos. Så det blev en Dion junior-variant.Sonen Dions namn var självklart. Hans pappa Manny kallades ofta just Dion som yngre, en förkortning på efternamnet Dionisopoulos. Så det blev en Dion junior-variant.
Sonen Dions namn var självklart. Hans pappa Manny kallades ofta just Dion som yngre, en förkortning på efternamnet Dionisopoulos. Så det blev en Dion junior-variant. Foto: Patricia Recourt / Expressen Lifestyle

Rebecca Simonsson, Stella var från början hennes mellannamn, växte upp med skilda föräldrar och delade uppväxten mellan Hjällbo utanför Göteborg hos sin pappa, med ursprung från Libanon, och i Viskafors utanför Borås hos sin grekiska mamma. Men småstadslivet var aldrig något som lockade. Som 19-åring flyttade Rebecca till Stockholm, tog sig an världen och blev så småningom Rebecca Stella.

 Har du alltid velat stå på egna ben?
– Ja, kanske lite för mycket. Jag tror att jag har varit lite för självständig.

Hur menar du då?
– Det tog ju till exempel så himla lång tid innan jag hittade mannen i mitt liv! Jag tror att en förklaring till det är att jag inte lät någon ta hand om mig eller komma in. Utan jag var väldigt ”jag klarar det själv”. Så det är både på gott och ont…

– Sedan var jag ganska redo för en ny relation och ett nytt liv. Manny är en sån extrem alfa och har verkligen allting figured out. Det betyder inte att jag inte gör alla grejer som jag alltid gjort, de är ju fortfarande en del av mig, det skulle jag aldrig släppa.

Finns det något du har släppt?
– Jag tror att jag har släppt den här jakten på vad som händer nu, ”vad är nästa grej?”. Jag behöver inte riktigt det längre, och det känns väldigt skönt! En stor anledning är att jag blivit mamma. Men jag skulle aldrig kunna sitta här och vara någon slags housewife i LA.

”Det jag vill vara en förebild med är att jag verkligen har vågat kasta mig ut och testa olika grejer och inte varit rädd för att misslyckas. Men jag tycker det är lite läskigt när man ska stå för allt och vara bra i allt, för det är jag inte. Jag är ju en vanlig människa liksom.””Det jag vill vara en förebild med är att jag verkligen har vågat kasta mig ut och testa olika grejer och inte varit rädd för att misslyckas. Men jag tycker det är lite läskigt när man ska stå för allt och vara bra i allt, för det är jag inte. Jag är ju en vanlig människa liksom.””Det jag vill vara en förebild med är att jag verkligen har vågat kasta mig ut och testa olika grejer och inte varit rädd för att misslyckas. Men jag tycker det är lite läskigt när man ska stå för allt och vara bra i allt, för det är jag inte. Jag är ju en vanlig människa liksom.”
”Det jag vill vara en förebild med är att jag verkligen har vågat kasta mig ut och testa olika grejer och inte varit rädd för att misslyckas. Men jag tycker det är lite läskigt när man ska stå för allt och vara bra i allt, för det är jag inte. Jag är ju en vanlig människa liksom.” Foto: Patricia Recourt / Expressen Lifestyle

 

Familjens hus i Los Angeles är modernt, vitt med färgglada inredningsdetaljer, en stor vit flygel, biorum och många sociala ytor. Hon minns dagen hon klev in i huset första gången och direkt såg framför sig hur hon skulle bada i poolen med sitt barn. Och så blev det.

– Vi har gjort allt när vi bott här. Förlovat oss, gift oss, fått barn, döpt Dion, blivit gravida igen.

Din mamma är mycket hos er. Har ni någon mer hjälp, förutom henne?
– Min mamma är en otrolig hjälp och en så grym mormor! Vi har en person som hjälper oss med huset och med Dion om vi skulle behöva. När mamma kommer hit är det hon som hjälper till med Dion och lagar mycket god mat!

Vad har du lärt dig sedan du blev mamma?
– För det första tålamod, vilket jag aldrig har haft i hela mitt liv! Och hur viktigt jag tycker att det är med traditioner. För mig är det så viktigt att Dion, när han växer upp, tänker tillbaka på sin barndom och minns att ”det här gjorde mamma för mig, det vill jag föra vidare”.

Familjen och att det är mysigt hemma är det viktigaste för Rebecca.

– Dion får vara med både mamma och pappa. Dion sover fortfarande i vår säng! Han gör det för att han verkligen, verkligen, verkligen vill göra det. Det värsta han kan tänka sig är att sova själv!

Omslagsplåtningen gjordes hemma hos en av Rebecca Stellas vänner i Palm Springs.Omslagsplåtningen gjordes hemma hos en av Rebecca Stellas vänner i Palm Springs.Omslagsplåtningen gjordes hemma hos en av Rebecca Stellas vänner i Palm Springs.
Omslagsplåtningen gjordes hemma hos en av Rebecca Stellas vänner i Palm Springs. Foto: Patricia Recourt / Expressen Lifestyle

Hur har du förändrats sen Dion kom?
– Jag gläds mer åt småsaker nu och det handlar sällan om mig. Det är väldigt annorlunda än innan man blir förälder, för då kretsar ju livet kring en själv. Nu kretsar 90 procent av mina val kring hur det blir för Dion, och vi gör mycket för hans skull. Jag har redan levt ett helt liv, nu är det hans tur att få uppleva allt – och jag får uppleva det igen genom hans ögon. Det är en lycka som inte går att beskriva.

Jag har redan levt ett helt liv, nu är det hans tur att få uppleva allt – och jag får uppleva det igen genom hans ögon. Det är en lycka som inte går att beskriva.

Att få ge sonen Dion ett syskon har varit den stora anledningen till att det blir en bebis nummer två.

– Jag minns när jag var och hälsade på i hans skola innan jag var gravid. De hade gjort ett sånt här kollage med alla elever och deras familjemedlemmar som de hade satt upp på väggen. Dion var en av få där det stod ”I don't have any siblings”. Jag bröt ihop!

Rebecca Stella om att vara gravid: ”Har mått skit” 

Sedan är det så klart mysigt att få gå igenom en ny graviditet, säger hon, men lätt är det inte.

– Jag har mått skit! Det har varit riktigt vidrigt. Nu mår jag bättre, fast jag käkar fortfarande medicin för illamåendet.

Första graviditeten var lättare tycker Rebecca, även om hennes man Manny sagt att hon då mest låg i sängen, i ett mörkt rum och bara sov bort tiden.

”Dion sover fortfarande i vår säng. Han gör det för att han verkligen, verkligen vill göra det. Det värsta han kan tänka sig är att sova själv.”, säger Rebecca Stella.”Dion sover fortfarande i vår säng. Han gör det för att han verkligen, verkligen vill göra det. Det värsta han kan tänka sig är att sova själv.”, säger Rebecca Stella.”Dion sover fortfarande i vår säng. Han gör det för att han verkligen, verkligen vill göra det. Det värsta han kan tänka sig är att sova själv.”, säger Rebecca Stella.
”Dion sover fortfarande i vår säng. Han gör det för att han verkligen, verkligen vill göra det. Det värsta han kan tänka sig är att sova själv.”, säger Rebecca Stella. Foto: Patricia Recourt / Expressen Lifestyle

Hur träffades du och Manny?
– Han skickade ett DM till mig på Instagram och skrev att jag var snygg. Sedan var jag på en nattklubb en kväll i LA och plötsligt stod han bredvid mig! Han bara ”Oh my god, it's you!”, typ. Så började vi prata, verkligen av en slump, och sen bjöd han ut mig, och så blev vi ihop. Det gick väldigt snabbt!

Han är manager åt bland annat artisten Weeknd. Betyder det att han reser mycket?
– Han reste jättemycket när vi träffades, men nu gör han inte alls det längre på samma sätt. Jag tror att han känner att det inte är värt det. Han vill ha familjeliv.

Hur delar ni på ansvarsområden?
– Jag och Manny är ganska överens om hur det ska gå till, och tack och lov litar han väldigt mycket på mig när det kommer till barnuppfostran. Jag tycker att vi kompletterar varandra så himla bra. Jag är verkligen ”bad cop”, alltså 100 procent, och han är ”good cop”. Vi möts där i mitten och gör det bra.

Jag gillar mer att barnen ska anpassa sig efter föräldrarnas liv än tvärtom.

Kan du beskriva dig själv som mamma, förutom att du är ”bad cop”?
– Jag älskar rutiner och tycker att det är viktigt och jättebra. Jag vill också att Dion ska följa med på saker, för att njuta av det vi njuter av. Självklart ska barn vara barn, men jag gillar mer att barnen ska anpassa sig efter föräldrarnas liv än tvärtom. Jag tror att barn mår väldigt bra och utvecklas mycket av att få haka på i stället för att få stanna hemma med barnvakt.

”Jag vill känna mig fräsch och snygg och det är en stor del av mitt liv. Det har alltid varit det! Om jag går och fönar håret, vilket är en sån liten grej i ett stort liv, känner jag mig fräschare och piggare och jag tycker att det betyder mycket. Jag vill inte sitta och säga att yta är bara ytligt, man behöver inte bry sig. Jag bryr mig jättemycket!””Jag vill känna mig fräsch och snygg och det är en stor del av mitt liv. Det har alltid varit det! Om jag går och fönar håret, vilket är en sån liten grej i ett stort liv, känner jag mig fräschare och piggare och jag tycker att det betyder mycket. Jag vill inte sitta och säga att yta är bara ytligt, man behöver inte bry sig. Jag bryr mig jättemycket!””Jag vill känna mig fräsch och snygg och det är en stor del av mitt liv. Det har alltid varit det! Om jag går och fönar håret, vilket är en sån liten grej i ett stort liv, känner jag mig fräschare och piggare och jag tycker att det betyder mycket. Jag vill inte sitta och säga att yta är bara ytligt, man behöver inte bry sig. Jag bryr mig jättemycket!”
”Jag vill känna mig fräsch och snygg och det är en stor del av mitt liv. Det har alltid varit det! Om jag går och fönar håret, vilket är en sån liten grej i ett stort liv, känner jag mig fräschare och piggare och jag tycker att det betyder mycket. Jag vill inte sitta och säga att yta är bara ytligt, man behöver inte bry sig. Jag bryr mig jättemycket!” Foto: Patricia Recourt / Expressen Lifestyle

Har du alltid velat bli förälder? Manny också?
– Vi pratade om att vi ville ha familj första dagen vi träffades, och på ett år hade vi både köpt hus och hunnit bli med barn.

– Med Dion gick det superlätt och jag trodde att det var så det var. Att man bestämde sig och så blev man gravid.

Rebecca Stella om svårigheten att bli gravid andra gången

Det var på Youtube som Rebecca först öppnade upp om att hon och maken kämpade för att bli gravida med barn nummer två. I en 18 minuter lång video berättar Rebecca gråtandes att hon precis kommit hem från ett ultraljud i vecka sju där läkarna inte hittade något hjärtljud.

”Det här är så tungt för vi har försökt så länge. Jag vill berätta för att jag vet att det är så många som går igenom liknande grejer och jag vill att ni ska veta att ni inte är ensamma.”

Vi pratade om att vi ville ha familj första dagen vi träffades, och på ett år hade vi både köpt hus och hunnit bli med barn.

Vill du berätta lite mer om er gravidresa?
– Första gången jag sökte hjälp kring fertilitet var när vi försökt i fyra månader, så jag var ganska on it. Då fick jag hormonstimulerande som heter Clomid. Jag testade det några omgångar, och det funkade inte. Så då gick vi över till tre försök av insemination och därefter ett försök av IVF. Jag har hela tiden varit väldigt lugn. För mig har allt det här inneburit en ny erfarenhet - och ser man det på det sättet så blir det ganska lite press kring hela grejen, säger Rebecca och fortsätter:

– Det som har varit jobbigt är att man trycker i sig alla de här medicinerna. Jag är så tacksam över att jag har haft min man Manny. Han har lagt upp ett schema och sagt att ”Nu måste du ta den här tabletten, och nu är det dags för den här tabletten”. Jag vet inte vad jag hade gjort utan honom.

På Instagram har vi kunnat följa hur han gett dig sprutor i magen, ni har varit väldigt öppna?
– Det har bara varit så naturligt för mig att det här är en av grejerna man ska prata om, att det inte är något pinsamt eller något man behöver skämmas över, för var och varannan kvinna går igenom det här. Jag kände att så fort jag öppnade upp om det här blev det som ett community av kvinnor som antingen går igenom det, har gått igenom det eller funderar på det. Jag tycker att det är nice att vara en del av det. Det är fint.

Jag vet att det är så många som går igenom liknande grejer och jag vill att ni ska veta att ni inte är ensamma.”

– Det kändes utlämnande, men det kändes bra utlämnande.

Även sonen Dion har fått vara med från dag ett. När Rebecca började med sprutorna berättade hon att de skulle försöka sätta in ett ”frö” i hennes mage som förhoppningsvis skulle bli en bebis, ett syskon.

– Han var till och med där när jag kissade på stickan.

När Rebecca började med sprutorna berättade hon för Dion att de skulle försöka sätta in ett ”frö” i hennes mage som förhoppningsvis skulle bli en bebis, ett syskon.När Rebecca började med sprutorna berättade hon för Dion att de skulle försöka sätta in ett ”frö” i hennes mage som förhoppningsvis skulle bli en bebis, ett syskon.När Rebecca började med sprutorna berättade hon för Dion att de skulle försöka sätta in ett ”frö” i hennes mage som förhoppningsvis skulle bli en bebis, ett syskon.
När Rebecca började med sprutorna berättade hon för Dion att de skulle försöka sätta in ett ”frö” i hennes mage som förhoppningsvis skulle bli en bebis, ett syskon. Foto: Patricia Recourt / Expressen Lifestyle

Du visar mycket i dina sociala medier, till exempel din gender reveal. Är det inte speciellt att få reda på att man ska få en dotter på det sättet?
– Jag har varit offentlig i så många år, så jag tycker inte att det är jobbigt. Men jag var så chockad, alltså jag fattar fortfarande inte att det är en tjej.

Rebecca Stella förklarar att hon var helt inställd på att det skulle bli en lillebror. Inte för att det spelade roll.

– Två killar, fint och coolt att vara boy-mom! En kille och en tjej, jättekul att få uppleva och ha en av varje!

Rebecca Stellas tankar inför förlossningen: Vill föda vaginalt 

Det blev snitt med Dion, hur vill du föda den här gången?
– Just nu så känner jag att jag vill föda vaginalt, för jag känner att jag vill vara med om det. Sedan så vet man ju inte vad som händer, och jag vet också att det kan finnas risker om man gjort kejsarsnitt tidigare.

Du har aldrig tänkt att du vill åka hem till Sverige och föda?
– Nej, jag läser med skräck hur det kan gå till i Sverige ibland.

Hur valde du klinik?
– Min läkare heter Dr. Michele Hakakha. Hon är väldigt stor här. När jag nämner hennes namn för andra läkare blir alla så här ”okej, wow”. Hon är verkligen supersuperrespekterad och supergullig. Men det är någonting som vi var tvungna att göra privat för att få just henne, för hon går inte att få via någon sån här försäkring, det är meckigt med allt sånt här. Hon är connectad till Cedars Sinai, som är sjukhuset jag födde på sist och som jag kommer att föda på igen.

Rebecca var helt inställd på att det var en pojke i magen, men i slutet av sommaren kommer en lillasyster till familjen Stella Dionisopoulos.Rebecca var helt inställd på att det var en pojke i magen, men i slutet av sommaren kommer en lillasyster till familjen Stella Dionisopoulos.Rebecca var helt inställd på att det var en pojke i magen, men i slutet av sommaren kommer en lillasyster till familjen Stella Dionisopoulos.
Rebecca var helt inställd på att det var en pojke i magen, men i slutet av sommaren kommer en lillasyster till familjen Stella Dionisopoulos. Foto: Patricia Recourt / Expressen Lifestyle

Kan du inte berätta lite om Cedars Sinai, hur är det att föda där?
– I USA handlar allting om hur mycket man vill betala. Vi valde en svit på Cedars och den sviten kostade typ 50 000 kronor per natt. Men då får man två rum, två sjuksköterskor, man kan beställa room service och man kan ha gäster, så det är superhärligt. Vi bokade tre nätter, för jag gjorde ju kejsarsnitt sist och då vill man stanna lite längre. Men vi åkte faktiskt hem efter två.

Sviten på sjukhuset kostade 50 000 kronor per natt. Men då får man två rum, två sjuksköterskor, man kan beställa room service och man kan ha gäster, så det är superhärligt

Om du ser några år framåt i tiden, har du några mål?
– För en gångs skull är jag ganska nöjd. Jag har gjort så jäkla mycket i mitt liv. Nu jobbar jag med mitt beauty brand, har lite nya grejer på gång och är intresserad av att gå in i nya bolag för att hjälpa och pusha dem. Men just nu fokuserar jag bara på att vara gravid och verkligen leva i nuet. Sedan, vem vet när ungen är ute? Då kanske jag känner att nu börjar det bli myror i brallan, och så är jag i gång igen…

Rebecca Stella på omslaget av mama, juni 2023.Rebecca Stella på omslaget av mama, juni 2023.Rebecca Stella på omslaget av mama, juni 2023.
Rebecca Stella på omslaget av mama, juni 2023. Foto: Patricia Recourt / Expressen Lifestyle