Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nina Glimsell ska snart bli mamma. För mama berättar hon om den tuffa graviditeten.Nina Glimsell ska snart bli mamma. För mama berättar hon om den tuffa graviditeten.Nina Glimsell ska snart bli mamma. För mama berättar hon om den tuffa graviditeten.
Nina Glimsell ska snart bli mamma. För mama berättar hon om den tuffa graviditeten.

Realityprofilen Nina Glimsell: “Känner oro att mitt gamla liv ska försvinna”

Realityprofilen Nina Glimsell går i väntans tider. Nu är det bara veckor kvar tills det är dags och i en stor intervju för mama berättar hon om den tuffa graviditeten, ”Paradise Hotel”-tiden, hemliga kärleken – och hur hon INTE stylar bebisbulan:

– Man lägger så stor press på sig själv. Jag ser på Rihanna som är gravid samtidigt, det var ju så jag tänkte att jag ville se ut, men det går bara inte! 

Nina Glimsell, 27, har varit med i flera dokusåpor, bland annat flera säsonger av både ”Paradise Hotel” och ”Ex on the beach”. Hon blev även känd efter den stormiga relationen med Marcelo Peña – som hon träffade under inspelningarna. Nu ser dock livet helt annorlunda ut för Nina.

– Det är verkligen som att jag är en annan person, berättar hon med ett skratt för mama.

När vi pratar med henne befinner hon sig i en ”hemlig stad” och är i vecka 34. Men mer om allt det hemliga senare. 

Vi såg att din familj och dina kompisar i Göteborg precis ordnat en babyshower för dig. Så fint!
– Ja! I och med corona så har jag tänkt att jag kanske inte hinner träffa familj och vänner innan jag föder. Men så hade de planerat med min pojkvän i flera månader, typ sedan i december! Och jag hade ingen aning… Vi skulle åka och shoppa och sen så skulle vi bara hälsa på hos min syster och då var ALLA där! Det bästa var när jag såg alla, jag bara bröt ihop i gråt! 

Ninas vänner och familj har precis överraskat henne med en babyshower. Det bästa, berättar hon, var när hon såg alla. Då kunde hon inte hålla tillbaka tårarna.Ninas vänner och familj har precis överraskat henne med en babyshower. Det bästa, berättar hon, var när hon såg alla. Då kunde hon inte hålla tillbaka tårarna.Ninas vänner och familj har precis överraskat henne med en babyshower. Det bästa, berättar hon, var när hon såg alla. Då kunde hon inte hålla tillbaka tårarna.
Ninas vänner och familj har precis överraskat henne med en babyshower. Det bästa, berättar hon, var när hon såg alla. Då kunde hon inte hålla tillbaka tårarna. Foto: Privat

Nina Glimsell vet att hon kommer få en pojke, men hon har inte haft någon ”gender reveal” som annars är populärt bland andra influencers. Covid har ställt till det en hel del, förklarar hon. 

Men att få barn är inte den enda stora livsändringen som är på gång. På grund av hennes fästmans jobb har de under en period bott i en mindre stad. Hon vill inte avslöja vilken, eftersom följarna då skulle kunna lista ut vem han är, förklarar hon. 

”Det var det vi var lite chockade över”

– Alltså, han är ingen hemlig agent, men jag har känt att det har varit skönt att inte säga vilken stad vi bor i, för vi vill ha lugn och ro. 

Nina tycker att det varit tufft att inte bo hemma i Göteborg. Men nu blir det ändring på det och snart går flyttlasset tillbaka. Det mesta är redan nedpackat och de bor ”i resväskor” tills flytten blir av, berättar hon.

Vem var den första du berättade om graviditeten för? Hur berättade du?
– När jag började misstänka att jag var gravid så var jag och min kille med min familj och mamma och systrar. Då sa jag till min kille att jag misstänkte och så berättade vi för min familj… Min mamma sa direkt ”jag ser på dig att du är gravid.” Så samma dag när vi åkte hem köpte vi gravtest och det blev ett plus på stickan! Min kille blev jätteglad! Och vi var så chockade! Sedan ringde jag min familj direkt på videosamtal och berättade!

Så det blev en glad överraskning?
– Ja, både och faktiskt. Jag gick på Natural Cycles, men när vi flyttade i augusti så glömde jag ta min temp. Då sa min kille ”men strunta i att ta tempen, händer det så händer det, vi är båda redo ju”. Men det gick så väldigt snabbt, det var det vi var lite chockade över!

Nina och den fina magen.Nina och den fina magen.Nina och den fina magen.
Nina och den fina magen. Foto: Privat

När Nina förra året avslöjade att hon förlovat sig var det många av hennes följare som blev förvånade. Realityprofilen hade nämligen fram tills då hållit sin relation helt hemlig.

”I’M ENGAGED! Jag har dolt mitt kärleksliv och privatliv från er det senaste året men för två dagar sedan gick min kille ner på knä (är fortfarande i chock haha!!) och jag vill så klart inte dölja detta från er babes jag är FÖRLOVAD!!”, skrev hon en dag på Instagram och visade samtidigt upp en stor diamantring.

Därför berättar Nina Glimsell inget om fästmannen

Varför valde du att hålla relationen med din kille hemlig så länge?
– Folk tror säkert att han är känd. Men så är det verkligen inte, han är en helt vanlig människa. Han är bara inte intresserad av det sociala livet som jag lever. Och jag själv kände att jag levt väldigt offentligt – även i ett offentligt förhållande. Alla har ju alltid vetat allt om mitt privata! Så därför har vi valt att ha det så här och att hålla vår relation för oss själva. Och det har verkligen varit nyttigt. 

Jag förstår, ni vill bara ha det för er själva. Hur tänker du med bebisen sedan, ska han också vara hemlig eller kommer du visa honom i dina sociala kanaler?
– Nej, jag kommer inte vara hemlig med bebisen! Där kommer jag vara väldigt öppen och absolut visa bilder. Sedan har nog vissa åsikter om det.

Du väntade ju också länge med att berätta för dina följare att du var gravid. Hur tänkte du då?
– Dels var det för att jag mådde väldigt dåligt. Jag mådde verkligen illa, jag låg bara i soffan, duschade inte ens. Men sedan har jag blivit lite rädd för sociala medier. Man har blivit lite ärrad genom åren... 

Jag trodde att det skulle vara mysigt och härligt att vara gravid och att jag skulle vara sjukt snygg. Men det har varit tvärtom.

När du sedan valde att berätta i sociala medier, hur blev reaktionerna?
– Då fick jag verkligen bara fina reaktioner! Så då tänkte jag ”men gud, vad har jag oroat mig för?”.

Hur har du mått under graviditeten?
– Den har inte alls varit som jag trodde. Jag trodde att det skulle vara mysigt och härligt att vara gravid och att jag skulle vara sjukt snygg. Men det har bara varit tvärtom. Jag mådde väldigt illa i början och sedan har jag psykiskt inte mått så bra. Jag har inte känt mig snygg och vacker för jag har ökat väldigt mycket i vikt. Sedan har jag inte velat gå ut, för jag vet inte vad jag ska ha på mig. Så jag har liksom inte trivts. Sedan nu i slutet är det väldigt tungt. Jag har även börjat få ångest av att livet är kort.

Nina Glimsell: Jag vill att vi ska ha dejtnights

Tänker du att en del av ditt gamla liv kommer försvinna?
– Ja, det känner jag absolut oro för. Jag gillar ju till exempel det yttre, skönhet, det lite ytliga som många mammor säger att man inte hinner med när man får barn. Så det skrämmer mig faktiskt mycket. Jag vill kunna gör mig fin.

Vad i ditt liv kommer du absolut inte ge upp bara för att du blivit mamma?
– Jag har systrar som har barn sedan flera år tillbaka och de är väldigt måna om att fixa sig och ta hand om sig samtidigt som de är jättebra mammor. Den här skammen, att ”gud nej du kommer inte ha tid, det där kan du bara glömma för du kommer bli sliten”, den bilden är inte rättvis, för man väljer nog själv hur livet kommer att vara. Jag kommer inte heller ge upp relationen till min partner – jag vill att vi ska dejtnights.

Dejtnights med sin hemliga pojkvän är något Nina Glimsell hoppas kunna fortsätta med även när barnet har kommit.Dejtnights med sin hemliga pojkvän är något Nina Glimsell hoppas kunna fortsätta med även när barnet har kommit.Dejtnights med sin hemliga pojkvän är något Nina Glimsell hoppas kunna fortsätta med även när barnet har kommit.
Dejtnights med sin hemliga pojkvän är något Nina Glimsell hoppas kunna fortsätta med även när barnet har kommit. Foto: @paulinatorbjornsen

Du blev ju känd när du var med i ”Paradise Hotel” och ”Ex on the Beach”. Vad har de programmen betytt för dig och vad tänker du om det nu?
– Jag ju verkligen tacksam för att jag var med, för jag har ju lärt mig så mycket. Jag var väldigt osäker när vi spelade in, speciellt ”Paradise Hotel”, och det gick ju ut över andra tjejer. Men jag lärde mig mycket om min osäkerhet. Jag ändrade mitt beteende och mitt tankesätt. Samtidigt är det ju jobbigt att alla andra fick se de här jobbiga sidorna jag haft.

Han bryr sig mer än jag trodde en kille kunde göra. Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva det.

Hur ser du nu på att leva så offentligt som du gör?
– Ja, nu har det blivit en del av mig. Jag vill fortfarande ha det så, men jag känner verkligen när jag jämför mina offentliga relationer jag hade innan och det jag har i dag, så är det så himla mycket mer hälsosamt nu. Mindre stressigt, mindre press, mindre ångest och det är inte osäkerheter i relationen. Men jag har inga problem med att själv vara offentlig, säger Nina med ett skratt.

Du vill ju inte berätta vem din partner är. Men kan du berätta om hur du tror att han kommer vara som pappa?
– Han är väldigt lugn och stabil och jag är den hysteriska, om du förstår. Han kommer verkligen bli en bra pappa. Han är väldigt mån om hur jag mår och hur folk omkring honom mår. Han tar sig verkligen tiden – bara under min graviditet så har han brytt sig mer än någon någonsin gjort, mer än vad jag föreställde mig att en kille kunde göra. Det är verkligen jättefint. Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva det.

Kan du ge något exempel på något fint som han gjort för dig?
– Jag får inte lyfta eller göra vissa saker, utan ska bara ligga och mysa, sova och chilla. Han är väldigt noga vad jag får äta och inte äta. Många andra killar kanske bara låter tjejen kolla upp det där själv. Men han har varit väldigt noga med att ha koll och läsa på och han är väldigt intresserad av att följa med till barnmorskan. Och han frågar mycket, typ ”Rör han sig i magen? Känner du rörelser?”.

Han låter som en drömkille! Har han kunnat få följa med till barnmorskan trots covid?
– Ja, det har varit skönt, i den här staden får faktiskt killen vara med. Men jag tror inte han hade fått det i Göteborg. Jag har ju också hört skräckhistorier om förlossningen, att killen inte fått vara med och det har känts jobbigt.

Hur tänker du inför förlossningen nu då? Har du tankar kring hur du vill föda?
– Ja, i början var jag jätteinne på planerat snitt för jag var så rädd för att föda vaginalt. Jag kunde inte föreställa mig, det fanns inget som ens kunde få mig att tänka ”kanske”.

Hur har du bearbetat den rädslan? Har du fått hjälp?
– I början fick jag inte så bra hjälp, men sen bytte jag barnmorska och fick bättre stöd. Så nu känner jag bara att jag låter det bli som det blir.

Har du haft några cravings?
– Ja, gud! Jättekonstiga. Det vanliga har ju varit godis och kladdkaka som väl inte är så konstigt. Men jag hade en period där jag älskade potatis, senapssill och kokt ägg! 

Jag har haft cravings efter potatis, senapssill och kokt ägg

Midsommarmat liksom, det låter ju hur gott som helst!
– Ja, sååå gott. Det ville jag äta hela tiden, så min kille blev ju så trött på det. 

Nina vill gärna vara kompis med sitt barn, någon som han kan prata med allt om.Nina vill gärna vara kompis med sitt barn, någon som han kan prata med allt om.Nina vill gärna vara kompis med sitt barn, någon som han kan prata med allt om.
Nina vill gärna vara kompis med sitt barn, någon som han kan prata med allt om. Foto: Privat

Hur går tankarna nu när du snart är mamma? Hur vill du vara?
– Ja, det är svårt, det blir nog aldrig som man tänker sig. Men jag vill vara en väldig trygghet för mitt barn. Det är det viktigaste, för det hade jag inte när jag växte upp. Sedan vill jag samtidigt vara kompis med mitt barn. När han växer upp så vill jag att han ska kunna vända sig till mig och prata om problem och tjejer eller killar vad man nu gillar. 

Nina Glimsell har haft en tuff barndom, berättar hon. Familjen levde med skyddad identitet på grund av hennes pappa. Fortfarande är mamman det första hon tänker på när hon vaknar varje morgon.

– Jag undrar alltid vad hon gör och jag kan oroa mig för om hon åker till jobbet när det är kallt eller så. Jag vet inte varför, men så har jag känt hela mitt liv. I dag mår hon jättebra och vi har en bra relation, men barndomen var väldigt otrygg. 

Mycket kommentarer och konstiga råd

Vilken kommentar kring graviditeten är du mest trött på att höra?
– Jag har varit väldigt öppen med att jag kanske bara vill ha ett barn, för att jag tyckt graviditeten varit jobbig. Men då har jag fått väldigt mycket kommentarer om att ”gud, ditt barn kommer vara så ensamt”, ”du måste ge det ett syskon”. Det tycker jag är konstigt, för jag skaffar inte barn för att det ska få ett syskon. Jag som mamma måste ju kunna orka och vilja det. 

Jag skaffar inte barn för att det ska få ett syskon

Har du fått konstiga råd också?
– Ja, mycket. Men sedan skriver många att ”detta är det bästa”, det gillar jag inte. För det är så olika för alla. Jag frågade till exempel om råd om spjälsängar. Då var det många som skrev ”du kommer aldrig använda det, mitt barn sover i sängen med mig”. Men det är väl också olika för alla?

Vem vinner namndebatten, du eller din kille?
– Vi är väldigt lika och båda lika envisa. Men vi har kommit fram till ett namn som vi inte avslöjat än och vi är väldigt enade. Fast jag hade egentligen ett namn som jag ville ha och det var ”Ocean”. Men min kille tycker att det är ett flicknamn, så det blir inte det...

Du sa att du inte känt dig så fin som gravid, men på alla bilder du läggar upp ser du ju ut att super-gravidglow?
– Alltså, jag har INTE fått gravidglow. Inte finare hår eller hy, alltså inget! Allt är bara sämre. Sedan har jag ju sminkat mig många dagar och så tar man en bild och får fina kommentarer… Men nej. Sedan så ser man ju så många tjejer som bara har en jätteliten kula och ingenting annat har förändrats, och själv har man skitstora armar och får inte ens på sig sina vanliga skor…

Nina klär sig helst i stora tröjor och tajts nu i slutet av graviditeten.Nina klär sig helst i stora tröjor och tajts nu i slutet av graviditeten.Nina klär sig helst i stora tröjor och tajts nu i slutet av graviditeten.
Nina klär sig helst i stora tröjor och tajts nu i slutet av graviditeten. Foto: Privat
Sedan så ser man ju så många tjejer som bara har en jätteliten kula och ingenting annat har förändrats, och själv har man skitstora armar och får inte ens på sig sina vanliga skor…

Stor igenkänning på det! Hur stylar du bebisbulan för att känna dig fin trots allt?
– Det mest bekväma och fina är ett par svarta gravidtajts och typ en oversizetröja. Jag har verkligen försökt att styla, men det går inte. Jag får typ inte plats i något och det ser inte bra ut. Man lägger så stor press på sig själv. Jag ser på Rihanna som är gravid nu, och innan jag själv blev gravid var det så jag tänkte att jag ville se ut, men det går bara inte! 

Till sist, vad är det första du ska äta och dricka när bebisen tittat ut?
– Det kommer vara en jättejättestor charkbricka med tryffelbrieost och salami, och allt sådant där, och sedan vill jag ha en iskall energidryck! En jättekall!

Nina Glimsell

Ålder: 27

Gör: Influencer som varit med i ”Paradise Hotel” och ”Ex och the beach”. Vloggar i ”Vecka för vecka”

Familj: Hemlig pojkvän.

Gravidvecka vid intervjun: 34

BF: I april.

LÄS OCKSÅ: Unga föräldrar-Alice: ”Min förlossning är det tuffaste jag varit med om”

LÄS OCKSÅ: Influencern Josefin Dahlberg: ”Jag kanske föder hemma eller i bilen”