1 AV 2
Nybliven trebarnsmamma! Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har fått sitt tredje barn.
Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset.se
2 AV 2

Triss i pojkar! Prinsessan Sofia har blivit trebarnsmamma

Prins Gabriel och prins Alexander har fått en lillebror. Fredag den 26 mars föddes prinsessan Sofias och prins Carl Philips tredje barn.

Triss i pojkar för prinsparet Carl Philip och Sofia. Fredagen den 26 mars, 2021, klockan 11:19 föddes parets tredje barn. En liten pojke på 3220 gram och 49 centimeter lång, pappa prinsen var med vid förlossningen uppger Hovet.

”Vi är så glada och tacksamma för att få välkomna vår tredje son till familjen. Den här dagen har både vi och hans två storebröder längtat efter. Nu ser vi fram emot att få lära känna vår nya familjemedlem”, säger prins Carl Philip i ett pressmeddelande.

Prins Julian Herbert Folke, hertig av Halland, fotograferad den 28 mars 2021 av sin far, prins Carl Philip. Foto: H.K.H. Prins Carl Philip

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar för Expressen att prinsparet åkte in tidigt på morgonen till Danderyds sjukhus. 

– Alla har gått bra. Mor och son mår bra och hela familjen är väldigt glada, säger hon. 

Två små prinsar har blivit storebrorsor

Den nya lilla prinsen nyper därmed plats sju i successionsordningen, efter sina storebröder, prins Alexander och prins Gabriel, och puttar ner faster prinsessan Madeleine ett steg från tronen.

Prins Alexander fyller fem år den 19 april. Foto: Josefine Persson / Kungl. Hovstaterna

Det blev en liten prins Julian, hertig av Halland

Namnen som svenska folket trodde på låg till viss del nära vad som valdes ut av mor och far. I alla fall gällande ett mellan namn.

William

Gustaf 

Folke 

Johan 

August 

Eugene

Ludvig 

Lucas

Carl 

Oliver 

Hugo 

Walter

Magnus 

Wilhelm 

Ulrik 

Fredrik

Vincent 

Sebastian 

Sigvard 

Liam 

Björn 

Alf 

Vid den traditionsenliga konseljen förkunna kung Carl Gustaf att den nya prinsen fått namnen Julian Herbert Folke, samt blivit tilldelad Halland som sitt hertigdöme.

Prins Gabriel, 3, är inte längre lillebror! Foto: Foto: H.K.H. Prinsessan Sofia / Foto: H.K.H. Prinsessan Sofia

Det var vid den traditionella julhälsningen inför julen 2020 som prinsparet gick ut med den glada nyheten att de väntade barn nummer tre till våren. Och plötsligt händer det – triss i pojkar!