Foto: Getty images

Prinsessan Madeleine: Tre barn på fyra år – och kanske fler i framtiden?

Prinsessan Madeleine har alltid längtat efter en stor familj, och med hennes och maken Chris O'Neills tripp-trapp-trull-barnaskara uppfyller hon sin dröm. Och det viktigaste av allt  för Madeleine är att vara en närvarande mamma för Leonore, 4, Nicolas, 2,5, och nykläckta Adrienne – något hon själv saknade under sin uppväxt. 

Konsten att le och läxa upp samtidigt är något nästan bara mammor behärskar. Ni vet, att väsa ut tillsägelser och mutor åt bångstyriga barn samtidigt som den nöjt leende masken sitter kvar. Addera höga klackar, ljusa plagg i ömtåliga material och makeup som tagit en evighet att lägga. Och så småttingarnas enda mål att göra precis raka motsatsen till det mamma säger.

Prinsessan Madeleine, 35, är mästare på just det. Att på tillställning efter tillställning inför hundratals människor och pressuppbåd från halva världen visa upp bilden av en lugn och härlig mamma, samtidigt som hon håller barnen på plats under, för en fyraåring, evighetslånga och tråkiga ceremonier.

– Leonore har väldigt mycket energi så hon behöver aktiveras för att vara stimulerad, har Madeleine tidigare sagt till tidningen People.

Hur mådde prinsessan Madeleine efter förlossningen?

På fyra år har Madeleine fött tre barn. Som maken Christopher O'Neill, 43, sagt i en stor intervju i magasinet King, som svar på frågan om Madeleines fritidsintressen:

– Hon brukade älska att åka skidor, men det har inte blivit så mycket av med det de senaste fyra-fem åren med tanke på att hon i princip varit gravid hela den tiden.

Även en prinsessa måste ha en ängels tålamod, här på syster Victorias 40-årskalas. Foto: IBL

Fredagen den 9 mars i år föddes parets tredje barn, prinsessan Adrienne. Exakt hur Madeleine kände efter tredje förlossningen har vi egentligen ingen aning om. Babyblues? Lycka? Hur födde hon, i vilken position? Vad skrek hon? Slet hon i lustgasen, svor hon åt Chris? Det får vi nog aldrig veta. För även om kungahuset öppnar upp mer och mer, så är många detaljer fortfarande lämnade åt det privata.

Madeleine har flera gånger beskrivits som nonchalant och svår att nå. Själv säger hon att det beror på blyghet.

– Jag är så påpassad, måste tänka på vartenda ord jag säger. Jag tycker att det har varit svårt, har hon tidigare sagt i en intervju i tidningen Elle.

Prinsessan Leonore och prins Nicolas pussar på nytillskottet prinsessan Adrienne. Foto: @princess_madeleine_of_sweden

I samma intervju beskrev hon äktenskapet med Chris som en trygghet.

– Nu är det vi två. Det är Chris och jag mot hela världen på något sätt.

Prinsessan Madeleine läste gravidbok

De senaste åren har fokus legat på livet som mamma. Lite drygt åtta månader efter Madeleines och Chris riktiga prinsessbröllop i Slottskyrkan den 8 juni 2013 föddes prinsessan Leonore, som nu hunnit bli 4. Att bli gravid hände "lite snabbt och plötsligt".

– Men hellre det än att man går och planerar och längtar och så kanske ingenting händer, sa hon till tidningen Elle samma år.

Hon berättade också att hon läste den så kallade gravidbibeln "What to expect when you’re expecting" av Heidi Murkoff.

– Jag har alltid varit intresserad av biologi och tycker att det är fascinerande att läsa om hur kroppen fungerar och allt som sker inom en när man är gravid. Jag går in och läser vecka för vecka vad som händer under graviditeten. Och förstår varför jag plötsligt är väldigt sugen på ost som jag aldrig äter särskilt mycket av annars.

Prinsessan Madeleine vill ge barnen full uppmärksamhet

Och paret utesluter inte att det blir ännu ett barn i familjen. Chris har tidigare sagt till Expressen att de kan tänka sig fyra barn.

– Både jag och Madeleine älskar att ha en stor familj.

Här ligger Leonores pseudo­tvilling Nicolas på jäsning (pseudotvillingar = syskon som föds med mindre än 1,5 års mellanrum). Foto: Getty images

Upplever en prinsessa någonsin vabbträsk och ångestlämningar på förskolan, precis som vi andra? Säkert, men det är inget de skyltar med. Vad Madeleine dock flera gånger poängterat är att det är väldigt viktigt för henne att vara en närvarande mamma, någon hon själv saknade när hon växte upp.

– Mina föräldrar var borta mycket när jag var barn. Därför känner jag att jag vill ge mina barn full uppmärksamhet, för jag saknade det när jag var barn, sa hon när hon och Chris medverkade i SVT:s "Skavlan" 2015.

Detta är ett utdrag ur artikeln i mama nr 4 som finns i butik den 10 april. Haffa ett nummer och läs om kungabarnens förskola och Madeleines syn på delat föräldraskap och sin roll som "en vanlig mamma"!

Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se