Lillasyster är här - nu berättar Penny Parnevik om förlossningen. Foto: Privat/Instagram@pennyparnevik

Penny Parneviks snabba förlossning: ”Vattnet går – tre minuter senare är hon ute”

När sonen Atticus föddes i USA 2019 blev Penny Parnevik igångsatt i vecka 39 och tog epidural. Den här gången hanns ingen ryggbedövning med. I podden ”Pillowtalk med Peg och Penny” berättar Penny om förlossningen med Pebble.

Det har gått en dryg vecka sedan lilla Pebble kom till världen. I podden ”Pillowtalk med Peg och Penny” som influencern Penny Parnevik har med sin syster berättar hon nu om förlossningen med sitt andra barn.

Penny beskriver hur värkarna gick från noll till hundra när det väl startade – och när hon och fästmannen Douglas Murray kom in till förlossningen gjorde det riktigt ont.

– Jag beställde en epidural direkt för jag visste att jag skulle vilja ha det, det gjorde jätteont och det (värkarna, reds. anmn.) kom varje minut.

https://www.instagram.com/p/CMJ9SkHnvuN/?hidecaption=true

”Vi hinner inte epidural”

I väntan på epiduralen testade hon lustgasen. Och när barnmorskan hade undersökt henne visade det sig att hon redan var öppen sex centimeter. En kvart senare blir Penny undersökt igen.

– Hon sa 'Hörrni, ni kommer bli föräldrar om några minuter så vi hinner inte epidural, vill du att vi lägger en bedövningskräm?'. När hon sa det blev jag så sjukt taggad. 

Sen går allt snabbt. 

– Jag hör ett ”splash” när vattnet går. Tre minuter senare är hon ute. Min kropp visste exakt hur den skulle göra för att trycka ut henne. Så coolt, säger Penny Parnevik och jämför med sin första förlossning när hon inte kände några krystvärkar.
– Det är det mest djuriska jag har gjort. Jag tryckte ut henne, tog emot henne - och det kändes supernaturligt och bra. 

I podden frågar systern Peg om hon hade önskat att hon hunnit få ryggbedövning även denna gång.

– Jag älskade att jag hade epidural första gången och jag tyckte det var skitcoolt att jag inte hade det andra gången. Men hade du frågat mig i stunden så var det inte värt att föda utan, nej. Det gjorde så ont. 

Du kanske också vill läsa om Pennys förlossning med Atticus: ”Det var mest läskigt och sjukt, nästan djuriskt”