Nyblivna tvåbarnsmamman Penny Parnevik med Atticus och Pebble. Foto: Privat

Penny Parnevik om tvåbarnslivet: "Det är upp och ner"

Atticus, 1,5 år, har fått en lillasyster: Pebble Mia Suzanne Murray! För mama berättar Penny Parnevik, 24, om pangförlossningen, namnvalet och livet med två barn under två.

Stort grattis till bebis, Penny! Hur mår du just nu?
– Tack! Jag mår väldigt blandat. För det mesta har jag varit så galet lycklig. Men jag känner att bebisbubblan sakta men säkert håller på att spricka och jag vet inte om jag är redo för det. Just idag skiner solen, jag dricker en kaffe och jag mår bra. Men jag måste erkänna att det är väldigt upp och ner. 

Dagarna i bebisbubblan är upp och ner. Foto: Privat

Hur har första tiden varit?
– Första tiden hemma har för det mesta varit supermysig. Jag har lyssnat på min kropp, på Pebbles behov och älskat att vår familj vuxit. Men det är såklart tufft att ha två kiddos under två år hemma... Framförallt att jag och Douglas har noll tid för varandra. 

Hur skilde sig den här förlossningen mot din förra?
– Förlossningen var supersnabb, intensiv, och ”naturlig”. Den var helt annorlunda mot min första! Förlossningen med Pebble kändes mer powerful och intensiv, medan förra kändes lugn och stabil men med mindre wow-känsla.

”Det kändes som en självklarhet att hon skulle heta Pebble”. Foto: Privat

Häftigt! Du hade varit tydlig med att du ville ha epidural, men var sex centimeter öppen när du kom in och öppnade dig snabbt till tio centimeter. Hur kändes det när du insåg att epiduralen inte skulle hinnas med?
– Jag blev superrädd men med hjälp av barnmorskan kände jag en enorm styrka. ”We got this” kändes det verkligen som. Jag tog emot henne själv! Jag trodde inte jag skulle vilja det och var tydlig med det innan, men när dom frågade så kändes det helt enkelt superbra. 

Vem var den första som fick veta att fina Pebble var här?
– Oj, jag tror min mamma och pappa eller Douglas föräldrar, vi pratade via Facetime med båda med jag minns inte i vilken ordning. Alla grät i alla fall som typiska stolta grandparents, haha!

En nybliven storebror och en nykläckt lillasyster. Foto: Privat

Ni hade inte tagit reda på könet innan. Hade du på känn att det var en tjej?
– Jag kände 100 procent att det skulle bli en tjej så när hon kom ut sa jag direkt utan att tveka ”Det är en tjej, visst?”.

Hur blev mötet mellan syskonen?
– Vi var så nervösa innan, men det kunde inte ha blivit mer perfekt. Atticus är än så länge enbart kärleksfull och mysig med sin lillasyster.

Åh, vad mysigt! Hur är livet med två barn under två år?
– Det är lite overwhelming. Ibland vill jag bara gråta och ibland känns det så kul att jag bara vill le. Det bästa är att jag vet att de kommer vara nära vänner om bara några år. Det försöker jag ha med mig mitt i allt kaos.

Penny och Douglas rattar tvåbarnslivet med allt vad det innebär. Foto: Privat

Du har skrivit en dagbok till Pebble. Hur lyder första meningen?
– Jag har faktiskt skrivit dagbok till båda mina barn. Atticus har en och nu Pebble. Första meningen i Pebbles är ”Hi Pebble, welcome to earth.”

Vad fint! Du måste berätta om det underbara namnvalet! Pebble!
– Så svårt att säga på svenska har vi insett, haha. Hon är döpt efter Pebble Beach (Golf Links, känd golfbana reds. anm.) i Kalifornien. Där har min pappa alltid spelat golftävlingar och min syster Philippas mellannamn är Pebble. Sen har jag och Douglas en superstark relation till Pebble Beach eftersom vi bodde så nära när vi bodde tillsammans i Kalifornien. Så namnet är efter Philippa, golf, och att vi älskar Pebble Beach! Det kändes som en självklarhet att hon skulle heta Pebble. 

Slutligen… Är du team FÖR kasslertrosor eller team EMOT kasslertrosor?
– Haha, 10000 procent FÖR. Hur skönt som helst ju! 

Fakta: Penny Parnevik

Ålder: 24.

Familj: Gift med Douglas Murray, 41, sonen Atticus 1,5 år och dottern Pebble född 27 februari. 

Gör: Influencer @pennyyparnevik och har podden ”Pillowtalk med Peg och Penny”.

Bor: Stockholm.