Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Caroline Kejbert är ny bloggare hos mama! Här tillsammans med döttrarna Wilda och Molly.
Caroline Kejbert är ny bloggare hos mama! Här tillsammans med döttrarna Wilda och Molly.
Caroline Kejbert är ny bloggare hos mama! Här tillsammans med döttrarna Wilda och Molly.
1 AV 2
Hundratusentals följer sömnexperten på sociala medier
2 AV 2
Caroline Kejbert är ny bloggare hos mama! Här tillsammans med döttrarna Wilda och Molly.
Foto: Caroline Kejbert / Privat

Mamas nya profil Caroline Kejbert: ”Jag avskyr momshaming”

Många känner igen henne från programmet ”Bonde söker fru” där hon hittade kärleken Joacim. Tillsammans har de döttrarna Wilda och Molly. Och från och med i dag börjar Caroline Kejbert blogga hos oss på mama – hurra! 

HÄR HITTAR DU CAROLINE KEJBERTS BLOGG

Varmt välkommen till mama, Caroline! För de som inte känner till dig – vem är du?
Jag heter Caroline Kejbert och bor med min familj på en gård utanför Örsundsbro. Många kan nog känna igen mig från ”Bonde söker fru” där jag fann min Joacim sommaren 2017. Vi spelade även in två säsonger av vår egna tv4Play-serie ”Bondeparet” där man kunde följa vår renoveringsresa av gården vi bor på i dag, Tuna gård. 

Caroline Kejbert

Ålder: 33 år 

Familj: Sambo Joacim och döttrarna Wilda och Molly. 

Gör: Jag äger och driver min egna butik Kejbert Concept.

Bor: I Örsundsbro. 

Aktuell: Som ny bloggare och profil hos Mama.

Berätta lite om din bakgrund och familj!
Kort efter inspelningen av ”Bonde söker fru” så flyttade jag hem till Joacim. Det gick väldigt snabbt allting, och det kändes så rätt för oss båda. Sen började vi spela in ”Bondeparet”. Det var en tuff inspelning som satte kärleken på prov direkt. Vi renoverade Tuna gård, parallellt med att vi hade våra andra jobb. Joacim är spannmålsbonde och jag jobbade under den här tiden inom IT. Under inspelningen blev jag gravid, säger Caroline och fortsätter: 

Caroline Kejbert och Joacim Rickling fann varandra i ”Bonde söker fru”, och bor nu på Tuna gård. Foto: Privat/Caroline Kejbert

– När vår första dotter Wilda föddes i januari 2019 så började jag fundera över vad jag ville göra med mitt liv. Jag har studerat till civilingenjör och i princip vigt mitt liv åt tekniska studier, men nu började jag känna längtan till ett av mina stora intressen: mode och kläder. Jag har alltid jobbat med kläder vid sidan av studierna och även assisterat inom styling. Jag bestämde mig i februari 2020 för att säga upp mig från mitt jobb och att vi skulle renovera vårt bilgarage till butik. Ett halvår senare slog vi upp dörrarna till min butik Kejbert Concept hemma på Tuna gård, och öppnade senare en webbshop. För ett år sedan flyttade butiken in tillsammans med min svärmors inredningsbutik i en ny byggnad på granngården Staby säteri där vi håller till i dag.

Så det är fullt upp med andra ord?
– Jag pusslar i dag ihop min vardag med både jobb och fritid med barnen. Det är en stor prövning, att vara både nybliven tvåbarnsmamma och egenföretagare, men jag älskar vår fartfyllda vardag. Hela familjen älskar att vara ute i skog och natur, så fort vi får lite tid tillsammans försöker vi ge oss ut i naturen med picknickkorgen. Just nu är Joacim mitt i vårbruket. Då blir det oftast middag och fika i fält med hela familjen. 

https://www.instagram.com/p/CsO46QUM7OQ/?hl=sv

Caroline Kejbert börjar blogga hos mama

Vad kommer vi få läsa om i din blogg?
I min blogg kommer man kunna läsa om allt som händer i mitt liv! Jag kommer givetvis dela med mig av min vardag med barnen och Joacim, trädgård, inredning, träning, renovering, mat, lantbruk och traktorer. Men även mitt jobb så klart; allt som rör butiken såsom inköp, event och modetips. Det kommer kunna bli en salig mix av allt möjligt kan man säga, precis så som min vardag faktiskt är. Högt och lågt!

”Som mamma vet du absolut bäst vad ditt barn behöver eller vill”

Finns det några mammafrågor du brinner extra mycket för?
– Jag avskyr momshaming! Det är något jag verkligen inte förstår. Att kvinnor ska läxa upp varandra. Som mamma vet du absolut bäst vad ditt barn behöver eller vill. Om jag får kommentarer skickat till mig angående min roll som mamma – det är de få gångerna det kan brista för mig och jag kan bli riktigt förbannad. Och det är inte ofta jag blir det, haha… 

Caroline med Molly och Joacim med Wilda. Foto: Privat

Hur är du som förälder?
– Jag är nog en ganska avslappnad förälder men tycker samtidigt att det är viktigt med rutiner. Jag lär mig något nytt varje dag och våra flickor ändrar sig så klart och kommer in i olika faser som man måste lära sig att navigera i. Jag har ett bra tålamod och försöker alltid att behålla lugnet, det tror jag är min största styrka. Sen har jag och Jocke gemensamt att vi båda är lekfulla och glada som föräldrar. 

Trots dessa småbarnsår med lite sömn så har vi liksom lyckats behålla gnistan

Har din och Joacims relation förändrats sedan ni fick barn?
– Nej det tycker jag inte. Vi sa redan när vi väntade Wilda att våra barn kommer få hänga med på allt som vi vill göra, och så har de fått bli. De ska inte ses som en begränsning. Min och Joacims kärlek skulle jag säga blir bara starkare hela tiden. Det kan nog sticka folk i ögonen när vi säger det, men trots dessa småbarnsår med lite sömn så har vi liksom lyckats behålla gnistan. Vi är väldigt duktiga på att kommunicera och prata om vad man känner. Det tror jag är nyckeln till det mesta i en relation. Men självklart har vi tuffa dagar där allt bara känns kaos, men vi tar oss ur det och lär oss av det.  

https://www.instagram.com/p/CrESXFKsNt_/

Caroline Kejbert: Barnen har lärt mig att sluta stressa

Vad har du lärt dig från dina barn?
– Att sluta stressa. Jag inser att barn vet ju inte vad stressa betyder, och det är ju så härligt! Jag försöker ofta tänka på hur de ser på vår vardag när min dag känns tung och jobbet ligger latent och stressar mig. Då kan jag behöva landa och tänka ”måste jag svara på det där mailet just nu? Eller kan det vänta till kvällen när barnen somnat?”

Vilket är ditt bästa mama-hack?
– Relaterat till frågan innan så blir dagen så mycket bättre om du avsätter 20 minuter för ”klä på dig processen” innan man ska iväg, haha. Avsätt tid i schemat för ”påklädning”, annars blir det bara superstressigt när det är fel strumpor framtagna eller fel jacka. 

Vad ser du mest fram emot i sommar?
– Tiden med familjen! Det ska bli så mysigt att åka till mina föräldrars stuga på Öland, bada och äta gott. Jag ser fram emot en lugn sommar med knappt något inplanerat alls där vi kan ta dagarna som de kommer. 

Här hittar du Caroline Kejberts blogg  

LÄS ÄVEN:
Här är bönderna och brevskrivarna som fått barn ihop efter ”Bonde söker fru”