Nellie Berntsson och fästmannen Olav väntar sitt första barn efter nyår. Foto: TT/Youtube

Nellie Berntssons tankar inför förlossningen: ”Det är min största rädsla”

Influencern och ryttaren Nellie Berntsson, 21, väntar en son i januari. I en ny vlogg i kanalen ”Gravid vecka för vecka” svarar hon på frågor om graviditeten och förlossningen: ”Jag vill jättegärna köra vaginalt nu första gången, om jag kan”.

Nellie Berntsson gick ut med graviditeten i juli i år. Hon har tidigare berättat att hon och fästmannen Olav inte hade planerat för en bebis, men att de hade inställningen ”händer det, så händer det”. 

I en Youtube-video i vecka 25 svarar Nellie och Olav på följarnas vanligaste frågor och berättar om reaktionen när de plussade i vecka sex: 

– Jag blev väldigt chockad, lite nervös... Det var ju inte planerat där och då, man hade väl förberett sig lite men jag tror ingen kan föreställa sig... När det väl händer är det inte så att man är förberedd. Du stod ju typ utanför och så visade jag dig. Man blir inte ledsen eller glad eller arg utan bara ”Oj, nu har vi lite att tänka på framöver”. Vi hade inte försökt heller utan det blev som det blev. Det är vi ju glada för i dag, säger Nellie.

Nellie och Olav berättar om graviditeten och förlossningen i ”Gravid vecka för vecka” på Youtube.

Gravida Nellie Berntsson om graviditeten och förlossningen

Hon berättar också att hon mått ”oförskämt bra” under graviditeten och att det jobbigaste varit att hon inte har kunnat rida som vanligt:

– Jag vill gärna rida och tävla och det hade man väl kanske kunnat göra, men jag känner lite att det är mitt ansvar att inte göra det kanske, nu när man bär på... När det är en till i mig. Annars har jag mått väldigt bra. Jag har ju liksom inte mått illa eller haft migrän eller sådana saker. Jag har ju inget att klaga över. 

I Youtube-videon svarar paret på följarnas frågor, och Nellie fortsätter med frågan ”Finns det något du är rädd för kring förlossningen?”

– Ja. Jag är väl mest rädd för att hela systemet ska gå sönder. Att jag ska spricka mycket, det är min största rädsla. Och jag har väldigt svårt att lita på människor. Jag är rädd att jag kommer köra på det jag känner själv och inte lyssna på de i rummet. 

Hon säger också att det inte riktigt går att förbereda sig inför en förlossning utan att ”det blir ju som det blir och går som det går”.

– Men för mig som kvinna och tjej är det min rädsla, att det ska gå lite för mycket sönder där nere, faktiskt. 

Nellie Berntsson

Ålder: 21.

Bor: Hästgård utanför Lund.

Familj: Fästmannen Olav Aklestad.

Gör: Influencer och ryttare, driver tillsammans med Olav ett företag där de sysslar med tävlings- och försäljningshästar. 

Instagram: @gonzanellie

BF: Januari 2022.