Nu har Nellie Berntsson blivit mamma till en liten pojke. Foto: Eero Hannukainen / IBL

Nellie Berntssons mammalycka – det ska barnet heta

Influencern och ryttaren Nellie Berntsson, 21, har fått barn tillsammans med Olav Aklestad. På Instagram berättar hon om den stora lyckan och den lille sonens namn: Valentin Berntsson Aklestad.
Thérèse Bilby

Nellie Berntsson är bloggare och hoppryttare som slog igenom i ”Ponnyakuten” i SVT. På fredagsmorgon la hon ut en första bild på hennes och pojkvännen Olav Aklestads gemensamma barn med bildtexten: ”Vi klarade det älskling”.

Men det blev en tuff start på förlossningen då både Nellie Berntsson och pojkvännen Olav Aklestad testades positivt för covid-19. 

”Min förlossning börjar med mardröm. Båda testade positivt för covid-19. Inga symptom någon av oss. Helt förkrossad Olav får inte vara med när jag föder”, skrev Nellie Berntsson på Instagram story under onsdagen.

Nellie Berntsson blev igångsatt den 4 januari, då tillväxtultraljudet visade att barnet låg över kurvan. Redan innan varnades hon av förlossningsläkaren att en igångsättning kan vara påfrestande, berättade hon i sin vlogg på Youtube ”IGÅNGSÄTTNINGEN HAR BÖRJAT! - Nellie Berntsson vecka 39”.

– Det är på grund av att det inte ska vara för stor bebis för mig att trycka ut helt enkelt, berättade hon.

 

 

Men det blev inte lätt. Nellie Berntssons mamma fick då rycka in som stöd i stället för Olav Aklestad. Och efter covid-beskedet kämpade Nellie i flera timmar med att föda vaginalt innan det slutade med ett kejsarsnitt. Till Expressen sa hon efteråt:

”Jag är väldigt glad och lycklig nu. Men hade en väldigt traumatiserad förlossning som slutade i kejsarsnitt. Mår bra efter omständigheterna men är väldigt trött, men lycklig”.

Nellie Berntsson avslöjar namnet på barnet

Så på söndagen avslöjade Berntsson namnet på den nyfödde sonen.

Valentin Berntsson Aklestad ❤️” skrev hon tillsammans med bild på den lille sonen.

Hon möttes genast av många grattis och lycka till-önskningar. Ryttarkollegan Lisen Bratt Fredricson kommenterade: ”Vilken perfekt kille💙 ”.

Jobbigast: Att inte kunnat rida som vanligt

Nellie Berntsson gick ut med graviditeten i juli i år. Hon har tidigare berättat att hon och fästmannen Olav inte hade planerat för en bebis, men att de hade inställningen ”händer det, så händer det”. 

I en Youtube-video i vecka 25 svarade Nellie och Olav på följarnas vanligaste frågor och berättade om reaktionen när de plussade i vecka sex: 

– Jag blev väldigt chockad, lite nervös... Det var ju inte planerat där och då, man hade väl förberett sig lite men jag tror ingen kan föreställa sig... När det väl händer är det inte så att man är förberedd.

Hon berättade då också att hon mått ”oförskämt bra” under graviditeten och att det jobbigaste varit att hon inte har kunnat rida som vanligt.

Vi på mama önskar Nellie Bernstsson stort grattis till nya sonen!

LÄS MER: Nellie Berntssons tankar inför förlossningen: ”Det är min största rädsla” 

LÄS MER: Jennifer Åkerman har blivit mamma – det ska barnet heta 

Ur arkivet: Influencern Nellie Berntsson var mycket ensam som barn