Tv-personligheten Nadia Dagelin väntar sitt första barn med artisten Staffan ”Bosson” Olsson. Foto: Privat

Nadia Dagelin: ”Jag gjorde graviditetstestet på en tågtoalett”

Veckans preggo är tv-profilen Nadia Dagelin, som väntar sitt första barn med Staffan ”Bosson” Olsson. Vad är hennes första tanke på morgonen, hur tänker hon kring corona och när känner hon att pojkvännen inte förstår henne?

Hur berättade du om graviditeten?
– Det är en ganska rolig story. Jag och min sambo skulle åka från Stockholm till Göteborg men innan vi klev på tåget bad jag honom att köpa ett graviditetstest. Min mens var försenad och jag kände att det var något konstigt med min kropp. På tåget till Göteborg gick jag in på toaletten, gjorde testet och plussade. Jag visade min sambo resultatet men han kopplade inte riktigt förrän jag visade honom pluset. Detta betydde att vi äntligen var med barn!

Vilken är din första tanke varje morgon?
– Det kan variera men jag försöker alltid tänka positivt då jag tänker att barnet utvecklas och förtjänar positivitet redan inne i magen. Det blir oftast en tacksamhetstanke över hur lyckligt lottad jag är som får bli gravid och vilket mirakel det egentligen är. Sen säger jag god morgon till lillemannen i magen och ger massor med gomorron-pussar till min fina sambo.

Vad är du orolig över?
– I början kände jag mig orolig för missfallsrisken. Man var liksom rädd för allt möjligt; vad får man äta, hur strikt ska det vara? Jag googlade saker hela tiden! Gick jag på events kanske jag inte åt maten som serverades, för till slut kände jag att det var mer googling än socialisering. 

När kickade ditt gravidglow in?
– Jag tror att det var i vecka 20, efter att illamåendet lagt sig och kroppen på något sätt stabiliserats. Sedan dess känner jag att jag har ett glow.

Staffan ”Bosson” Olsson och Nadia Dagelin! Foto: Nadia Dagelin/Privat

Hur stylar du bebisbulan?
– Att klä sin lilla bebiskula är en ganska rolig utmaning! I början tyckte jag att det var lite jobbigt då 90 procent av mina kläder är tajta, men i och med att jag gillar utmaningar så började jag tänka om lite kring mina plagg. Jag går en hel del i leggings som jag tycker är ett av de bekvämaste plaggen man kan ha som gravid, samt ett par snygga sneakers till. Nude-färgade plagg, kjolar och polotröjor funkar alltid.

Vilket är det konstigaste råd du har fått under graviditeten?
– Ett udda råd jag fick var från en barnmorska som jag besökte i Göteborg. Hon sa att man absolut inte skulle träna på gymmet eller springa, medan min barnmorska i Stockholm sa helt tvärtom. I och med mitt pendlande mellan Stockholm och Göteborg kände jag att det var bra att ha två barnmorskor, men när det gäller träning, tror jag man får känna efter vad kroppen orkar och kan. 

”Min barnmorska sa att jag inte skulle träna”

Irriterar du dig på något som du inte tänkt på innan du blev gravid?
– Ja, jag har irriterat mig på en hel del saker som jag i vanliga fall inte brukar lägga tid och energi på. I början av graviditeten var min kille ett sådant moment där jag kunde gå från 0 till 100 för att han kanske sa något som jag inte höll med om. Saker som jag kunde reflektera över efteråt och undra varför jag agerade som jag gjorde, små saker han sa som gick mig på nerverna. Jag tyckte ganska synd om honom och det kanske var tur att jag bodde i Stockholm under den första perioden.

Vem vinner namndebatten – du eller Staffan?
– Jag tycker att vi båda har varit ganska fair när det gäller den biten. Jag säger mina alternativ och han säger sina. Sen går vi igenom de namnen och ser vad som klingar bäst för oss. Ska sanningen fram så tror jag att när man ser den lilla krabaten så kommer man få någon form av känsla om vad han ska heta.

Har du kört veto-kortet ”Hallå, jag kan inte/vill inte/får bestämma/orkar inte för att jag är gravid”?
– Jag skulle nog säga nej. Jag gillar att göra saker själv, men det är klart att lyfta saker är kanske inte idealiskt. Vi är mitt uppe i en flytt just nu så man får bara gilla läget och inse att man är lite begränsad både med krafter och styrka i kroppen. Sen har jag åkt på foglossning så jag klarar inte längre av att bära matkassar, så i stort sett fixar min sambo det mesta. Ibland får jag någon craving delux, så då blir det att Staffan får gå iväg och handla, haha.

”Staffan har alltid varit väldigt förstående och mån om mig”

När känner du att han inte förstår dig?
– Det var mest i början som jag kunde känna det. Då var jag så himla känslig för allt han sa, men när kroppen hade hittat en balans var vi på banan igen. Han har alltid varit väldigt förstående och mån om mig, så det är skönt att ha en sambo med en hel del tålamod.

Polotröjor funkar alltid att styla med, tycker Nadia. Foto: Privat

Hur tänker du kring att bebisen kan komma att påverka vuxenrelationen?
– Någonstans kommer såklart relationen att påverkas, men det är omöjligt att svara på hur. Om grunden är kommunikation och man pratar öppet om saker, så tror jag att man håller ihop bra. 

– Man får heller inte glömma bort glöden man har. Jag tror att det är viktigt med egentid tillsammans, och att man inte slutar bry sig om sitt välbefinnande och utseende. Att man till exempel fixar till sina naglar eller fixar håret så att man inte sunkar ner sig själv helt. Det har jag sett en hel del, att folk slutat bry sig. Självklart älskar ens partner en oavsett men det skadar inte att man tar sig till gymmet, tränar och tar hand om sig. Sen finns det ju bärsele som gör att man kan vara väldigt flexibel.

”Det är viktigt att man inte sunkar ner sig själv bara för att man har fått barn”

Har du några tankar kring hur du vill föda?
– Jag har kommit fram till att jag vill föda vaginalt, men jag vill helst inte läsa på för mycket då jag tror att det kan skrämma. Men kollar man studier har det visat sig ha en större positiv effekt för bebisens immunförsvar i kontrast till kejsarsnitt, som jag var extremt inne på i början.

Vad är ett måste i BB-väskan?
– Oj, typ allt! Nä, men kanske en bra kamera utöver allt som är nödvändigt, såsom kläder till barnet och mig, snacks och en bra push-musiklista på Spotify.

Vilken bebis-pryl har du redan köpt?
– Vi har köpt barnskor, bodies och babygalgar, men det finns en hel del kvar som behöver bockas av. Det ska vi göra nu i april.

Det är ju svårt att inte prata om corona just nu. Hur skyddar du dig?
– Jag försöker att inte umgås med folk utan socialiserar mer via Facetime då en hel del vänner inte heller vill ses i verkliga livet. Det kan hända att vi ibland tar en kopp kaffe och sitter och tjötar via Facetime. Jag och min sambo väljer aktivt att inte vistas bland folkmassor. I och med att jag är sjukskriven på grund av foglossning och min sambo inte har något jobb där han behöver gå till ett kontor utan kan bestämma om han vill sitta i musikstudion, så umgås vi inte så mycket med folk på det sättet. Det är lite trist, men vi vill inte utsätta våra äldre för någon fara.

Nadia Dagelin medverkade i ”Bachelor” innan hon träffade Bosson. Foto: Privat

Känner du oro inför förlossningen i och med corona?
– Jag är inte så orolig gällande förlossningen längre, men gällande corona vill man ju gärna undvika det så gott det går. Jag tycker att folk inte tar det på tillräckligt stort allvar när många insjuknar. Vissa får lindriga symptom, andra värre och man kan aldrig veta hur ens egen kropp kommer hantera det. Den biten tycker jag är läskig. Däremot vet jag att de gör sitt yttersta på sjukhusen, så det känns ändå betryggande.

”Jag tror inte på att man ger upp saker bara för att man har barn”

Vad i ditt liv kommer du absolut inte ge upp bara för att du blivit mamma?
– Jag har alltid haft en tanke att allt oftast blir vad man gör det till. Jag tror inte på att man ”ger upp” saker bara för att man har barn. Det kanske låter klyschigt att säga men när en dörr stängs öppnas en annan! Jag blev erbjuden att bli programledare för en populär svensk realityshow, men i och med att inspelningen skulle infalla under samma veva som jag föder tänkte jag att det kanske inte var helt menat just där och då. Jag ser det som att jag lägger lite saker on hold. Möjligheter är vad man gör dem till, så jag skulle inte vilja påstå att jag ger upp något, snarare är jag lyckligt lottad, som skaffar något riktigt i livet som verkligen betyder mest i världen. Jag ser fram emot att få uppleva mina super mom-krafter.

Till sist: Vad längtar du mest efter att göra när bebisen tittat ut?
– Att få se och hålla den lilla krabaten som jag är så nyfiken på och få veta vem det är som sparkar och håller mig vaken om nätterna. Att få njuta av att ha honom på utsidan och bli en liten familj.

Kommer du ihåg Stina i tv-serien ”Skilda världar”? Vi har gjort en intervju med henne om vad hon gjort sedan serien lades ner och hur hon är som mamma!
Läs också om 40 tips på saker att göra med barn i corona-karantän

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!