Monica Eisenman bloggar om mat på mama.nu. Foto: Copyright: Jonny Lindh / tel 070-759 36 89

Monica Eisenman ny bloggare på mama

Monica Eisenman, kokboksförfattare och matskribent, väntar sitt första barn. "Jag har sett till att unna mig allt som man faktiskt får äta - vilket ju faktiskt är väldigt mycket", säger Monica. Följ Monicas matblogg här på mama.nu!

Hej Monica, välkommen till mama! Du ska blogga om mat hos oss och då med särskilt fokus på gravidmat till en början eftersom du själv väntar ditt första barn. Varför ville du börja blogga? - Googlar man "gravid och mat" så får man bara fram en massa förbud och information om vad man INTE får äta. Jag tänkte att det kunde vara trevligt att i stället informera om allt gott som vi gravida faktiskt får äta. Tanken är att bloggen ska följa mitt liv - ur ett matperspektiv - som gravid och sedan nybliven mamma för att även sedan även följa barnets utveckling.Hur har du mått under graviditeten? - I början mådde jag pyton. Jag mådde i princip konstant illa i 17 veckor. Illamåendet påverkade även psyket väldigt mycket, vilket var extra jobbigt då man trodde man skulle flyta omkring på rosa moln under hela graviditeten. När illamåendet gick över kom diverse andra krämpor. Framförallt har jag på sistone haft väldigt jobbigt då jag får väldigt ont i bröstet och övre delen av magen varje gång jag äter. Inte kunde man ana att något så underbart som en graviditet också kunde vara en sådan fysisk påfrestning. Men varje gång jag känner bebisen sparka i magen så glömmer jag alla krämpor och besvär.Hur tacklade du illamåendet då? Hittade du några knep som hjälpte?- Det var när jag inte åt som jag mådde som mest illa. Jag vågar knappt erkänna det, men jag var mest sugen på McDonalds hela tiden. Jag såg dock till att få i mig en näringsrik smoothie varje morgon. Dessa smoothie-recept kommer jag regelbundet att dela med mig av i bloggen. Jag såg också alltid till att ha ett arsenal av snacks tillgängligt - frukt, grönsakstavar, kex, chips och godis. Det viktiga var att få i sig mat och då gärna något man var sugen på.

När uppstod ditt intresse för mat egentligen? - Jag växte upp i olika länder (USA, Sverige, Etiopien, Frankrike) och har dessutom alltid rest väldigt mycket. Blir man exponerad för så många olika matkulturer är det svårt att inte bli intresserad. Dessutom har min mor alltid älskat att laga mat så mycket av mitt intresse kommer från henne.Har du tyckt att det varit svårt med maten under graviditeten? - Inte särskilt. Jag har helt enkelt sett till att unna mig allt gott som man får äta - vilket är ju faktiskt väldigt mycket!

Om du går på restaurang och bara får välja en förrätt, varmrätt eller dessert - vad väljer du då? - Eftersom jag alltid kollar på desserterna först så blir det nog just en dessert. Men det måste vara en mäktig kaloribomb till dessert - inte någon fruktsallad...

Du ska få gäster, men har bara en halvtimme att laga mat på. Vad hittar du på då? 

 

- Det finns hur mycket som helst som man hinner laga på 30 minuter. Men om jag måste välja en rätt så får det bli spaghetti med creme fraiche, räkor, löjrom och citron - och den tar dessutom bara 10 minuter att göra. 

 

Till slut, vad kan läsarna förvänta sig av din blogg? 

 

- Matlust och inspiration. En massa smarriga recept helt enkelt - och lite annat gott och blandat.

Ta mig till Monica Eisenmans blogg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!