Efter en turbulent tid blir Meghan tvåbarnsmamma i sommar. Foto: IBL

Meghans och prins Harrys barnbesked: ”Det är fantastiskt”

I sommar får snart tvåårige Archie en lillasyster. Det - och mycket annat - avslöjar Meghan och prins Harry i en uppmärksammad intervju med Oprah Winfrey.

Det har varit en turbulent tid för Meghan och prins Harry. Efter att sonen Archie, som fyller 2 år i maj, föddes har de lämnat Storbritannien och det brittiska kungahuset - något de nu berättar om i en intervju med Oprah Winfrey.

I intervjun pratar paret öppet om den jobbiga tiden som varit och Meghan berättar att hon under graviditeten med sitt första barn mådde väldigt dåligt och hade självmordstankar - något hon bad hovet om hjälp om med inte fick.

– Jag sa väldigt specifikt: Jag är orolig för mitt mentala välbefinnande. Men inget gjordes. Så vi behövde hitta en lösning.

Meghan och prins Harry har lämnat Storbritannien och flyttat till USA. Foto: Finnbarr Webster / TT NYHETSBYRÅN

Hertigparet (som avsade sig sina titlar i samband med brytningen med kungahuset) flyttade till Kalifornien där de nu fokuserar på sin familj. Sommaren 2020 väntade de barn, men fick missfall, något som Meghan berättat om i en känslosam och hyllad text i New York Times:
”Jag visste, medan jag höll mitt förstfödda barn i famnen, att jag samtidigt förlorade mitt andra”.

Glädjen var därför stor när de på alla hjärtans dag i år kunde berätta att Meghan är gravid igen. 

https://www.instagram.com/p/CLSL_aqARfv/?utm_source=ig_embed

”Att få en son och en dotter - vad mer kan man önska sig”

Meghan och prins Harry väntar sitt andra barn någon gång under sommaren 2021 och i intervjun med Oprah Winfrey avslöjar de att det blir en lillasyster till Archie.

– It's a girl! Det är fantastiskt. Vi är så tacksamma. Bara att ha ett barn eller två är fantastiskt, men att få en son och en dotter - vad mer kan man önska sig. Nu har vi vår familj, vi fyra och våra hundar, säger prins Harry.

På frågan om de är nöjda efter två barn kommer svaret blixtsnabbt:

– Två blir det, säger Meghan och prins Harry i mun på varandra.

Intervjun Meghan och prins Harry kan ses i sin helhet i Sverige måndag den 8 mars 21.00 i TV3/Viafree.