Babylycka! Meghan Markle och prins Harry väntar ”tvåan” senare i år. Foto: MISC / TT NYHETSBYRÅN

Meghan Markle gravid – väntar sitt andra barn med prins Harry

Lilla Archie blir storebror! På alla hjärtans dag kom nyheten att Meghan Markle och prins Harry ska bli tvåbarnsföräldrar. 

På en avslappnad bild, tagen av parets vän, fotografen Misan Harriman, visar Hertiginnan av Sussex, Meghan Markle och prins Harry upp den väl synliga bebisbulan. 

– Vi kan bekräfta att Archie kommer att bli storebror. Hertigen och Hertiginnan av Sussex är överlyckliga över att vänta sitt andra barn, säger parets talesperson, till Sky News.

https://www.instagram.com/p/CLSL_aqARfv/?igshid=8cycqkklvadt?hidecaption=true

Den glädjande nyheten kommer efter en tuff tid. I november förra året publicerade New York Times en text där Meghan själv känslosamt beskriver hur hon i juli drabbades av missfall. ”Jag visste, medan jag höll mitt förstfödda barn i famnen, att jag samtidigt förlorade mitt andra”.  

Drabbades av missfall

Texten fick stor uppmärksamhet och avslutades med orden ”Vi har lärt oss att när folk frågar hur någon av oss mår, och när de verkligen lyssnar på svaret, med öppet hjärta och sinne, blir sorgen lättare att bära – för oss alla”. 

Det är ofta tvära kast mellan sorg och glädje och nu kan parets son Archie, som föddes i maj 2019, glädjas åt att bli storebror. Och de kommande syskonen kommer främst att leka på amerikansk mark. 

https://www.instagram.com/p/B7EaGS_Jpb9/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

 

I januari 2020 meddelade nämligen hertigparet det historiska beslutet, som kom att benämnas Mexgit (efter Brexit), att de lämnar det kungliga livet i Storbritannien för att på sikt bli ekonomiskt oberoende. Hertigparet delar numera sin tid mellan Europa och USA och bor stora delar av året i Santa Barbara i Kalifornien.