Markiz Tainton: ”Jag skiljer mig på morgonen och är gift på kvällen igen”

Veckans preggo är föräldralediga matprofilen Markiz Tainton som väntar sitt andra barn. Och hon har lärt sig att aldrig säga vad hon inte kommer göra som mamma!

Hur skiljer sig den här graviditeten från din förra?

– Den skiljer sig faktiskt inget alls. Förutom att jag aldrig kan vila eller sova eftersom jag har en 1-åring som röjer galet och har spring i benen.

Vad har du lärt dig sedan du fick ditt första barn?

– Att sova när barnet sover och att ge mig själv tid att hitta mig själv i mammarollen. Man tror ju som förstföderska att det här med att vara mamma är något som naturen bara givit oss men NEJ! Man måste ge det tid precis som med allt annat i livet.

Markiz bloggade tidigare här på mama, men hittas nu (tillsammans med lilla Liora, så klart!) på Damernas värld. Foto: @markiztainton, damernasvarld.se

Om du skulle döpa ditt barn efter din största craving, vad skulle hen heta?

– Cola eller Marabou!

Vilken kommentar kring graviditeten är du mest trött på att höra?

– ”Du har så liten mage, det syns inte på dig.” Man ba' ”Girl, ledsen att inte alla vill vara lika stora som du, och snälla kommentera inte min kropp eller graviditet. YOU DO NOT KNOW ME!”

Hur ska du föda?

– Vet inte än, men hoppas från v-jay-jay!

När känner du att din partner inte förstår dig?

–Varje dag. Jag skiljer mig på morgonen och är gift på kvällen igen.

– Men ärligt han går hemifrån klockan 7 och kommer hem 18. Är med henne när hon typ lekt färdigt och säger ”jag förstår inte vad du tycker är så jobbigt”. Nähä ok! Men vi pumpar in lite hormoner i din kropp, lägger på dig några kilon, ser till att ge dig foglossning och att du får snitta 4-5 timmars sömn per natt – efter det kan vi snacka! Fast på kvällen när Liora sover gör han bad och mys så då gifter vi oss igen.

Markiz och Kevin fick Liora tack vare IVF. Foto: @markiztainton, damernasvarld.se

Har du kört veto-kortet ”Hallå, jag kan inte/vill inte/får bestämma/orkar inte för att jag är gravid”?

– Det är inte så lätt när man har en liten hemma, men oftast blir det att han får bära henne för jag orkar inte det. Och på helgerna får han kliva upp 05.30 för jag behöver sova. Han får även bära allt tungt och tvätta i tvättstugan. Sedan använder jag säkert det kortet jämt utan att tänka på det. Kanske sista gången som jag kan det, vem vet!

Vad kommer du aldrig göra som mamma?

– Svara på den här frågan! Jag har gjort så mycket som jag sagt att jag aldrig skulle göra…

Missa inte mamabikten med Markiz:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + solskydd för dig och ditt barn från EVY. Köp nu!