Margareta Svensson, 43, blev nyligen mamma för första gången. I juni föddes dottern Samantha. Foto: Foto: Thomas Engström/TV3.

Margareta Svensson: "Graviditeten var fantastisk"

Det skiljer 38 år mellan nya Hollywoodfrun Margareta Svensson, 43, och hennes make Seth Riggs, 81. " Jag tänker aldrig på åldersskilladen", säger Margareta Svensson till mama. I juni blev paret föräldrar till dottern Samantha.

I höstens säsong av ”Svenska Hollywoodfruar” får vi möta ett nytt ansikte. Margareta Svensson, 43, är sångerska och pianist och gift med Seth Riggs, 81, sångpedagog som bland annat jobbade med Michael Jackson i 32 år.

Margareta kommer ursprungligen från Varberg, men flyttade till USA 1998. Där tog hon kontakt med Seth för att få hjälp med sångtekniken, men det dröjde tio år innan de blev ett par.- Seth är väldigt mycket man. Han är karismatisk, väldigt duktig på det han gör, kärleksfull och omtänksam. Han har ett väldigt stort hjärta.Det skiljer 38 år mellan er. Fick den stora åldersskillnaden dig någonsin att tveka?- Nej, jag tänker aldrig på det. Många önskar nog att träffa någon som de har den här kemin med som finns mellan mig och Seth. När man träffar någon som man har den med så håller man inte på och tänker ”fast jag ska nog inte vara med honom eftersom han är så här gammal”, man gör inte det.

Foto: Foto: Thomas Engström/TV3.

Ni blev föräldrar till en dotter, Samantha, i juni. Ditt första barn och Seths åttonde. Var det självklart att ni skulle försöka få barn? - Vi försökte aldrig få barn. Eftersom jag var 39 när vi blev ett par så ville jag verkligen ha en familj och Seth ville också det. Men sen gick Michael Jackson bort och då slog Seth på alla bromsar. Jag tror att han började fundera kring sin egen dödlighet.

- Det var jättejobbigt faktiskt. Vi var ju jättekära, men jag funderade ändå på om jag skulle lämna honom och hoppas att jag skulle hinna träffa en annan man som jag hade samma kemi med och som jag kunde få barn med. Det var lite tveksamt hur vi skulle fortsätta vår relation faktiskt.

Men så blev du ändå gravid. Berätta!- Vi hade ju skyddat sex så jag trodde inte att det fanns en möjlighet att bli gravid. Men sen var min mens sen och när jag insåg att den var det så låg jag vaken hela natten och funderade och dagen efter köpte jag ett graviditetstest.- När det var positivt blev jag alldeles chockad. Och Seth var överlycklig! Och det var tur att han var det. Även om jag ville ha barn så vill man ju inte ha barn med någon som inte vill.

Vad tyckte du om att vara gravid?- Det var en fantastisk tid. Jag var nog väldigt förskonad från krämpor. Jag mådde illa de tre första månaderna, men min svenska frisörska tipsade om Sea-Band (ett akupressurarmbandband mot åksjuka, reds. anmärkning) och det fungerade verkligen. Jag hade det på mig hela tiden, så fort jag tog av mig det började det att snurra. När jag uppträdde hade jag på mig långärmat för att gömma bandet under kläderna.

I juni föddes Samantha. Berätta om henne.  - Hon är underbar, fantastisk. Jag får tårar i ögonen bara jag tänker på henne.

Är det något som har förvånat dig när det gäller att bli mamma? - Jag visste inte att man skulle bli så emotionell. Jag börjar gråta när jag ammar och så får jag otroliga stresspåslag när hon gråter.

Vad är det viktigaste du vill lära henne?- Kärlek, värme och ärlighet. Att vara äkta.

Se Margareta Svensson i säsongspremiären av "Svenska Hollywoodfruar" den 21 augusti kl. 21.00 på TV3.

Smygtitta på premiäravsnittet av "Svenska Hollywoodfruar"! (amelia.se)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + solskydd för dig och ditt barn från EVY. Köp nu!