Välkommen som bloggare på mama – Natali Fikas! Foto: Privat

mamas nya bloggare Natali Fikas: ”Jag älskar att prata om det som skaver”

Hon är canceröverlevaren som blev gravid mot alla odds och nu väntar en dotter. Hon älskar att inspirera med sin färgglada och lekfulla stil och är inte rädd att skriva om pinsamma och jobbiga frågor. Vi välkomnar Natali Fikas som ny bloggare på mama!

Här kommer du direkt till Natalis blogg. 

Varmt välkommen till mama Natali! För den som inte känner dig, vem är du?
– Hej! Jag skulle nog säga att jag är en färgglad, polsk, pigg, positiv, nyfiken och orädd tjej från Stockholm! Jag älskar människor och färger, skogen och att laga mat.

Berätta lite om din familj!
– Vi är två som ska bli tre! Jag är gift med fina Fille som jag hittade på krogen för 10 år sedan. Direkt när jag såg honom visste jag att det var hans hand jag skulle hålla genom livet och så blev det! Vi är så redo att bli föräldrar nu efter fest, äventyr, resor, sjukdom och tillfrisknande. Vi är otroooligt tacksamma att det tillslut gick vägen att bli preggo.

I oktober blir Natali och maken Filip föräldrar till sitt första barn . ”Jag är tung och förväntansfull”.

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?
Jag vill verkligen inspirera till att omfamna livet och påminna både er och mig själv om att livet, varje jäkla dag är den finaste gåvan vi fått! Sen kommer det bli ärliga tankar från vardagen omgivet av fluff och färg! Jag älskar ju att prata om det som skaver lite, sådant folk tycker är lite pinsamt eller jobbigt. Det är DÅ jag känner mening med min existens på nätet, när det kommer in DM:s där tjejer skriver ”Tack att du delade med dig, jag trodde jag var ensam med *insert valfri jobbig känsla eller erfarenhet*”. Jag är helt ointresserad av att bygga någon ”fin” fasad, jag vill bara dela med mig och få folk att känna att de duger och är fantastiska precis som de är.

Finns det några mammafrågor som du brinner extra för?
– Nja, jag är faktiskt mest som ett blankt blad inför att bli förälder! Men ju mer jag kommer in i föräldrarollen framöver så lär det dyka upp saker som både berör och upprör, de tankarna kommer jag dela med mig av. Jag trodde faktiskt att jag redan under graviditeten skulle brinna ordentligt för att ”försöka leva helt utan kemikalier” och ”bara äta supernyttigt”, men jag har varit väldigt avslappnad och snäll mot mig själv. Nagellack och snabbmat har hänt!

Du har överlevt cancer och blev gravid mot alla odds – och är nu cancerfri – hur har den resan varit?
En riktig berg och dalbana har det varit! Det är läskigt att få besked om att man är allvarligt sjuk och det är läskigt att höra att cellgifterna inte fungerar, men det ger perspektiv och insikt. Livet har verkligen har ställts på sin spets några gånger nu och det har format mig till den jag är och kan vara idag. Den friske önskar sig många saker men den sjuke bara en. Och att vi blev gravida trots så många läkare och gynekologer sagt att det inte skulle gå, det är bara ren magi och kanske lite tur!

Om bara några veckor ska du bli mamma för första gången, hur mår du just nu?
–Jag mår bra tack! Jag är tung och förväntansfull. Känner mest att jag vill inreda fint här hemma, snickra en sänggavel, måla om en vägg och hinna städa i skafferierna innan baby kommer. Sen när hon är här vill jag bara vara närvarande i ett hem som gör mig glad! Men vi får se om jag hinner, energin är ju typ halverad!

”Min stil är ett avtryck av min inre värld”

Kommer bebisen att få ta plats i bloggen?
–Ja! Men vi har diskuterat detta mycket här hemma, speciellt eftersom Fille inte vill uttrycka tankar eller känslor på mina sociala kanaler utan bara syns lite då och då. Men vi är överens om att eftersom jag delar med mig av mitt liv skulle det vara konstigt om inte baby syns. Men sen när hon är lite äldre och får en tydligare personlighet så vill jag anpassa mig till henne och det hon verkar vilja eller tycka är roligt. Det är viktigt att försöka förstå och respektera vad hon vill och var hon sätter sina gränser.

Du gillar både mode och inredning, beskriv din stil!
– Second hand, hemmagjort och färgglatt! Jag älskar att blanda budget och dyrt, även om det mest blir budget, haha. Min stil är ett avtryck av min inre värld, så nästan alltid är det både glatt och bekvämt!

Kan vi se fram emot några mode- och stiltips?
Absolut! Jag vill främst inspirera folk till att bära mer färger eller våga klä sig som de själva vill. Du kan aldrig ha fel ålder eller fel kropp för en stil eller ett plagg, välj saker som du tycker är fina och äg din stil! Jag kan visa hur! 

”Vi köpte båten när barnlängtan tyngde våra hjärtan och distraherade oss med att renovera den”, säger Natali. Foto: Privat

Du har också båt, berätta!
Åh, ja! Båtis är som min förstfödda bebis! Vi köpte den när barnlängtan tyngde våra hjärtan och distraherade oss med att renovera den. Det är en långsam tuff-tuff båt från 70-talet som vi älskar att hänga på och som jag inrett riktigt mysigt. All stress och press rinner verkligen av mig när vi kastar loss från hamnen och brummar iväg, ibland har vi med oss gäster eftersom vi har ett extra rum och ibland myser vi iväg själva. Det ska bli så kul med bebis ombord nästa år, förhoppningsvis känner hon igen tuff-tuff ljudet från vår gamla motor eftersom hon gungat med i magen hela båtsäsongen.

Vad ser du mest fram emot i höst?
Tända ljus till frukosten varje morgon! Sen såklart: bebisgos, höstlöv och en massa massa mys!

Här kommer du direkt till Natali Fikas blogg. 

Aktuellt just nu